spot_imgspot_img
9.6 C
Vaslui
24-apr.-2024

Dezvãluirii sfâsietoare în cazul violului de la Grivita: promiscuitatea mamei combinatã cu incompetenta autoritãtilor

- Advertisement -

UPDATE: BOMBA IN CAZUL ADOLESCENTEI DE 15 ANI VIOLATA DE  CONCUBINUL MAMEI: Dosarul a fost preluat de DIICOT!
Un procuror DIICOT a preluat ancheta în cazul adolescentei de la Grivița abuzată sexual de concubinul mamei. Coșmarul fetei durează de 2 ani de zile, monstrul a violat-o prima dată pe când aceasta avea doar 13 ani. Se pare că în telefonul individului s-au descoperit fotografii cu minore în ipostaze indecente motiv pentru care dosarul a fost preluat de procurorii DIICOT. Vom reveni cu detalii în ediția de joi a cotidianului nostru.

STRIGÃTUL SURD AL UNEI COPILE

REVOLTÃTOR…Anchetã de amploare în cazul minorei de 15 ani, de la Grivita, batjocoritã de concubinul mamei. Politistii care ar fi trebuit sã intervinã rapid în acest caz sunt cercetati de Compartimentul Control Intern. Între timp, ies la ivealã detalii cutremurãtoare cu privire la acest caz. Adolescenta de 15 ani a sunat singurã la 112, de pe telefonul unei vecine si asta pentru cã mama sa nu i-a oferit niciun sprijin, de teamã sã nu rãmânã pe drumuri. Fata a prins un moment când aceasta era plecatã si a sunat la numãrul de urgentã pentru a cere ajutor. A fost un strigãt disperat, pe care însã, autoritãtile, ca si în cazul Caracal, nu l-au înteles. Adolescenta a fost preluatã de ambulantã si transportatã la spital, acolo unde a fost examinatã de un medic, care si-a fãcut datoria si a anuntat politia. În tot acest timp, mama fetei era la Bârlad. A fost identificatã de polițiști, adusã la spital, acolo unde era si fiica sa, apoi, împreunã, au mers la politie unde adolescenta a depus plângere. Nu a fost audiatã în prezenta unui psiholog asa cum ar fi trebuit, ci în prezenta mamei, care nu vrea scandal cu concubinul, pentru cã locuieste în casa acestuia si nu are unde sã se ducã. Mai mult, femeia spune cã a investit în locuinta concubinului si are si rate la bancã. Asa cã, în momentul în care aceasta a spus cã se întoarce în aceeasi casã, unde fiica sa a fost batjocoritã, autoritãtile nu s-au opus. În concluzie, desi fata ar fi vrut sã scape din iadul de acasã, nu a avut nicio sansã, prin „bunãvointa” autoritãtilor, care nu au luat nicio mãsurã de protectie în cazul sãu, desi fapta reclamatã este extrem de gravã. Între timp, politistii încearcã sã dea de urma bãrbatului, care, brusc, a plecat sã munceascã pe un santier în Bucuresti.

Cazul violului comis asupra unei minore de 15 ani de cãtre concubinul mamei, a scos la ivealã lentoarea cu care autoritãtile actioneazã în cazul sesizãrilor înregistrate în zilele de weekend si mai ales în zona ruralã, unde politistii sunt câte doi, trei, pentru mai bine de zece localitãti. Cu alte cuvinte, vorba românului, dupã ora 16.00 se închide la Politie, în mediul rural. În acest caz, alãturi de indiferenta autoritãtilor, a apãrut si promiscuitatea mamei, care preferã sã tacã si sã-si tinã fata sub acelasi acoperis cu individul care a batjocorit-o, decât sã intre în conflict cu el.

Si-a învins frica si a sunat la 112! În loc de consiliere sau protectie, a fost luatã acasã de mamã!

Fata, N. M., si-a luat inima în dinti si a reclamat abuzul sexual la 112, de pe telefonul unei vecine, dupã câteva zile, atunci când mama sa era plecatã. La fata locului s-a deplasat o ambulantã care a transportat minora la spital. Ulterior apelului la 112, politistii au sunat înapoi la numãrul de telefon de pe care sunase fata, însã aveau sã afle de la proprietara telefonului cã o ambulantã o preluase deja. Medicul care a consultat-o, aflând cã minora a fost abuzatã sexual, a anuntat si el Politia. „În momentul în care colegii au ajuns la spital, minora era deja în proceduri medicale, astfel cã au mers sã o caute pe mamã prin oras. Ulterior, la finalul consultatiei medicale, minora si mama acesteia au fost conduse la sediul Politie pentru a da declaratii”, au precizat reprezentantii Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Vaslui.

Fata lãsatã de autoritãti în casa monstrului care a batjocorit-o

Strigãtul disperat al fetei nu a fost auzit de autoritãtile în drept. Politistii, dar si reprezentantii Protectiei Copilului nu au pus cap la cap informatiile si nu au realizat cã fata nu mai vrea sã locuiascã în acea casã si nici sã stea în preajma monstrului care a violat-o. Desi era vorba de o victimã minorã, care trãieste într-un mediu familial dezorganizat, cu o mamã în concubinaj cu un individ care i-a abuzat fata sexual, nicio autoritate nu s-a grãbit sã facã demersuri în privinta protejãrii acesteia. „Am trimis pe teren la fata locului, în comuna Grivita, specialistii nostri care au fãcut o anchetã socialã. Deocamdatã fata este lãsatã în familie, acolo unde a avut loc abuzul, la solicitarea mamei si urmeazã sã se prezinte miercuri, la sediul nostru din Bârlad (CPRUCANE) pentru ca minora sã fie consiliatã de un psiholog. Deocamdatã nu avem motive sã o luãm din familie, este bine îngrijitã, tatãl vitreg a plecat la muncã pe santier, nu este acasã. Nu avem de la politie niciun punct de vedere, nu s-a emis ordin de protectie, nimic care sã creeze premisa scoaterii minorei din familie”, a spus purtãtorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

Familia unde s-au petrecut ororile sexuale este una „obisnuitã” !

Lantul slãbiciunilor si al bâlbâielilor autoritãtilor bârlãdene a functionat perfect! Pe 17 august, sâmbãtã, reprezentantii spitalului bârlãdean nu au sesizat DGASPC Vaslui sau serviciul social al Primãriei comunei Grivita, demers obligatoriu în astfel de cazuri. Noroc de insistentele noastre jurnalistice, cã abia ieri dimineatã, 20 august, Primãria Grivita a primit sesizãri oficiale scrise de la spital, respectiv Politie. Cei din Primãria Grivita sustin cã familia minorei de 15 ani este una obisnuitã, care pânã în prezent nu a ridicat probleme în comunitate. “Noi am fost sunati luni dupã amiazã de cei de la Protectia Copilului, dar nu stiam nimic despre caz, nu avem nicio informatie, niciun indiciu despre ce familie ar fi vorba. Astãzi, (ieri -n.r.) în jurul orei 9.30-10.00, s-a comunicat o informare oficialã de la spital. Din informatiile comunicate de cãtre politistul din comunã, tatãl vitreg a plecat din localitate, el lucrând în constructii. Este o familie obisnuitã, nu constituie un caz social, nu erau monitorizati, pentru cã nu au ridicat probleme pânã în prezent”, a precizat Alina Munteanu, primarul comunei Grivita.

IPJ Vaslui a deschis o anchetã internã, pentru a verifica modul în care au actionat politistii!

Reprezentantii IPJ Vaslui au precizat cã în acest caz s-a deschis un dosar penal sub aspectul sãvârsirii infractiunii de viol si, cum cercetãrile sunt în curs, nu pot fi oferite detalii. Medicii legisti, care au examinat minora, au confirmat existenta unui contact sexual, însã nu au descoperit alte urme de violentã pe corpul acesteia, având în vedere cã examinarea medico- legalã a fost fãcutã la o sãptãmânã de la comiterea faptei. Se pare cã politistii nu s-au întrebat deloc de ce fata a sunat dupã o sãptãmânã de la agresiune, de ce a sunat de pe telefonul unei vecine, ce spune mama despre faptul cã fiica sa a fost violatã de concubin. Politistii nu au nicio scuzã, mai ales dupã ce cazul de la Caracal a scos la ivealã modul defectuos în care se actioneazã în unele cazuri. Se pare cã nu au învãtat nimic. Tousi, conducerea IPJ Vaslui a dispus o anchetã internã. „În data de 17 august a.c., ora 20:12, Politia Municipiului Bârlad a fost sesizatã prin apel la numãrul 112, de cãtre o minorã în vârstã de 15 ani, cu privire la faptul cã a fost victima unei infractiuni de viol. Politistii din cadrul Sectiei 3 Politie Ruralã au deschis un dosar de cercetare penalã, sub aspectul sãvârsirii infractiunii de viol, fiind efectuate activitãti specifice acestui tip de infractiune. În cauzã sunt continuate cercetãrile sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad, urmând a fi dispuse mãsuri legale în consecintã. Cu privire la modul de actiune al politistilor în aceastã cauzã, referitor la mãsurile care trebuiau luate pentru protectia minorei, conducerea Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui a dispus efectuarea de verificãri prin Compartimentul Control Intern.”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

CITESTE SI: http://vremeanoua.ro/balbaiala-si-indiferenta-autoritatilor-in-cazul-unei-minore-de-15-ani-violata-de-tatal-vitreg

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.