spot_imgspot_img
17.9 C
Vaslui
29-mart.-2024

Recidivistul care a ucis doi bãtrâni pentru 15.000 de lei, arestat!

- Advertisement -

ÎNRÃIT… Gheorghe Cretu, de 24 de ani, criminalul celor doi bãtrâni din Zorleni, Neculai si Elena Coseru, a ajuns unde se simte cel mai bine: dupã gratii! Abia ce fusese eliberat, în luna martie, dupã ce a fost condamnat pentru un cumul de infractiuni comise în perioada 2015 – 2016: furt, furt calificat, tâlhãrie, tâlhãrie calificatã, toate comise în Zorleni si Bârlad. A primit de la judecãtorii bârlãdeni 5 ani, 4 luni si 10 zile de puscãrie. Dornic sã obtinã bani multi si nemunciti, Gheorghe Cretu nu s-a dat în lãturi sã-i omoare pe cei doi vecini, cu o cruzime de neimaginat! Neculai (86 de ani) si Elena (82 de ani) Coseru au fost cãsãpiti pentru 15.000 de lei. Atât a furat din casa pe care a rãscolit-o pânã la ultimul cotlon! Bãtrânii ucisi vor ajunge astãzi în casa lor, de unde vor pleca împreunã pe ultimul drum, însotiti de lacrimile copiilor, încã socati de moartea pãrintilor! Au avut încredere cã politia din sat îi va ajuta sã nu mai fie cãlcati de hoti, au avut montatã alarmã cu senzori de miscare… degeaba! Singurii care nu s-au miscat au fost politistii!

Judecãtorii vasluieni de drepturi si libertãti l-au trimis ieri dupã gratii pe Gheorghe Cretu, cel care i-a omorât pe cei doi bãtrâni din Zorleni, acum douã zile. Procurorul criminalist Liliana Deciu, din cadrul Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui, împreunã cu echipa de criminalisti de la Serviciul de Investigatii Criminale (SIC) de la IPJ Vaslui, au reusit sã strângã destule probe prin care s-a demonstrat cã ucigasul lui Neculai si Elena Coseru este Gheorghe Cretu, de 24 de ani, care locuieste la douã case de bãtrânii ucisi. Recidivist, proaspãt eliberat din Penitenciarul de la Giurgiu, unde avea de ispãsit o pedeapsã de 5 ani, 4 luni si 10 zile de închisoare, din care gratie recursului compensatoriu a executat doar trei ani, criminalul a pus ochii pe casa si averea familiei Coseru, plãnuind sã-i omoare ca sã le ia banii. Mai mult, acesta a fãcut si o „perversã” dupã ce a înjunghiat bãtrânii în zona gâtului: i-a pus femeii, doamnei Elena Coseru, cutitul cu care a comis crimele, în mânã, ca sã „ducã” în eroare criminalistii, cum cã ea l-ar fi ucis pe sot si apoi s-a înjunghiat singuricã! Numai cã politistii criminalisti nu pot fi dusi în eroare de un „pãcãlici” recidivist, fãrã nici un dram de educatie. „A fost retinut din noaptea de 22/23 august, dupã miezul noptii, dupã o audiere maraton. A recunoscut faptele, omorul fiind comis în scop de jaf. S-a sustras o sumã de bani, iar cercetãrile continuã pentru a stabili cu rudele ce s-a mai furat”, a precizat procurorul sef Sorin Armeanu al Parchetului de pe lângã Tribunalul Vaslui. Rudele au precizat cã, desi a rãscolit casa prin toate cele zece încãperi, criminalul Gheorghe Cretu a sustras 15 000 de lei, atât cât a gãsit. Desi în casã erau sume mult mai mari, bãtrânii fiind printre cei mai gospodari din sat. Astãzi, IML Vaslui va finaliza necropsiile celor doi bãtrâni ucisi, care vor ajunge acasã la Zorleni, împreunã, de unde vor pleca pe ultimul drum.

Vã reamintim cã joi, 22 august, comuna Zorleni a fost zguduitã de o veste care a cãzut ca un trãznet! Doi bãtrâni, sot si sotie, în vârstã de 86 si 82 de ani, din Zorleni, au fost descoperiti morti, în casã. Victimele dublei crime sunt Neculai si Elena Coseru. Cei doi bãtrâni au fost gãsiti de menajera care îi îngrijea, femeia fiind de loc din Bârlad. Aceasta a venit la bãtrâni, împreunã cu ginerele ei, si a gãsit grozãvia: bãtrânul mort în curte într-o baltã de sânge, bãtrâna moartã în holul casei cu un cutit în mânã. Peste tot era numai sânge, iar casa era rãscolitã de sus pânã jos! Bãtrânii Neculai si Elena Coseru erau cunoscuti ca fiind gospodari fãrã pereche. Cu o avere frumoasã, acumulatã în ani multi de muncã, acum sotii Coseru, bolnavi si bãtrâni, erau îngrijiti de o menajerã, care le era aproape ca o fiicã. Femeia venea dimineatã si pleca seara de la ei. Asa a fost si acum douã zile, miercuri, când la orele 22:00, a plecat spre Bârlad, lãsând pe bãtrâni în paturile lor. Totul se pare cã s-a petrecut spre dimineatã. Când a venit menajera la ora 10:00 la ei, s-a îngrozit, a avut un soc si a iesit tipând la vecini sã cheme politia. Si de aici, lucrurile se stiu: politie, procurori, culegere de probe, cãutare de amprente, tot ce tine de „bucãtãria” criminalistilor. Din cele ce spun rudele însã, moartea violentã a celor doi soti putea fi evitatã, dacã politistii din comunã ar fi tinut cont cã familia Coseru era vizatã de mult de golanii satului, pentru averea lor! Nu a fost pentru prima datã când erau cãlcati de hoti! Copiii lor le-au instalat alarmã cu senzori de miscare, iar acum douã sãptãmâni bãtrânul Neculai Coseru a depus o plângere la Politia din sat cã a fost cãlcat de hoti. Nimeni însã nu a luat nicio mãsurã! Dacã luau politistii urma hotului de acum douã sãptãmâni, bãtrânii erau poate si acum în viatã!

CITITI SI: http://vremeanoua.ro/dubla-crima-din-zorleni-putea-fi-impiedicata

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.