spot_img
spot_imgspot_img
9.7 C
Vaslui
17-mai-2024

Primarul Bârladului acuzã Aquavas, pentru somatiile hazlii (AUDIO)

- Advertisement -

REACTIE…Dupã aparitia în cotidianul nostru a articolului „Functionarii de la Primãrie si Aquavas, îsi bat joc de bârlãdeni!”, prin care semnalam cã locuitorii de pe strada Ion Codrescu, unde nu existã canalizare, au primit o somatie de la Primãrie pentru a se racorda la canalizarea inexistentã, primarul Dumitru Boros si Aquavas Bârlad au venit cu precizãri. Practic, conducerea Aquavas Bârlad a recunoscut cã functionarii lor au gresit, iar cei din Primãria Bârlad au perpetuat-o. Chiar dacã Dumitru Boros a semnat ca primarul, functionarii Primãriei, Olga Ungureanu si Cãtãlin Haret, nu au nicio scuzã. Puteau sã verifice, însã ei au întocmit adresa cãtre locuitorii de pe Ion Codrescu dupã o adresã gresitã trimisã de Aquavas Bârlad. Pentru acest lucru, inginerul sef Cãtãlin Buzincu si-a cerut scuze public, atât primarului, cât si cetãtenilor pentru disconfortul creat. Putea sã-si dea demisia dacã ar fi fost vertical, dar bãrlãdenii se multumesc si cu scuzele.

Abia dupã ce jurnalistii nostri au fost sesizati de cãtre cetãtenii de pe strada Ion Codrescu de existenta unor adrese semnate de edil si secretarul Primãriei Bârlad, Cãtãlin Haret prin care erau obligati sã se branseze la o retea de canalizare inexistentã au apãrut si primele reactii. Adresa cu pricina are si accente umoristice. Practic locuitorii erau somati sã se racordeze la canalizarea orasului, care nu exista, iar în caz contrar urmau sã fie amendati cu sume începând de la 2000, pânã la 4000 de lei. Culmea este cã cetãtenii fãcuserã zeci de petitii la primar pentru ca pe strada lor sã se tragã canalizare, iar când acestia au primit plicurile acasã se gândeau cã înãuntru vor citi cã se vor începe lucrãrile. Dar de unde, erau somati sã plãteascã amenzi. „Da, am vãzut articolul si am discutat cu conducerea Aquavas, mai precis cu inginerul sef Cãtãlin Buzincu, care a recunoscut cã s-a trimis o adresã gresitã cãtre primãrie de la Aquavas. În urma unui control de la Mediu am fost si noi somati sã cerem celor care au canalizare, dar nu s-au racordat, sã o facã în termenul legal de 60 de zile. Pentru asta am cerut de la Aquavas, prin Serviciul de Gospodãrie Localã, sã ni se precizeze ce strãzi au aceastã problemã, adicã au canalizare si nu s-au racordat locuitorii. Printre strãzile date figura si Ion Codrescu.”, a spus primarul Dumitru Boros. Acesta a avut si o convorbire cu inginerul sef al Aquavas-Sucursala Bârlad, Cãtãlin Buzincu, cãruia i-a transmis nemultumirea atât a lui, cât si a cetãtenilor. „Domnule inginer, oamenii de pe strada Codrescu au trimis plângeri la presã, au trimis peste tot. Au dreptate!”, a spus primarul. „Da, îmi cer scuze pentru disconfortul creat, probabil a fost o lipsã de comunicare”, a spus Cãtãlin Buzincu. „Haideti sã o clarificãm ,vã rog, Ion Codrescu este prins în fazare, nu are canalizare, nu putem sã amendãm oamenii, cã au dreptate! Informatiile gresite au venit de la dumneavostrã, nu de la noi,” a zis primarul Boros. „Sigur cã da, unde nu existã canalizare, nu se poate amenda, aveti dreptate, ne cerem încã o datã scuze si dumneavoastrã si cetãtenilor, o sã merg si eu sã le explic si o sã verific”, a precizat inginerul Cãtãlin Buzincu.

Fãrã apã pe sapte strãzi din Bârlad, astãzi!

SECETÃ … Aquavas Vaslui – sucursala Bârlad aduce la cunoștințã cã astãzi, 2 august, în intervalul orar 9:00 – 14.00, va fi sistatã alimentarea cu apã potabilã pentru intervenții în reteaua publicã, pe urmãtoarele strãzi: Str. I.G. Duca, Str. Miron Costin, Str. Closca, Str. General Cerchez, Str. Petru Maior, Str. Ardeal, Str. Gheorghe Sincai. Sperãm ca locuitorii de pe aceste strãzi sã nu primeascã scrisori prin care sã fie amendati dacã cumva dau drumul la robinete, dupã modelul scrisorilor primite de locuitorii de pe strada Ion Codrescu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.