spot_img
spot_imgspot_img
11.3 C
Vaslui
18-mai-2024

Tânãrã sechestratã si obligatã sã practice prostitutia, salvatã dupã un apel la 112!

- Advertisement -

INCREDIBIL… Caz extrem de grav descoperit la Brasov, cu protagonisti bârlãdeni. O tânãrã din Bârlad a fost sechestratã în municipiul Brasov si obligatã de proxeneti, printre care si o femeie, sã practice prostitutia! Fata a spus clientilor cã este sechestratã si unul dintre ei l-a amenintat pe „pestele” bârlãdean cã îl denuntã. Prinzând un moment prielnic, când a rãmas nesupravegheatã, bârlãdeanca de 24 de ani, si-a gãsit telefonul ascuns de proxeneti si a sunat la 112. DIICOT – Serviciul Teritorial Brasov a efectuat o perchezitie la locuinta indicatã de femeia sechestratã, i-a luat ca din oalã pe cei trei proxeneti – Racovitã Cristian -Cãtãlin (Bârlad), Juduc Dana -Ioana si Dragnea Giuliano – Marius, iar ieri i-a prezentat în fata judecãtorilor de drepturi si libertãti de la Tribunalul Brasov, cu propunerea de luare a mãsurii arestãrii preventive.

Pe 25 august, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizatã si Terorism – Serviciul Teritorial Brasov au dispus retinerea pentru o perioadã de 24 de ore a inculpatilor Racovitã Cristian Cãtãlin, Juduc Dana-Ioana si Dragnea Giuliano – Marius, pentru sãvârsirea  infractiunii de trafic de persoane. Conform comunicatului trimis de DIICOT Brasov, ofiterii de politie judiciarã din cadrul Brigãzii de Combatere a Criminalitãtii Organizate Brasov s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul cã, în cursul lunii august, o persoanã de sex feminin, în vârstã de 24 de ani, a fost recrutatã prin inducere în eroare si prin constrângere, transportatã din Bucuresti la Brasov, cazatã în diverse locatii din municipiul Brasov si exploatatã prin supunere la practicarea prostitutiei de cãtre inculpatii Racovitã Cristian Cãtãlin, Juduc Dana Ioana si Dragnea Giuliano Marius.

Sechestratã si disperatã, a cerut ajutor la 112!

„În fapt, s-a retinut cã victima s-a aflat într-o relatie de prietenie în anul 2018  cu inculpatul Racovitã Cristian Cãtãlin si au locuit împreunã la domiciliul acestuia din judetul Vaslui (în Bârlad – n.r.), iar ulterior s-au reîntâlnit la începutul lunii august 2019, în municipiul Bucuresti. Pe fondul reluãrii relatiei de prietenie între cei doi, în prima jumãtate a lunii august 2019, Racovitã Cristian Cãtãlin a indus-o în eroare pe victimã, prin aceea cã ar detine un apartament proprietate personalã în municipiul Brasov si i-a propus sã se mute împreunã. Fiind indusã în eroare, persoana vãtãmatã, aflatã într-o vãditã stare de vulnerabilitate, orfanã, ca urmare a decesului ambilor pãrinti, fãrã rude apropiate, l-a însotit pe inculpat în municipiul Brasov. Dupã sosirea în municipiul Brasov, victima a fost cazatã de cãtre  inculpatii Racovitã Cristian Cãtãlin, Juduc Dana – Ioana si Dragnea Giuliano Marius, în diferite locatii din municipiul Brasov fiind  obligatã  la practicarea  prostitutiei, prin supraveghere continuã si insuflarea unei stãri de temere. De asemenea, pentru atragerea clientilor, inculpata  Juduc Dana-Ioana a postat un anunt pe un site de publicitate, în care mentiona cã persoana vãtãmatã întretine relatii sexuale contra cost. În perioada în care a fost obligatã la practicarea prostitutiei, victima  a adus la cunostinta mai multor clienti despre faptul cã este tinutã în acel loc prin constrângere, neavând posibilitatea de a lua legãtura telefonicã cu persoane din exterior.

În noaptea de 24/25.08.2019, dupã ce un client a transmis un mesaj inculpatului Dragnea Giuliano Marius  în care îl ameninta cã va sesiza organele de politie, inculpata Juduc Dana-Ioana a eliminat  anunturile postate pe internet, iar ulterior, împreunã cu inculpatii Racovitã Cristian Cãtãlin  si Dragnea Giuliano-Marius s-au deplasat  la un local din zona apartamentului închiriat pentru a se sfãtui. În acest context,  victima  a cãutat si a gãsit în apartament propriul telefon ce fusese luat de cãtre inculpatul  Racovitã Cristian Cãtãlin si a apelat serviciul de urgentã 112, fiind apoi preluatã de un echipaj de politie.”, au precizat procurorii DIICOT.

Mandate de arestare pentru proxeneti!

În cursul zilei de ieri inculpatii au fost prezentati Tribunalului Brasov cu propunere de arestare preventivã pentru o perioadã de 30 de zile. Judecãtorii brasoveni au decis sã îi trimitã dupã gratii pe cei trei proxeneti: „Admite propunerea de arestare preventivã formulatã de cãtre Parchetul de pe lângã Înalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizatã si Terorism – Serviciul Teritorial Brasov si pe cale de consecintã dispune arestarea preventivã a inculpatilor: Racovitã Cristian-Cãtãlin – cercetat pentru sãvârsirea infractiunii de „trafic de persoane; Juduc Dana-Ioana, cercetatã pentru sãvârsirea infractiunii de „trafic de persoane” si Dragnea Giuliano-Marius – cercetat pentru sãvârsirea infractiunii de „trafic de persoane”, pe o perioadã de 30 de zile, începând cu data de 26.08.2019 si pânã la data de 24.09.2019 inclusiv. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivã pe numele inculpatilor Racovitã Cristian-Cãtãlin, Juduc Dana-Ioana si Dragnea Giuliano-Marius”. Sentinta nu este definitivã, ea putând fi atacatã cu apel la Curtea de Apel Brasov în termen de 48 de ore.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.