spot_img
spot_imgspot_img
11.3 C
Vaslui
18-mai-2024

În loc de petrecere, drumuri asfaltate la Bãcani! | (FOTO)

- Advertisement -

DECIZIE SALUTARÃ… Primarul comunei Bãcani, liberalul Vasile Stoica a luat o decizie radicalã privind manifestarea „Zilele Toamnei”. A anulat desfãsurarea acestor zile de distractie, ca sã poatã aloca bani pentru reparatia drumurilor din comunã, care sunt sub orice criticã. O decizie salutarã, primitã cu entuziasm de locuitorii comunei care l-au felicitat pe primar. Acesta a postat mesajul pe pagina de socializare.

Ieri, primarul comunei Bãcani, liberalul Vasile Stoica a scris pentru cetãtenii din comunã pe pagina sa de socializare, cã a luat o decizie privind „Zilele Toamnei”, manifestare ce se organizeazã în fiecare an în comunã si unde oamenii aveau parte de distractie. „Dragi consãteni, am luat decizia ca manifestãrile dedicate editiei din acest an <<Zilele toamnei la Bãcani>> sã nu mai aibã loc. Banii pentru acest eveniment prevãzuti în bugetul local, vor fi alocati cãtre cele douã proiecte de drumuri locale, depuse de cãtre Primãria Bãcani privind finantarea de la Compania Nationalã de Investitii (C.N.I) si anume: Reabilitarea infrastructurii rutiere distrusã de viiturile din anul 2018 în com.Bãcani, proiect care este aprobat si care va intra in procedurile de licitatie în perioada urmãtoare (Proiectare si executie); Reabilitarea drumurilor locale afectate de inundatiile din 2019 în comuna Bãcani, proiect care se aflã în faza de depunere si necesitã o serie de cheltuieli pentru efectuarea: ridicãrilor Topo, studiile geotehnice, obtinerea tuturor avizelor  si intabularea tuturor acestor drumuri.  Îmi pare foarte rãu , dar nu avem altã solutie, am pus în balantã si le-am luat într-o ordine prioritarã. Am analizat si am decis cã prioritatea noastrã în acest an este noul proiect privind rebilitarea dumurilor locale, pentru care noi am început sã lucrãm deja la toate fazele obligatorii dinaintea aprobãrii.  Acest nou proiect pe care dorim sã-l realizãm, împreunã cu proiectul aprobat <<Reabilitare Infrastructurã Localã>> ar rezolva în proportie de 95% situatia drumurilor sãtesti si comunale, gãsitã la preluarea mandatului în anul 2016.”, îsi justificã primarul Vasile Stoica decizia luatã.

Locuitorii din Bãcani au acceptat aceastã decizie cu entuziasm!

Primarul Stoica îsi cere scuze locuitorilor cã le-a anulat un act cultural, cum zice el, dar finantarea celor douã mari proiecte de reablitare si modernizare a drumurilor din comunã este mult mai importantã. „Pentru realizarea acestor lucrãri, trebuie sã începem si ne dorim ca mãcar documentatiile necesare împreunã cu Studiul de fezabilitate sã fie realizate în acest an. Ce bine era dacã gãseam în 2016, dupã alegeri, câteva proiecte depuse pentru finantare, dar nu am gãsit nimic. În speranta cã dumneavoastrã, cu totii, veti întelege importanta acestei hotãrâri si totodatã importanta acestor douã proiecte pentru comunitatea noastrã, vã multumesc din suflet si vã declar cã nu voi avea liniste pânã ce nu vãd si aceste douã proiecte realizate!”, a mai scris primarul Vasile Stoica. Rãspunsurile locuitorilor sunt pozitive, în sensul cã sunt de acord cu decizia luatã de primar. Pe lângã zecile de note de 10 acordate primarului de sãteni postãrii sale, spicuim câteva comentarii. De retinut cã niciunul din zecile de comentarii nu este împotriva deciziei primarului Stoica!

„Locuitorii comunei au atâta întelepciune încât sã accepte refacerea drumurilor în comparatie cu o petrecere”, crede Adela.

„Felicitãri Vasile! Nu vii sã candidezi si în Bucuresti? Aici cucoana Firea preferã activitãtile culturale, iar noi stãm ore în trafic zilnic” , scrie si Ionut.

„ Mai întâi sã fie rezolvate problemele stringente iar distractia poate sã mai astepte”, scrie Ioana.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.