spot_img
spot_imgspot_img
20.2 C
Vaslui
17-mai-2024

Costel Moraru, primarul demis al Puiestiului, s-a mai înscãunat o datã în functie! (FOTO)

- Advertisement -

INCREDIBIL… Caz nemaiîntâlnit la Puiesti, unde fostul primar Costel Moraru s-a grãbit sã mai fie primar mãcar o lunã! Desi ANI si instantele de judecatã i-au interzis acest lucru, prin hotãrâri judecãtoresti, Moraru, în complicitate cu actualul primar interimar, Vasile Pântea, a gãsit o solutie ca sã mai stea în fruntea comunei, pe perioada concediului de odihnã al actualului edil. Acest episod a atras atentia consilierilor locali, care au sesizat presa si astfel a iesit la ivealã o altã grozãvie. Astfel, Costel Moraru a fost numit în functia de administrator public în cadrul aparatului de specialitate al primarului comunei. Acesta nu a înteles cã legea a stabilit cã un primar demis pentru incompatibilitate nu are dreptul sã ocupe o functie publicã în executie, ci doar o functie contractualã, adicã aceea de consilier personal al primarului! Prefectul judetului Vaslui s-a sesizat în acest caz, desi cam târziu!

Alesii locali care conduc destinele comunei Puiesti, nu au înteles nimic din rãzboiul purtat cu Agentia Nationalã de Integritate (ANI). Demis acum un an pentru incompatibilitate, Costel Moraru s-a „învârtit” si s-a instalat în postul cãldut de administrator public în cadrul aparatului de specialitate al primarului comunei Puiesti. O functie tot cu caracter public si în totalã contradictie cu decizia judecãtorilor Curtii de Apel Iasi si a Înaltei Curti de Casatie si Justitie. Si pentru ca bâlciul sã fie si mai mare, acum în luna august, în perioada concediilor de odihnã, în ciuda judecãtorilor si a ANI, Costel Moraru se instaleazã în fruntea comunei pe perioada cât edilul actual, Vasile Pântea, este în concediu. Culmea este cã, nici cei de la Prefecura Vaslui nu au sesizat acest lucru si iatã cã iese la ivealã a doua incompatiblitate a lui Costel Moraru. Supãrati, consilierii locali au semnalat faptul cã Moraru este numit prin decizie scrisã (Nr.386/12.08.2019) de cãtre actualul primar interimar Vasile Pântea, iar în urma interventiei presei , prefectul judetului Vaslui Eduard Popica s-a autosesizat. „Potrivit legii, prin efectul ei, nu poate ocupa o funcție publicã, sã fie funcționar public sau sã fie ales. Prefectura a fãcut nenumãrate solicitãri pentru a intra în posesia motivãrii de la ÎCCJ dar nu am primit nimic. În momentul de fatã, e o problemã majorã, zic eu, cu modul în care a fost angajat, pentru cã administratorul public este funcționar public, nu este contractual. Si prin efectul legii, nu poate obține o funcție publicã atâta timp cât a fost gãsit incompatibil. Prin efectul ei, nu poate ocupa o funcție publicã, sã fie funcționar public sau sã fie ales. Voi dispune verificãri prin aparatul nostru de specialitate”, a precizat Eduard Popica, prefectul judetului Vaslui.

Costel Moraru, mai smecher decât fostii primari de la Drânceni si Voinesti

În judetul Vaslui sunt mai multi primari îndepãrtati din functie, dupã ce ANI i-a gãsit incompatibili. Aurelian Muler, fostul primar al comunei Voinesti sau Gelu Pecheanu, fost primar al comunei Drînceni, au rãmas într-adevãr sã lucreze în primãriile lor, ca si consilieri personali ai edilului interimar, functie care este contractualã, nu publicã. Costel Moraru a vrut sã arate cã este mai cu mot si s-a împopotonat cu rangul de administrator public al aparatului de specialitate al primarului comunei Puiesti. Acest lucru îl va costa scump pe fostul primar deoarece mai mult ca sigur se va alege cu plângeri si este posibil ca acestea sã îmbrace si caracter penal. „Trebuie sã rãspundã cel care l-a numit si anume primarul interimar. Asta înseamnã cã ori nu stie legea, ori nu a tinut cont de ea. Oricum ar da-o, tot încãlcare a legii este si el trebuie sã dea explicatii. Cel care a fost numit si el trebuia sã stie cã timp de trei ani nu are voie în functii publice. Oricum ar fi, e tot o încãlcare a legii. Dacã spui cã nu cunosti legea, e mai rãu, mai ales pentru un primar sau fost primar”, a spus un avocat din Baroul Bârlad, consultat de noi. Singurul primar din judet care a câstigat rãzboiul cu ANI este Ion Simiuc, primar al comunei Todiresti, unde acesta a convins judecãtorii de la ÎCCJ cã este nevinovat. Rãmâne de vãzut ce se va întâmpla cu documentele semnate de Costel Moraru în calitate de primar delegat, dar si de administrator public al comunei Puiesti. Totusi, dacã primarul actual Vasile Pântea ar fi vrut sã fie corect, putea sã-si aleagã un viceprimar, dar a preferat un administrator, pentru a face pe plac PSD-ului, partid din care fac parte atât Costel Moraru, cât si Vasile Pântea.

http://vremeanoua.ro/primarul-din-comuna-puiesti-demis-de-prefect-viceprimarul-a-preluat-functiai

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.