spot_img
spot_imgspot_img
11.3 C
Vaslui
18-mai-2024

Atentie unde depozitati deseurile din constructii!

- Advertisement -

AMENZI…  Desi existã în Bârlad locuri special amenajate în care locuitorii se pot descotorosi de deseurile inerte (moloz si alte resturi de la lucrãrile de renovare si constructii) si de cele menajere, oamenii continuã sã arunce gunoiul la întâmplare. De la începutul lunii august, politistii locali vor aplica amenzi persoanelor prinse în timp ce aruncã diverse deseuri menajere sau inerte si tot felul de lucruri uzate pe domeniul public. Primãria Bârlad atentioneazã locuitorii orasului cã nu mai tolereazã comportamente deviante de la depozitarea gunoiaelor inerte, pentru cã operatorul de salubrizare nu le colecteazã!

Oamenii continuã sã arunce gunoiul la întâmplare, chiar dacã sunt locuri special amenajate pentru eliminarea deșeurilor. Din pãcate, acest prost obicei face extrem de rãu mediului înconjurãtor si imaginii orasului, ca sã nu mai vorbim de disconfortul creat celorlalti cetãteni. De la începutul lunii august, politistii locali vor da amenzi serioase celor care se abat de la regula impusã. Mai mult, primarul municipiului Bârlad a atentionat cetãtenii printr-un comunicat, la ce sã se astepte dacã încalcã dispozitiile Cosiliului Local.

„Persoanele fizice si juridice din municipiul Bârlad, care genereazã deseuri inerte (moluz, obiecte de mobilier, deseuri vegetale, etc.) si care le transportã la punctele de colectare a deseurilor menajere sunt atentionate cã, potrivit Hotãrârii de Consiliul Local Municipal nr.167/25.06.2015, acest lucru le este interzis. Prin aceeasi hotãrâre, acest tip de deseuri poate fi colectat, de SC CUP SA Bârlad, la comandã, contra cost, pretul pentru un metru cub fiind de 9,75 lei, fãrã TVA, în care este inclus încãrcarea, transportul si depozitarea. Informãm, totodatã, cã sunt stabilite si anumite sanctiuni pentru persoanele care nu se conformeazã, în special pentru persoanele juridice care au obligatia, totodatã, de a-si amenaja puncte separate de colectare.”, mentioneazã primarul Dumitru Boros. Prezentul anunt al primarului Boros vine în contextul în care în Bârlad au fost identificate foarte multe situatii în care localnicii si anumiti agenti economici au depozitat la punctele de colectare a deseurilor menajere, deseuri inerte pe care operatorul de salubritate nu le poate colecta în lipsa unei comenzi, situatie care a dus la blocaje ale centrelor de colectare. „Prin urmare, rugãm sã se respecte legislatia în vigoare, pentru preîntâmpinarea luãrii  mãsurilor coercitive.”, a mai precizat primarul Boros.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.