spot_img
spot_imgspot_img
15.2 C
Vaslui
18-mai-2024

Miticã Buzatu a primit ordin de la împãrãtie: 20.000 de semnãturi pentru Viorica!

- Advertisement -

ORDINE CLARE… Chiar dacã nu a votat-o pe Viorica Dãncilã drept candidatul PSD la prezidentiale, Dumitru Buzatu a primit “temã” de la Bucuresti, pentru strângerea de semnãturi în favoarea candidaturii presedintei PSD. Cum, de data aceasta nu o mai poate da la întors, seful PSD de la Vaslui si-a pregãtit armata de 65 de primari, cu ordine stricte: “Fiecare primar de comunã, minim 100 de semnãturi, fiecare primar de oras minim 1.000 de semnãturi, fiecare primar de municipiu minim 1.500 de semnãturi”. În total… câte or iesi, dar mai mult de 20.000!

Tocmai de aceea, seara trecutã, la biroul organizatiei municipale din Vaslui a fost forfotã mare, pentru cã toti alesii locali municipali, cât si membrii Organizatiei municipale trebuie sã strângã minimul de 1.500 de semnãturi în mai putin de 2 sãptãmâni de zile. Dacã vor fi mai multe, desigur, nu se supãrã nimeni. Termenul final de strângere de semnãturi este 13 septembrie, urmând ca listele sã fie duse la Bucuresti în jurul datei de 16 septembrie.

Marti, Guvernul a aprobat calendarul pentru prezidentiale

Executivul a adoptat, marti, mai multe hotãrâri privind prezidentiale din luna noiembrie, a anuntat purtãtorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu. Unul dintre actele normative vizeazã calendarul alegerilor, iar campania electoralã va începe pe 12 octombrie. Primul tur al alegerilor prezidentiale are loc pe 10 noiembrie, iar al doilea pe 24 noiembrie. De asemenea, cetãtenii români din strãinãtate pot vota, în primul tur al prezidentialelor, în zilele de 8, 9 si 10 noiembrie, iar în al doilea tur pe 22, 23 si 24 noiembrie. Calendarul alegerilor si datele limitã prevede urmãtoarele: 2 septembrie 2019: depunerea la BEC a protocolului de constituire a unei aliante electorale; 11 septembrie 2019: înregistrarea în registrul electoral ca alegãtor în strãinãtate, respectiv ca alegãtor prin corespondentã; 22 septembrie 2019, ora 24: depunerea candidaturilor si comunicarea cãtre BEC a semnelor electorale; 12 octombrie: începerea campaniei electorale; 8 noiembrie, orele 12.00-21.00, prima zi a votãrii în strãinãtate; 9 noiembrie, ora 07.00, se încheie campania electoralã în tarã; 9 noiembrie, orele 7-21: a doua zi a votãrii în strãinãtate; 10 noiembrie, orele 7-21: a treia zi de votare în strãinãtate si începerea votãrii în tarã; 10 noiembrie, ora 21.00 se încheie alegerile atât în tarã, cât si în strãinãtate, iar alegãtorii care la ora 21.00 se aflã în sectiile de votare, precum si cei care se aflã la rând în afara sectiilor de vot, pot sã-si exercite dreptul de vot pânã la ora 23.59.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.