spot_img
spot_imgspot_img
26.2 C
Vaslui
24-mai-2024

Directorii ALDE nu renuntã la ciolan!

- Advertisement -

S-A RUPT LANTUL DE IUBIRE

DEMISII…Alianta Liberalilor si Democratilor Europeni a iesit de la guvernare, luni seara. Conducerea ALDE a cerut ministrilor sau altor demnitari, membri ai acestui partid, sã-si dea demisiile si sã treacã în Opozitie. Cãlin Popescu Tãriceanu a demisionat din functia de presedinte al Senatului, au demisionat si ministrii numiti politic de ALDE, precum si secretari sau subsecretari de stat, numai în judete nu se miscã nimic. Toti directorii ALDE de la Vaslui s-au amuzat teribil, atunci când i-am întrebat dacã vor face acelasi gest ca al colegilor de la Bucuresti, de a demisiona din posturile detinute, iar rãspunsurile au fost halucinante. „Hai, domnule, cã am treabã multã, nu mã tineti din treabã. Am targeturi de atins, proiecte de dus la capãt, despre ce demisie vorbiti?”, ne-a rãspuns, nemultumit, directorul AFIR Vaslui, Alin Trifu. Toti directorii, membri sau sustinuti politic de ALDE, vor rãmâne în continuare pe pozitie, asta dacã nu cumva Buzatu se va supãra si îi va scoate din posturile cãldute, prin concursuri aranjate.

Odatã cu iesirea ALDE de la guvernare, multi dintre cei implicati în organizatia de la Vaslui si-au pus problema viitorului pe care îl vor avea majoritãtile constituite în teritoriu de PSD si formatiunea condusã de Cãlin Popescu Tãriceanu, dacã membrii ALDE cu functii în Consiliul Judetean sau în consiliile locale îsi vor pãstra privilegiile sau vor pleca odatã cu ministrii si secretarii de stat ai ALDE. La fel, s-a pus problema dacã directorii de deconcentrate de la Vaslui, membri ALDE, vor pleca sau nu din functii, urmând gestul ministrilor sau secretarilor de stat ALDE, care au demisionat ieri. Nici vorbã sã plece, osul puterii e prea bun, pentru a fi lãsat din mânã pentru hachitele celor de la Bucuresti, ne-au dat de înteles directorii cu care am vorbit. „Nu are mare importantã dacã sunt sau nu membru ALDE, eu stiu cã am dat un examen, în 2014, la ANFP, sunt functionar public cu toate documentele în regulã si îmi fac datoria la aceastã unitate. Nu m-am mai uitat la stiri de câteva zile, am multã treabã aici, nu-mi trebuie stiri. Nu-mi voi da demisia din postul meu, nu mi-a cerut nimeni asta si nici nu intentionez sã fac acest gest”, a spus Gigel Crudu, directorul Directiei Agricole judetene. La fel, directorul AFIR, Alin Trifu, care putea fi vãzut pe stradã în tricoul ALDE, la europarlamentare, spune cã nu-l intereseazã ce s-a întâmplat la Bucuresti, are prea mult de treabã în judetul Vaslui. „Nu am eu treabã cu demisiile, ce întrebare e asta? Eu am targeturi de îndeplinit, proiecte de dus la capãt, pentru ce sã demisionez? Nu mi-a cerut nimeni sã demisionez”, a spus Trifu. Se mai spune, neoficial, cã si directoarea de la Directia de Sãnãtate Publicã, Mihaela Vlada, ar fi fost sustinutã de ALDE în functie, dar si alte persoane din alte deconcentrate, însã nimeni nu va demisiona. Un lucru este clar: sunt prea calde fotoliile de directori, pentru a fi pãrãsite, dacã partidul din care faci parte nu mai este la putere.

Deputatul Daniel Olteanu nu a putut fi contactat. Ce va urma în Consiliul Judetean?

L-am cãutat, ieri, pe deputatul Daniel Olteanu, presedintele ALDE Vaslui, pentru a-i cere un punct de vedere legat de situatia directorilor ALDE din judetul Vaslui. Stim cã, oficial, cei din partidul lui Tãriceanu si-au asumat posturile de conducere de la APIA, AFIR, Inspectoratul în Seminte si Directia Agricolã. Sunt, însã, multi membri ALDE care au ajuns pe posturi importante în judet, în perioada guvernãrii alãturi de PSD, care acum nici nu mai recunosc cã au fãcut campanie pentru partidul lui Tãriceanu! Nu am putut afla punctul de vedere al lui Olteanu, pe aceastã temã, însã ne-a atras atentia o declaratie a unui lider ALDE de la Teleorman, simptomaticã pentru ceea ce se va întâmpla peste tot în tarã. „Sper cã PSD va avea întelepciunea sã nu ne vâneze oamenii în teritoriu. Bineînteles cã depinde de organizatiile judetene ale PSD dacã vor trece la schimbarea oamenilor nostri, dar întelept politic ar fi sã nu facã acest lucru. Mai mult, în ceea ce priveste Consiliul Judetean, unde avem un vicepresedinte, din ce stiu eu este nevoie de douã treimi pentru ca acesta sã fie schimbat, iar PSD nu are aceastã majoritate. Dar asa cum am mai spus, eu i-as sfãtui, totusi, pe cei de la PSD sã nu ne vâneze oamenii în teritoriu”, a declarat presedintele ALDE Teleorman, Calotã Floricã Icã. Cam asa se întâmplã si la Vaslui, acolo unde Buzatu si gruparea de consilieri PSD are majoritatea simplã, însã nu poate face cele douã treimi pentru proiectele importante, dacã nu voteazã cei trei consilieri ALDE (greu de crezut cã un consilier ALDE ca Sorin Braniste sã se împotriveascã pe fatã lui Buzatu, rãmâne de vãzut!).

Întrebarea de 100 de puncte: se va rãfui Buzatu cu directorii ALDE, câtã vreme pe cei ai PNL nu i-a urnit de pe functii?

În tot acest iures politic si administrativ, în judetul Vaslui existã o singurã persoanã care poate rãspunde la unele dintre întrebãrile de mai sus. Dumitru Buzatu, presedintele CJ Vaslui, liderul PSD, este singurul care poate cere ca directorii ALDE sã fie schimbati din functii. Însã, va face el asta? Sã nu uitãm cã, odatã cu destrãmarea USL, toti directorii care erau membri PNL sau sustinuti politic de liberali – cazul sefilor de la Casa de Pensii, adjunctul de la AJOFM, AJPIS, adjunctul de la ISJ etc – au rãmas în continuare pe functii. Buzatu nu i-a atins nici mãcar cu o floare, desi în partid ar fi avut multi tineri care puteau prelua un post de director. Cel mai probabil, nici acum nu se va întâmpla nimic, mai ales cã bat la usã prezidentialele, dupã care liderul PSD trebuie sã se pregãteascã serios pentru locale, atunci când vrea sã mai câstige un mandat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.