spot_img
spot_imgspot_img
18.3 C
Vaslui
17-mai-2024

Tinerii din Bârlad care s-au sicanat în trafic, arestati preventiv!

- Advertisement -

FERMI….Protagonistii scandalului monstru petrecut pe strãzile din Bârlad, au fost arestati preventiv, decizia fiind luatã de judecãtorii Tribunalului Vaslui, în urma apelului fãcut de procurorul de caz dar si de inculpatii Leonte Ionut George si Constantin “Nelutu” Rotaru. Procurorul a cerut judecãtorilor vasluieni sã respingã apelul inculpatilor si sã emitã mandatele de arestare preventivã pentru 30 de zile refuzate în primã instantã la Bârlad. Astfel, cei doi inculpati au ajuns în arestul IPJ Vaslui. Acestia promit cã vor face dezvãluiri “incendiare” dupã ce vor fi lãsati în libertate! Practic, cei doi acuzã cã ei sunt nevinovati, cã legãturile mafiote dintre politistii bârlãdeni cu anumite clanuri din Bârlad sunt la “putere” si cã în spatele întregii “operatiuni” se aflã…politistii bârlãdeni. Acestia sunt sustinuti si de procurorul lor de caz.

Politistii Serviciului de investigatii criminale si Biroului de investigatii criminale din cadrul Politiei Bârlad au efectuat cercetãri fatã de opt persoane într-un dosar penal privind mai multe infractiuni de tulburare a ordinii si linistii publice, distrugere, amenintare si loviri sau alte violente, fapte comise în perioada 21-23 iulie a.c. pe raza municipiului Bârlad. Este vorba despre incidentul serios petrecut în seara de 23 iulie la Bârlad, în jurul orelor 20:15, pe aleea dintre blocurile din spatele Bisericii „Sf. Spiridon”, când la câtiva metri de „Casa Sturdza”, au apãrut în vitezã trei masini. Prima era un Volskwagen Golf, cu numere rosii VS 065619. Alte douã masini care erau în urmãrirea ei, au ajuns-o din urmã. Dupã ce a fost opritã prima masinã, au tãbãrât pe ea ocupantii celorlalte douã masini, care cu niste rãngi în mânã au spart geamurile pe partea stângã a autoturismului VW. Soferul a luat-o la fugã, lãsând masina cu motorul mergând. Echipajele de politie chemate prin 112 au gãsit doar urmãrile atacului si masina VW Golf cu motorul mergând si geamurile tãndãri pe partea din stânga. Pe 28 iulie politistii au dispus retinerea a douã persoane, iar Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad a dispus mãsurã controlului judiciar. De asemenea, pe 29 iulie, alte trei persoane bãnuite de comiterea infractiunilor mentionate au fost retinute de politisti. Dosarul a fost înaintat la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad în vederea dispunerii unor mãsuri preventive fatã de cele trei persoane. Unul dintre ei a primit mãsura controlului judiciar pentru 60 de zile direct de la procuror, iar alti doi au ajuns în fata judecãtorului de drepturi si libertãti de la Judecãtoria Bârlad

Nelutu Rotaru si Ionut Leonte, una caldã, alta rece!

În prima instantã, cea de la Judecãtoria Bârlad, propunerea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad de luare a mãsurii arestãrii preventive fatã de inculpatii Rotaru Constantin, zis „Nelutu” si Leonte Ionut-George a fost repinsã de judecãtori. Cei doi au fost pusi de judecãtor sub control judiciar pentru 60 de zile, dar procurorul de caz a fãcut apel la decizia judecãtorului de la Bârlad, cerând arestarea preventivã a celor doi. Si inculpatii, având avocati de la Baroul Iasi, au cerut la apel sã fie scosi de sub control judiciar. Dar nu a fost sã fie! Decizia judecãtorilor vasluieni i-a trimis direct dupã gratii! “Respinge, ca nefondatã, contestatia formulatã de cãtre inculpatul R.C., zis „…..”, împotriva încheierii nr. 37, pronuntatã de cãtre judecãtorul de drepturi si libertãti de la Judecãtoria Bârlad. Admite contestatia formulatã de cãtre Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad împotriva încheierii nr. 37, pronuntatã de cãtre judecãtorul de drepturi si libertãti de la Judecãtoria Bârlad, pe care o desfiinteazã, în parte, în ceea ce îi priveste pe inculpatii Rotaru Constantin si Leonte Ionut George. Rejudecând cauza, admite propunerea formulatã de cãtre Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad (dosar de urmãrire penalã nr.4403/P/2019) si , în consecintã: dispune arestarea preventivã a inculpatilor: R. C., zis „……..”, pentru sãvârsirea infractiunii de lovire (persoanã vãtãmatã Sandu Corneliu), faptã pedepsitã cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani. L. I.-G. pentru sãvârsirea infractiunii de lovire (persoanã vãtãmatã Pahone Ionut Cãtãlin), faptã pedepsitã cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani. Dispune emiterea, de îndatã, a mandatelor de arestare preventivã. Respinge , ca nefondatã, cererea inculpatilor R. C. si L. I. G. privind luarea mãsurii preventive a controlului judiciar. Mentine celelalte dispozitii ale încheirii atacate si înlãturã dispozitiile contrare. Definitivã. Pronuntatã în camera de consiliu, azi, 5 august 2019. ”, este sentinta datã de judecãtorii vasluieni.

Constantin Rotaru, zis Nelutu a fost contactat de reporterii nostri, iar acesta a precizat cã se va preda la Politia Bârlad, acuzând cã i se face o mare nedreptate, care nu va rãmâne asa. “Când voi iesi din aceastã situatie, voi arãta exact cine este în spatele acestor manevre, pentru cã noi suntem victime si tot noi suntem arestati. Voi face multe dezvãluiri”, a spus înainte de a se preda, Nelutu Rotaru.

CITITI SI: http://vremeanoua.ro/spovedania-lui-nelutu-sau-adevarul-despre-%E2%80%9Eluptele-de-strada-din-barlad-de-acum-doua-zile

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.