spot_img
spot_imgspot_img
9.7 C
Vaslui
17-mai-2024

Nicu Iorga, criminalul de la Piata Micã din Bârlad, a mai hãrtuit trei minore

- Advertisement -

LA RÃCOARE … Individul care a înjunghiat în plinã stradã, ziua în amiaza mare, un tânãr de 21 de ani în Bârlad, a fost arestat ieri searã. Ceea ce nu s-a putut face în nenumãratele dosare în care este cercetat penal, iatã cã se întâmplã acum: Nicu Iorga ajunge în spatele gratiilor abia dupã ce a înfipt cutitul într-un om! Judecãtorul a acceptat cã acesta reprezintã pericol public si nu meritã sã stea în libertate. A primit mandate de arestare preventivã pentru 30 de zile, desi prin avocatul sãu, Nicu Iorga a vrut sã fie arestat… la domiciliu!

Vestea mult asteptatã în Bârlad! Cutitarul si agresorul de minore, Nicu Iorga, care aproape cã a omorât pe un tânãr de 21 de ani, Vlãdut Boros, a fost arestat preventiv, pentru tentativã de omor. Procurorul criminalist l-a trimis în fata judecãtorului cu propunerea luãrii mãsurii de arestare preventivã, iar decizia acestuia a fost: „Dispune arestarea preventivã a inculpatului Iorga Nicu, pentru sãvârsirea tentativei la infractiunea de omor, pe o perioadã 30 de zile, de la data de 01.08.2019 si pânã la data de 30.08.2019, inclusiv. Dispune emiterea, de îndatã, a mandatului de arestare preventivã pentru inculpat. Respinge cererea inculpatului, prin apãrãtor, de luare a mãsurii preventive a arestului la domiciliu.” se mentioneazã în minuta de pe site-ul Tribunalului Vaslui. Vã reamintim pe scurt cã Nicu Iorga, de 52 de ani, din Bârlad, a fost acuzat cu câteva zile înainte, de o familie din localitate, cã a încercat sã o agreseze sexual pe fetita lor de 11 ani. Furios cã a fost reclamat la politie, Nicu Iorga l-a luat din senin la bãtaie, pe unchiul fetitei, care si el a depus plângere la Politia Bârlad. Unchiul fetei, D.P., a mers împreunã cu Vladut Boros în zona unde locuieste agresorul, pentru a-l „monitoriza” pe cel care l-a bãtut si a vrut sã-i violeze nepoata. Situatia s-a complicat când individul si fiul sãu i-a zãrit. S-a iscat o bãtaie în toatã regula, timp în care Nicu Iorga a luat un cutit si l-a înjunghiat pe Vlãdut Boros, care acum se zbate între viatã si moarte la spitalul din Bârlad. A fost operat, se aflã la ATI Reanimare si, poate tineretea îl va ajuta sã treacã peste clipele grele, starea sa fiind gravã, dar stabilã.

Nicu Iorga, client mai vechi al procurorilor

Nicu Iorga nu este la prima infractiune. În luna ianuarie, în cotidianul nostru am prezentat în articolul „Minore de la DGASPC Vaslui hãrtuite de un psihopat”, modul în care acesta a hãrtuit trei adolescente. Minorele locuiau chiar în bloc cu acesta. Erau orfane, de 11, 13 si 15 ani, si erau sub supravegherea DGASPC Vaslui si a Asociatia „Bunã ziua copii din România”. Locuinta era una dintre cele patru apartamente pe care aceastã organizatie le-a donat copiilor orfani, ca locuinte sociale, fiind supravegheati de lucrãtori sociali plãtiti de DGASPC Vaslui. Nicu Iorga pur si simplu a hãrtuit minorele, le-a speriat, le-a întrerupt gazul metan, lumina, apa potabilã. Împotriva sa au fost înregistrate mai multe plângeri de la vecini, pe care îi înjurã si îi bate. Si din partea Protectiei Copilului s-au depus douã plângeri la Politia Bârlad, vara trecutã, însã politistii au spus cã nu erau fapte penale. I-au pus doar în vedere lui Nicu Iorga sã se potoleascã si a fost amendat. În luna ianuarie anul acesta, în plinã iarnã, i s-a pus iar pata pe bietele fetite orfane. A intrat peste ele cu forta, a ignorat lucrãtorul social si a întrerupt energia electricã, lãsând fetele în întuneric si în frig. Credeti cã Politia a rezolvat cazul, desi DGASPC Bârlad a depus plângere pentru violare de domiciliu?? Nici pomeneralã! Dosarul penal este în lucru la Politia Bârlad de sapte luni! Ca si în cazul fetitei de 11 ani, pe care Nicu Iorga a încercat sã o ademeneascã pentru a o agresa sexual, dosarul fãcut pentru tentativã de agresare sexualã a fetitei s-a clasat, din lipsã de probe! Oricum, procurorul de caz, care a preluat dosarul de tentativã de omor, de la Parchetul de pe lângã Tribunalul Vaslui a precizat cã plângerile fãcute de DGASPC Vaslui pentru hãrtuirea minorelor din bloc cu infractorul, vor fi analizate si va decide dupã aceea dacã se vor anexa la dosarul privind infractiunea pentru care a fost bãgat în arest preventiv.

Profilul psihologic al cutitarului Nicu Iorga aratã cã este psihopat!

Profilul psiholgic fãcut lui Nicu Iorga, de unul dintre cei mai renumiti psihologi din Bârlad, scoate în evidentã un comportament specific unui psihopat! „Acest individ numit în continuare infractor, a actionat impulsiv, a cunoscut victima, comportament dezorganizat. El face parte din categoria agresorului dezorganizat, pentru cã si-a depersonalizat victima prin injughiere. Din perspectiva psihologicã, autorul faptei a avut ca scop: suprimarea vietii, rãzbunare, premeditare pentru a sanctiona dezvãluirea abuzului sexual asupra unui copil. Atitudine de regret, dispret cã nu a aplicat lovituri si asupra altei fiinte participantã. În acest caz, existã posibilitatea conturãrii intentiei directe, adicã sã mergi chiar în locuri aglomerate. Este o conduitã, de a merge pânã la confirmarea a ceea ce ai fãcut: UITE CINE SUNT SI POT. Profilul psihiatric va concluziona posibil prezenta unui tablou al psihopatului. Frâna moralã si mentalã este redusã, sigur se aflã în atentia ospiciului de psihiatrie. Este obligatoriu monitorizarea acestor indivizi pentru cã dau neliniste, dezordine socialã. Interventia trebuie sã fie de urgentã, fãrã a interpreta judecãtii de valoare. În astfel de cazuri multi cad în capcanã si nu se apreciazã corect pericolul social”, a precizat Ionel Brãtianu, psiholog.

CITITI SI: http://vremeanoua.ro/criminalul-din-piata-mica-a-barladului-a-incercat-sa-rapeasca-o-fetita-de-11-ani-ca-apoi-sa-o-violeze

CITITI SI: http://vremeanoua.ro/minorele-dintr-un-apartament-social-hartuite-de-un-vecHYPERLINK „http://vremeanoua.ro/minorele-dintr-un-apartament-social-hartuite-de-un-vecin”in

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.