spot_img
spot_imgspot_img
18.6 C
Vaslui
04-iun.-2024

Valul de caniculã a adus si un val de sinucideri, în judetul Vaslui!

- Advertisement -

ALARMANT… Nu mai putin de trei cazuri de sinucidere s-au înregistrat în judetul Vaslui în ultimele douã zile, perioada îndelungatã de cãldurã accentuând depresiile si având foarte probabil legãturã cu acest sir de nenorociri. În mai putin de 48 de ore, s-au înregistrat douã sinucideri, una prin spânzurare, cealaltã prin auto-înjunghiere, în timp ce în cazul unui tânãr sortii au fost mai milosi si l-au scãpat, în ultimul moment, din ghearele mortii.

Conditiile de viatã din ce în ce mai grele, creditele neplãtite la bãnci sau problemele în dragoste îi aduc pe vasluieni de cele mai multe ori în pragul disperãrii. Asa se explicã de ce, în ultima perioadã, aproximativ de douã ori pe sãptãmânã, un vasluian alege sã-si punã capãt zilelor. Doar la sfârsitul sãptãmânii trecute, o persoanã a murit din cauza asfixiei mecanice prin spânzurare, alta a decedat dupã ce s-a auto-înjunghiat, iar a treia persoanã a scãpat ca prin urechile acului dupã ce si-a legat streangul de gât.

Moartea pãrintilor l-a bãgat într-o depresie profundã

În comuna Feresti, un bãrbat în vârstã de 33 de ani se chinuie de câtiva ani sã-si punã capãt zilelor, fãrã success însã. Potrivit vecinilor, Gheorghe Boncu a intrat într-o depresie puternicã imediat dupã moartea tatãlui sãu, în urmã cu mai multi ani, iar de atunci a avut mai multe tentative se suicid. Decesul mamei sale, în urmã cu douã luni, a acutizat si mai mult aceastã stare depresivã, motiv pentru care bãrbatul a recurs din nou la acest gest. Sâmbãtã seara, Gheorghe Boncu si-a pus streangul de gât, în speranta cã va încheia socotelile cu aceastã lume. A fost gãsit însã la timp de rude, care imediat au chemat cadrele medicale. “Echipajul TIM a intervent în localitatea Feresti pentru acordarea primului ajutor medical unei personae care a încercat sã se sinucidã. La sosirea echipajului TIM Vaslui la fata locului, persoana încã mai respira. I s-au acordat înfgrijirile medicale de specialitate si a fost transportatã la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui” a declarat Marius Stanciu, purtãtorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Sãrãcia, cauza unei sinucideri la Cârja

O altã tragedie a avut loc, sâmbãtã seara, în localitatea Cârja de lângã Murgeni. O femeie originarã din Republica Moldova, cãsãtoritã în satul respectiv, si-a pus capãt zilelor, prin spânzurare. Femeia, în varstã de 45 de ani, s-a ridicat din pat în toiul noptii, cu gândul sinucigas. S-a spânzurat chiar în fata usii, cu un cablu. Sotul acesteia le-a povestit politistilor cã, trezindu-se în jurul orelor 00:30, a vãzut cã Mariana nu este lângã el. A început sã o caute si când a vrut sã iasã afarã, a gãsit-o cãzutã, în fata usii. Sotul a sunat imediat la 112, dupã ajutor. Politia si Ambulanta cu medic din Bârlad s-au deplasat la fata locului. Din pãcate, echipajul medical, desi a aplicat toate manevrele de resuscitare, nu a mai putut face nimic pentru victimã, declarând decesul. La primele verificãri ale politistilor, s-a gãsit si un bilet de adio, pe care Mariana l-a lãsat si în care le explicã celor dragi gestul extrem. Femeia a invocat sãrãcia cruntã în care îsi ducea traiul si neputința de a mai face fatã greutãtilor de zi cu zi. Politia continuã cercetãrile în acest caz dramatic. Un al treilea caz de sinucidere a avut loc tot sâmbãtã noaptea, în localitatea Corni din comuna Albesti, unde un bãrbat de 62 de ani si-a înfipt cutitul în inimã dupã ce înainte si-a ucis concubina cu care trãia de câteva luni.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.