spot_imgspot_img
5.7 C
Vaslui
20-apr.-2024

Politistul Alexandru Mãlãncus, din nou erou

- Advertisement -

SPIRIT CIVIC…Angajat al Serviciului de Politie Rutierã, politistul Alexandru Mãlãncus a reusit sã se remarce, din nou, dupã ce a ajutat o fetitã de 7 ani care se pierduse de tatãl ei. Politistul a gãsit-o, plângând si foarte agitatã, în zona Pietei Traian. Dupã ce a stat de vorbã cu copila, care plecase de lângã tatã de undeva din zona centralã, sã se plimbe cu trotineta, a reusit sã o linisteascã si sã o aducã la sediul IPJ Vaslui. Au fost demarate cercetãri si, în scurt timp, pãrintii fetitei au fost gãsiti. Mãlãncus este politistul care, a reusit sã se remarce si în misiuni internatioanle dupã ce, în Bulgaria a salvat viata unui copil ce se înecase cu un fruct dar si dupã ce, aflat în timpul liber, a prins un hot care furase dintr-un magazin din municipiul Vaslui.

Încã o datã, politistul din cadrul Serviciului de Politie Rutierã Vaslui, Alexandru Mãlãncus, reuseste sã iasã în evidentã prin fapte bune. De data aceasta, Mãlãncus a reusit sã ajute o fetitã care se rãtãcise de pãrinti. Copila de 7 ani se plimba cu trotineta în zona centralã a municipiului Vaslui si s-a îndepãrtat de tatãl ei. Plimbându-se, a ajuns tocmai în zona Pietei Traian. Când s-a vãzut singurã, fetita s-a panicat si a început sã plângã. A fost auzitã de cãtre Mãlãncus, aflat în timpul serviciului. Politistul a oprit autospeciala de politie, a coborât din masinã si a mers sã stea de vorbã cu fetita. A încercat sã-i caute pãrintii si a mers la magazinele din zonã sã întrebe. Nu i-a gãsit asa cã si-a lãsat numãrul de telefon si a dus copila la sediul IPJ Vaslui. „Cu ajutorul politistului de proximitate au fost demarate actiuni specifice de cãutare si identificare a pãrintilor. Între timp, tatãl fetitei a reusit sã vorbeascã cu una dintre vânzãtoarele magazinului la care colegul nostru a lãsat numãrul de telefon si astfel am reusit sã întregim familia. Copila se si linistise între timp mai ales cã, speriatã, a plâns foarte mlt pânã a fost gãsitã de politisti. Tatãl fetitei a venit la sediul IPJ, a recuperat-o pe minorã si a tinut sã-i multumeascã colegului nostru”, spune purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Alexandru Mãlãncus este politistul care a reusit sã se remarce, de-a lungul timpului, cu fapte eroice pentru care a fost evidentiat, pentru profesionalism si curaj, de conducerea politiei vasluiene si a primit „Distinctia de Onoare”.

Erou în statiunea bulgãreascã „Nisipurile de Aur”

POVESTE…Plecat în misiune în statiunea bulgãreascã „Nisipurile de Aur”, alãturi de un coleg din Calafat, politistul vasluian Alexandru Mãlãncus a devenit un adevãrat erou dupã ce a reusit sã salveze viata unui pusti de 11 ani. Copilul, se pare cã de origine rusã, era singur la o terasã din statiune. La un moment dat s-a înecat cu un sâmbure de caisã, care i-a astupat cãile respiratorii. Minorul nu mai putea respira si începuse sã se schimbe la fatã. În tot acest timp, ceilalti turisti de la terasã asistau nepãsãtori la toatã scena. Norocul copilului a fost cã, în acele momente, prin apropiere a trecut politistul vasluian, aflat în patrulare. A vãzut ce se întâmplã cu minorul si i-a acordat primul ajutor, apoi a chemat ambulanta. „Am vãzut cã nu poate respira si fata se colora în albastru-vinetiu. Se tinea cu amble mâini de gât. Mi-am dat seama cã s-a înecat cu ceva si i-am acordat primul ajutor. L-am culcat pe o parte si l-am ajutat sã scuipe ce înghitise. Atunci am vãzut cã era vorba de un sâmbure de caisã. Dupã ce a scãpat de acesta, a început sã-si revinã. Am chemat ambulanta, dar, pânã la sosirea echipajului de prim ajutor, copilul îsi revenise complet. Dupã un timp au ajuns si pãrintii copilului. Plângeau de bucurie”, a povestit Alexandru Mãlãncus. De asemenea, acelasi politist, aflat în timpul liber, a reusit sã prindã, anul trecut, un hot care furase dintr-un magazin. A alergat dupã el, l-a prins si imobilizat si apoi l-a predat colegilor pentru întocmirea dosarului penal.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.