spot_imgspot_img
11.3 C
Vaslui
23-apr.-2024

Douã grãdinite modernizate si refãcute pentru prescolarii din Bârlad!

- Advertisement -

PROIECTE…Recent, Municipiul Bârlad a lansat douã importante proiecte finantate din fonduri europene, care prevãd construirea unei noi grãdinite în localitate si modernizarea si extinderea alteia. Este vorba despre Grãdinita nr. 5 si Grãdinita nr. 8, douã proiecte în valoare totalã de circa 9 milioane lei.

Au fost semnate deja douã contracte de finantare la ARDNE Piatra Neamt. Unul a fost semnat pentru proiectul  „Construire si dotare corp nou pentru Grãdinitã cu Program Prelungit nr. 5 – «Clopotel» Bârlad”. Proiectul are  valoarea totalã de 4.764.726 lei (cu TVA), din care 4.306.997 lei reprezintã cheltuieli eligibile, iar 457.729 lei reprezintã cheltuieli neeligibile. Contributia de la bugetul local este de 2,01% din valoarea eligibilã a proiectului din partea municipalitãtii, în cuantum de 86.570 lei, reprezentând cofinantarea suportatã de Bârlad. Noua constructie, ce are ca destinatie o clãdire pentru învãtãmântul prescolar,  va avea spatii specifice acestei functiuni: spatiu primire copii, vestiar, cabinet medical, izolator, sãli de grupa, sala multifunctionalã, grupuri sanitare pentru fiecare sala de grupa, vestiare si grupuri sanitare pentru personal, bucãtãrie, spatii administrative, centralã termicã si spãlãtorie. Clãdirea va fi dreptunghiularã si va avea, pe lângã cele douã case de scarã închise, si o scarã exterioarã pentru evacuarea în situatii de urgentã. Vor fi 7 grupe de grãdinitã care vor putea avea 140 de copii.

Grãdinita „Licurici” nr.8 se extinde cu douã tronsoane

Proiectul  pentru Grãdinita nr. 8 „Licurici” din Bârlad presupune extinderea si refunctionalizarea spatiului existent în vederea adecvãrii dimensiunii sãlilor la cerintele minime de cubaj de aer. Totodatã se asigurã dezvoltarea si actualizarea bazei logistice educationale, ca suport pentru desfãsurarea unui proces educativ atractiv. De asemenea se are în vedere asigurarea unei performante energetice superioare prin izolarea termicã a clãdirii, instalarea unui sistem de panouri solare, reabilitarea instalatiilor electrice, de încãlzire si sanitare, dar si amenajarea exterioarã a perimetrului grãdinitei: loc de joacã si alei pietonale. Proiectul prevede construirea unei extinderi care sã adãposteascã douã sãli de clasa cu grup sanitar si depozit aferent fiecãreia dintre ele, o sala multifunctionalã, cetrala termicã si magazie. Extinderea va fi alcãtuitã din douã tronsoane cu regim de înãltime parter si etaj, respectiv parter, alãturate cu asigurarea unui rost seismic. Tronsonul cu parter si etaj va asigura comunicarea cu grãdinitã existenta si va adãposti un hol de circulatie si o sala multifunctionalã la parter, respectiv o salã de clasã cu grup sanitar si depozit la etaj. Al doilea tronson va adãposti o salã de clasã cu grup sanitar si depozit, centralã termicã si magazie. Valoarea finantãrii nerambursabile este de 902.155 Euro. Urmeazã ca sã fie ridicate pe SICAP licitatiile pentru executia celor douã proiecte aprobate si pentru care s-a semnat contractul de finantare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.