spot_img
spot_imgspot_img
20.6 C
Vaslui
02-iun.-2024

Viorica Dãncilã a coborât din elicopter la Vaslui, cu sacul plin de promisiuni electorale! | FOTO

- Advertisement -

BÃTÃLIE ELECTORALÃ… Vineri, la ora 10.00, premierul si presedintele PSD, Viorica Dãncilã, a descãlecat la Vaslui, la fel ca în vremurile bune ale lui Dragnea, cu un elicopter privat. De data aceasta, Dãncilã nu a venit la Vaslui ca premier, ci în calitatea sa de candidat la functia de presedinte a României din partea PSD. Desi, la momentul votului în Comitetul Executiv al partidului, liderul PSD de la Vaslui vota de partea lui Liviu Plesoianu, presedinta PSD nu i-a purtat picã si a venit tocmai în judetul condus de Buzatu. „Eu îl apreciez foarte mult pe Dumitru Buzatu si cred cã va lupta din toate puterile pentru ca PSD sã câstige alegerile prezidentiale”, a explicat Dãncilã vizita sa la Vaslui. O vizitã întesatã de ofiteri de la Serviciul de Pazã si Protectie, care au avut grijã sã „birjãreascã” presa pe culoarele Casei de Culturã, foarte atenti pentru ca declaratiile din salã sã nu ajungã la urechile reporterilor (o notã foarte proastã pentru organizarea de ieri a fost modul în care mass-media a fost poftitã afarã din salã de cãtre secretarul partidului, Mihai Fifor, în timp ce ofiterii SPP îi zoreau pe reporteri sã-si strângã camerele!). Una peste alta, primarii vasluieni au venit, au stat, au ascultat si… cam atât! Desi ar fi avut multe de spus si de criticat, edilii PSD au spus doar cã o sustin pe Dãncilã în dificila luptã pentru Cotroceni, iar sefa lor departid i-a asigurat cã vor primi bani, ca rectificare bugetarã, în termen de maxim douã sãptãmâni de zile.

Cu o întârziere de aproape o orã fatã de termenul anuntat initial, presedinta PSD, Viorica Dãncilã, si-a fãcut aparitia în centrul orasului. În acest timp, primarii si liderii locali social-democrati erau pe cale sã plece spre casele lor. „Ne-au spus cã maxim la 9.30 sã venim aici, iar acum iatã este ora 10.30. Oare, când apare doamna Dãncilã?”, se întrebau primarii de comune, în timp ce parlamentarii partidului discutau în soaptã. La un moment dat, s-a auzit un elicopter care ateriza în zona Gura Bustei. „Gata, a venit!”, au explodat unii alesi locali. Însotitã de Dumitru Buzatu, presedinta PSD a ajuns la Casa de Culturã, aici unde primii care au întâmpinat-o, în formatie completã, au fost parlamentarii PSD de Vaslui, cu care premierul s-a întretinut cordial. În salã, liderul judetean PSD a fãcut spectacol, înaintea sedintei propriu-zise. „M-am cam sãturat sã vã aud plângerile, dupã alegerile europarlamentare, iar acum vã vãd pe toti în salã, pregãtiti pentru o bãtãlie grea, în care trebuie sã fim prima vioarã”, a spus Dumitru Buzatu, relaxat si pus pe sotii. Acesta a prezentat, din nou, filozofia sa legatã de alegeri, în care nu existã decât scoruri de 51%, restul nu conteazã. „În judetul Vaslui, niciun alt candidat în afara celui de la PSD nu a primit, de-a lungul anilor, voturi mai multe, nici dl. Bãsescu, nici dl. Constantinescu, nimeni. Trebuie sã pãstrãm, în aceste conditii, performantele de la alegerile anterioare, dar as vrea sã remarc o situatie specialã. Am auzit pe unii spunând: „De data aceasta, PSD a fãcut un blat cu Iohannis”. Ce este acela blat? Ceva de bucãtãrie? Ceva din jocurile sportive? Mã gândesc la cât de ticãlosi pot fi cei care lanseazã astfel de zvonuri. Ce blat sã facem noi cu dl. Iohannis? Vine campania electoralã si noi ce sã facem? Sã mergem la oameni si sã le spunem cã nu mai trebuie sã ne voteze, cã ne-am înteles cu Iohannis? Nu se poate asa ceva! Ne-am face de rusine pentru totdeauna, cu astfel de atitudini!”, a spus Buzatu, în fata unei sãli blocate. Acesta a explicat si episodul cu votul pentru Liviu Plesoianu, în CEx: „Probabil cã, aceia care sunteti acum în salã, stiti cã am fost sustinãtor al dlui Plesoianu, dar acum am întors armele”. Adresându-se sãlii, Mihai Fifor, secretarul general al PSD, a fãcut o glumã extrem de gustatã de membrii din salã: „Mã gândeam la ceea ce spunea nea Miticã Buzatu si îmi imaginam cum ar fi sã ne încolonãm toti în spatele lui Iohannis si sã ne batem cu premierul României. O nebunie! Cã sunt oameni care lanseazã astfel de povesti, nu mã mai mirã. Nu am niciun dubiu cã putem câstiga presedintia României”.

Ordin cãtre presã: „Afarã din salã!”. Primarii, fortati de agentii SPP sã-si închidã telefoanele, pentru a nu înregistra discursul lui Dãncilã

Fifor a dat semnalul de excludere a ziaristilor din salã, într-un moment în care toate televiziunile îsi instalaserã camerele în salã. „Vã rugãm sã pãrãsiti sala, pentru presã, va fi o conferintã de presã în jurul orei 12.30″, a spus secretarul general al PSD. „Hai, domnule, strângeti-vã camerele mai repede!”, au strigat ofiterii SPP cãtre cameramanii din salã. Un gest de neînteles, pentru cã usile de la sala de sedinte a Casei de Culturã au rãmas deschise, deci oricine dorea putea auzi toatã discutia de pe holul institutiei. Asa am auzit cã unii primari au spus cã se vor lupta pentru ca PSD Vaslui sã obtinã unul dintre cele mai bune rezultate din tarã, cu Dãncilã în fruntea listei la prezidentiale. O parte dintre primari au cerut bani pentru proiectele în derulare, iar altii, cazul primarului Husului, Ioan Ciupilan, au vorbit despre niste proiecte extrem de necesare, cum este centura de ocolire a municipiului Husi. „Doamna Dãncilã are mari sanse sã ajungã presedintele României”, a spus primarul Husului, în discursul sãu cãtre colegii de partid. La conferinta de presã de dupã sedinta de partid, presedinta PSD, Viorica Dãncilã, a vorbit despre asteptãrile pe care le are de la organizatia de la Vaslui. „Am ascultat pãrerile colegilor de la Vaslui, am discutat cu foarte multi membri de partid si cred cã putem câstiga alegerile prezidentiale. A fost important pentru noi sã aflãm care sunt problemele pe care primarii si alesii locali le-au identificat în plan local. Organizatia PSD de la Vaslui este foarte puternicã, a obtinut rezultate foarte bune la alegerile precedente. Sunt convins cã, si de data aceasta, judetul Vaslui va obtine rezultate foarte bune”, a spus premierul Dãncilã.

Primarii au fost ademeniti cu bani la rectificarea bugetarã de la începutul lunii august

Prezent la Vaslui, ministrul Finantelor, Eugen Orlando Teodorovici, presedinte executiv al partidului, a vorbit despre o rectificare bugetarã la începutul lunii august, lucru confirmat si de premierul Dãncilã la conferinta de presã. „Va fi o rectificare bugetarã, cu sigurantã, martea viitoare vom trece cifrele de la rectificare bugetarã prin CSAT, dupã care luni, peste încã o sãptãmânã, rectificarea bugetarã intrã în sedinta de Guvern”, a confirmat Dãncilã. Primarii PSD care au participat la sedintã au spus cã sunt destul de putine date despre rectificarea anuntatã de seful Guvernului. „Nu am înteles mare lucru, ni s-a spus cã se dau bani pentru proiecte, s-a spus cã este o sumã de câteva sute de milioane de euro care se va împãrti la rectificarea bugetarã. Nu stiu dacã vom primi bani si pentru functionare”, a spus un primar, care a dorit sã rãmânã anonim. La finalul vizitei, premierul Dãncilã a vizitat parcul Copou, dupã care a mers la elicopter, cu directia Bacãu. Revoltãtor este cã toti ziaristii care au vrut sã fotografieze elicopterul cu care a ajuns Dãncilã la Vaslui au fost împiedicati de cãtre ofiterii SPP sã se apropie la o distantã mai micã de 200 de metri de aparatul de zbor. Asa e când vii de la Bucuresti si ti se pare cã la Vaslui s-a rãsturnat cãruta cu prosti!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.