spot_img
spot_imgspot_img
19.6 C
Vaslui
04-iun.-2024

Soul Music Art Bârlad „atacã” încã un Festival National! (FOTO)

- Advertisement -

FOTO: Lavinia Anghelutã

SUCCES…Eleva Lavinia Anghelutã va reprezenta Bârladul la Festivalul-Concurs National de Interpretare a Muzicii Usoare Românesti „Trofeul Tineretii” de la Amara. Aceasta are vârsta de 17 ani si este elevã la Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” – profil -instructor muzical si totodatã studiazã la Scoala de Canto „Soul Music Art„ condusã de profesorul Dragos Gheorghiu. La sfârsitul sãptãmânii trecute, Scoala de canto „Soul Music Art” din Bârlad a reusit sã obtinã premiul I prin Cosmina Penghis din Tecuci si douã diplome de participare, acestea fiind obtinute de cãtre Rares Prodan Beldie si Amalia Bleoju.

Festivalul-Concurs National de Interpretare a Muzicii Usoare Românesti „Trofeul Tineretii” – Amara este organizat de Consiliul Judetean Ialomita, Consiliul Local Amara, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Ialomita si Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea” Ialomita. Scopul festivalului-concurs este deschis participãrii tinerilor între 16 si 26 de ani, având drept scop afirmarea si lansarea tinerelor voci, stimularea valorilor autentice în vederea lansãrii în elita muzicii usoare românesti si, nu în ultimul rând, întâlnirea tinerilor interpreti cu o serie de personalitãti ale muzicii usoare din România. Concursul se va desfãsura în data de 3 august, iar în data de 4 august va avea loc „Gala Laureatilor”. Concurentii vor cânta live atât în concurs, cât si la „Gala Laureatilor”, acompaniati de orchestra condusã de Andrei Tudor. Sâmbatã, 3 august, este seara dedicatã concursului, urmatã de recitalurile artistilor: Paula Seling si Feli Donose, iar duminicã, 4 august, va avea loc „Gala Laureatilor”, urmatã de recitalul cîstigãtorului editiei de anul trecut a festivalului, Andrei Petrus, continuând cu trupa Vunk si Randi. De asemenea, de la ora 19:00, în ambele seri de festival, va avea loc lansarea cãrtilor „Marina Voica, drum spre legendã” si „Titus Munteanu, un lord al micului ecran” de Octavian Ursulescu.

Lavinia a obtinut nenumãrate premii de-a lungul anilor

O puteti urmãri pe bârlãdeanca Lavinia Anghelutã la televizor, deoarece Festivalul Concurs de la Amara va fi difuzat în fiecare searã de concurs (3 si 4 August) în direct pe TVR 2. Lavinia a început sã studieze muzica acum patru ani si pe parcursul acestor ani a obtinut premii importante la diverse concursuri, mai exact : Premiul l „Festivalul Vocea Cetãtii” – Sighisoara, Premiul ll „Festivalul Mihaela Runceanu”- Buzãu, Mentiune si Premiul Special „Festivalul Aurelian Andreescu”- Bucuresti , participant în cadrul Festivalului „George Grigoriu”2019 – Brãila, Mentiune-„Festivalul Teleorman Pop-Fest” – Alexandria, Premiul I – Festivalul „Iulian Andreescu” – Drobeta Turnu-Severin, etc. Juriul are în componenta sa personalitãti de marcã ale muzicii usoare românesti, membri ai Uniunii Compozitorilor, redactori radio TV, personalitãti culturale locale.

Premiul I la Sulina pentru Cosmina Penghis si „Soul Music Art” Bârlad!

În perioada 27-28 iulie s-a desfãsurat Festivalul de Pop-Rock Autohton pentru tineret Porto Franco care a avut loc în Sulina, în sediul S.C.N. Cursantii scolii de canto „Soul Music Art” au reusit sã se remarce si la acest festival. Din juriul festivalului a fãcut parte si Bogdan Dragomir, muzician si jurnalist, care a mãrturisit cã „În concurs s-au înscris 15 copii si tineri, numai unul si unul, bine pregãtiti, având niste voci extraordinare.” Editia din acest an a Festivalului Porto Franco de la Sulina a fost indubitabil una de esentã tare. Dacã tineri politicieni de nãdejde nu se întrezãresc la orizont deocamdatã pe plaiurile noastre mioritice, la capitolul voci pop-rock stãm foarte, foarte bine, chiar exceptional. Scoala de canto Soul Music Art a reusit sã obtinã premiul I decernat de Cosmina Penghis din Tecuci si douã diplome de participare, fiind obtinute de cãtre Rares Prodan Beldie si de cãtre Amalia Bleoju, din Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.