spot_img
spot_imgspot_img
24.9 C
Vaslui
24-mai-2024

Emotii pentru regizorul vasluian Corneliu Porumboiu: „La Gomera” poate ajunge la Hollywood

- Advertisement -

SUCCES… Filmul lui Porumboiu, „La Gomera”, este propunerea României pentru premiile Oscar din acest an. Pelicula, care a avut premiera mondialã la Cannes, se va lupta pentru titlul de “Cel mai bun lungmetraj international”. Prezentat în premierã la festivalul de la Cannes în luna mai a.c., filmul “La Gomera” a avut un succes despre care au scris toatã presa internationalã.

Regizorul vasluian a fost aplaudat minute în sir, la finalul filmului, prilej pentru ambasadorul României în Franta, Luca Nicolescu, sã constate, într-o postare pe Facebook: „O salã arhiplinã, minute si minute în sir de aplauze pentru filmul lui Corneliu Porumboiu la Festivalul de la Cannes: La Gomera, în selectia oficialã, proiectie în premierã mondialã. O poveste politistã care se desfãsoarã în trei tãri, România, Spania si Singapore, cu o distributie foarte bunã, un film alert, cu mult umor subtil, o imagine superbã si o coloanã sonorã pe care nu ai cum sã o uiti. Unul dintre actorii spanioli ai filmului mi-a spus la sfârsit: „Trebuie sã fiti mândri cã aveti astfel de regizori”. Felicitãri”.

O poveste alertã, care ar putea capta atentia organizatorilor premiilor Oscar din acest an

Vlad Ivanov joacã rolul lui Cristi, un politist corupt care intrã în afaceri cu Mafia. El ajunge pe insula spaniolã La Gomera, unde învatã un limbaj secret, fluierat, folosit doar de localnici. Corneliu Porumboiu a mai fost de patru ori în atentia organizatorilor celui mai cunoscut festival de film din lume. Prima datã, în 2004, cu «Cãlãtorie la oras», au urmat „A fost sau n-a fost ?” în 2006, film premiat cu Caméra d’or al celui mai bun prim lungmetraj, dupã care, în 2009, pentru «Politist, adjectiv» primeste premiul juriului la principala sectiune paralelã a Festivalului de la Cannes, Un certain regard. În aceeasi sectiune, în 2015, obtine premiul Un certain talent pentru «Comoara».

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.