spot_imgspot_img
11.2 C
Vaslui
29-mart.-2024

Cum a ajuns Dumitru Buzatu cel mai bogat mosier din Vatra Dornei!

- Advertisement -

O CÃRUTÃ DE BANI!… De voie, de nevoie, conducerea Consiliului Judetean si-a fãcut publice declaratiile de avere. Cel mai bogat presedinte din istoria judetului Vaslui este, fãrã îndoialã, Dumitru Buzatu, cel care de ani de zile este la cârma destinelor celor care locuiesc în aceastã zonã. Buzatu a ajuns sã detinã, pe lângã zecile de hectare de pãmânt din judetul Vaslui si o micã avere în apropiere de Vatra Dornei. Dacã, în 2012, Buzatu se lãuda cu patru suprafete de teren agricol, douã în comuna Zãpodeni si douã în comuna Stefan cel Mare, adicã vreo câteva zeci de hectare, un teren intravilan în Vaslui si douã suprafete în Saru Dornei, acum, declaratia de avere a liderului PSD de la Vaslui duduie de terenuri prin Moldova. Numai în zona Saru Dornei, la câtiva pasi de aglomerata statiune de iarnã Vatra Dornei, Buzatu detine, atentie!, aproape 90.000 de mp teren. La o medie de 3 euro, cu cât se vinde terenul în zonã, rezultã cã presedintele CJ Vaslui are o micã avere în Bucovina, peste 270.000 de euro investiti în terenuri. De unde atâtia bani pentru cumpãrarea masivã de terenuri în aceastã zonã cu potential turistic, este o altã poveste.

Dumitru Buzatu, unul dintre cei mai influenti oameni din PSD, a ascuns o micã avere în Bucovina, acolo unde a tot cumpãrat terenuri de-a lungul anilor. Unele surse vorbesc de faptul cã acele terenuri ar fi, de fapt, împãrtite între Buzatu si amicul sãu, Corneliu Bichinet, însã în declaratiile de avere nu apare aceastã poveste. Conform ultimei declaratii de avere, presedintele CJ Vaslui are 1.465 mp intravilan în municipiul Vaslui, aproape 50.000 mp (cinci hectare), în comuna Zãpodeni, 20.400 mp (douã hectare în comuna Stefan cel Mare), 5.000 mp în orasul Negresti si, atentie, 86.475 mp în Saru Dornei, o zonã cu un potential turistic extraordinar. Terenurile din zona Vatra Dornei au fost cumpãrate în mai multe etape. Peste 30.000 mp au fost cumpãrati în 2008 si 2009, în timp ce anul trecut, surprizã!, seful CJ Vaslui dã lovitura pe piata imobiliarã din Bucovina si mai cumpãrã 56.745 mp, în aceeasi zonã. Am întrebat în zonã cu cât se vinde metrul pãtrat si ni s-a rãspuns cã existã si teren care se vinde cu minim 10 euro, pretabil pentru constructii, dar si de 2 sau de 5 euro/mp, la suprafetele extravilane. Fãcând o medie de 3 euro/mp, rezultã cã, numai în 2018, Buzatu a investit în zonã aproape 200.000 de euro, în conditiile în care salariul sãu a fost de 150.048 lei, adicã în jur de 30.000 de euro. De unde a avut presedintele CJ Vaslui, în aceste conditii, bani pentru a cumpãra zeci de mii de metri pãtrati la Vatra Dornei? Nu stim, cert este cã a fãcut, tot anul trecut, un împrumut la bancã, în valoare de 90.000 de lei, cu scadentã august 2020, iar în bãnci detine undeva la 50.000 de lei, deci cam 10.000 de euro. La capitolul „mijloace de transport”, seful CJ Vaslui detine o Lada Niva, o barcã de pescuit si o masinã Volkswagen. Cât priveste clãdirile, cel mai puternic politician din judet detine o casã si un apartament, în Vaslui, plus mai multe spatii de productie în comuna Zãpodeni, locuintele din Vaslui fiind pe numele senatoarei Gabriela Cretu, iar Buzatu apare acolo drept coproprietar. De la societatea Consbit, vândutã lui Ciprian Damian, seful CJ Vaslui a încasat chirie de 7.000 de lei, un mizilic, bani de eugenii, dupã cum glumesc românii.

Vicepresedintii se strãduiesc sã-l ajungã din urmã pe presedinte. Nicio sansã!

Ciprian Trifan, vicepresedintele Consiliului Judetean, este omul de încredere al lui Buzatu, persoana cu care seful judetului se sfãtuieste de foarte multe ori, în diverse probleme. Pe declaratia de avere a tânãrului vicepresedinte, regãsim extrem de putine elemente de legãturã cu ceea ce scrie în declaratia sefului judetului. De exemplu, Trifan nu are terenuri în proprietate, are un apartament de 110 mp în Vaslui, douã autoturisme, o Toyota Aygo si o Dacia Duster, relativ noi, si în jur de 18.000 de lei în bãnci, fãrã a mai socoti descoperirile de card, pe care trebuie sã le acopere din salariul de la Consiliul Judetean. Datoriile, tot cãtre bãnci, însumeazã 38.000 de euro si peste 120.000 de lei, sume scadente în doi-trei ani de zile. Ca vicepresedinte CJ, Ciprian Trifan a avut un salariu de 133.380 lei, cu o medie netã de 11.000 de lei pe lunã. Cel de-al doilea vicepresedinte, Vasile Mariciuc, detine 4.600 mp intravilan în satul Dumesti, 500 mp, cu casã în constructie, în municipiul Iasi, si peste 22.000 mp teren în comuna Ciocani. Are o casã în Dumesti, una în constructie la Iasi, un apartament în Negresti si un altul în Bârlad. Familia Mariciuc detine trei autoturisme, un Fiat Punto, un Renault Clio si o Dacia Logan, dar cele mai mari necazuri vin de la creditele bancare. În total, adunând creditele luate de peste tot, de la bãnci, vicepresedintele Vasile Mariciuc datoreazã 247.000 de lei, adicã salariul sãu de la judet pe doi ani de zile! Mare parte din credite au fost contractate dupã ce Mariciuc a ajuns vice la CJ, semn cã functia este destul de bãnoasã, iar bãncile se înghesuie sã-ti dea bani cu sacul, dacã mai ai si o functie la judet. Surprinzãtor, desi are un salariu frumos la judet, în jur de 11.000 de lei pe lunã, Mariciuc smulge bani de pe unde apucã. A câstigat, anul trecut, jumãtate de miliard de lei vechi de la Centrul Scolar pentru Educatie Incluzivã Negresti, mai precis, 48.071 lei, plus un „mizilic” de 12.000 de lei de la liceul la care a fost director atâtia ani. Adunând toate sumele, ajungem la concluzia cã vicele Mariciuc adunã, pe an, de peste tot din judet, cam 200.000 de lei. Foarte multi bani pentru un fost profesor de la Negresti, care a ajuns la judet datoritã influentei lui Dumitru Buzatu!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.