spot_img
spot_imgspot_img
9.7 C
Vaslui
17-mai-2024

Cosmar la Zorleni: douã accidente grave, soldate cu un mort si un rãnit!

- Advertisement -

ZI NEAGRÃ…Douã accidente grave au avul loc în seara de 3 august, în localitatea Zorleni, soldate cu un mort si un rãnit grav! Primul accident a avut loc la orele 18:10, când dintr-un atelaj care circula pe un drum comunal în zona Islaz, un pasager, aflat sub influenta alcoolului, a cãzut pe asfalt, direct în cap! Acesta a ajuns la spital în stare destul de gravã, dar constient. Câteva ore mai târziu, pe DN 24 A, în aceeasi localitate, un bãrbat de 60 de ani a fost spulberat de o masinã, condusã de un tânãr de 30 de ani, pietonul murind pe loc.

În primul caz, doi bãrbati, unul de 39 de ani si altul de 47 de ani, circulau cu o cãrutã pe un drum comunal, beti turtã! Datoritã stãrii de ebrietate, pasagerul din atelaj a cãzut direct pe asfalt, în cap. La fata locului s-a deplasat un echipaj de ambulantã EPA, de la ISU Vaslui – Detasamentul Bârlad, care a preluat victima în stare de constientã si a transportat-o la spitalul din Bârlad. „Pacientul a fost adus policontuzionat prin cãdere din carutã. A fost diagnosticat cu etilism acut, traumatism cranio cerebral fãrã pierderea stãrii de constientã, traumatism cranio facial – hematom supraorbitar drept, escoriatie hemifacies drept si rãdãcina nasului. A fost evaluat ORL, neurologic, chirurgical si oftalmologic, s-a practicat toaleta plãgilor si tratament antalgic. A plecat la domiciliu împreunã cu familia si recomandãrile medicilor evaluatori”, a precizat medicul Angelica Gramaticu, purtãtorul de cuvânt al spitalului bârlãdean. „Ambii pasageri din atelaj au fost testati pentru alcool, cu aparatul alcooltest. Rezultatele a fost: bãrbatul de 47 de ani, care conducea atelajul, avea 1,43 mg/l alcool pur în aerul respirat, iar pasagerul care a cãzut pe asfalt si a ajuns la spital, avea 1,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauzã s-a deschis dosar penal pentru vãtãmare din culpã”, a precizat Silvia Manta, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Cu alte cuvinte, alcoolemia cãrutasilor peste 3 la mie alcool în sânge! Sau mai pe româneste, erau în comã alcoolicã!

Pieton spulberat de un Audi! A murit pe loc!

Al doilea eveniment rutier, si cel mai grav, a avut loc pe DN 24 A, în jurul orelor 23:05. O masinã Audi, cu numere de Tulcea, condusã de un bãrbat de 30 de ani, din localitatea Zorleni, a surprins si accidentat pe P.N, de 60 de ani, pieton, care, din spusele martorilor ar fi adormit pe carosabil. La fata locului s-a deplasat un echipaj al politiei rutiere Bârlad si un echipaj SAJ Vaslui – Substatia Bârlad, care a gãsit pietonul în stop cardio repirator. S-a încercat resuscitatea acestuia, însã nu a rãspuns manevrelor, fiind declarat decedat. „Bãrbatul de 30 de ani care a condus masina implicatã în accident a fost testat pentru alcool, rezultatul fiind zero. În cauzã s-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpã”, a precizat Silvia Manta, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.