spot_img
spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Scandal la un centru de minori Bârlad: o fatã acuzã cã a fost agresatã sexual de un angajat

- Advertisement -

ANCHETÃ… Un nou scandal stã pe cale sã izbucneascã la Protectia Copilului! O minorã de 14 ani, institutionalizatã într-un apartament de tip familial din cadrul CSC nr.1 Bârlad, a sesizat cã supraveghetorul de noapte a molestat-o. Fata s-a plâns psihologului de cele întâmplate, iar acesta a sunat la 112. De partea cealaltã, angajatii centrului au o altã versiune asupra întregii situatii. Ei spun cã, este posibil cã minora în cauzã ar fi vrut doar sã se rãzbune pe supraveghetorul care, îi interzicea sã iasã noaptea pe stradã sau sã întârzie peste limitele biletului de voie. În cauzã, politistii din Bârlad au declansat o anchetã, iar Protectia Copilului a trimis Corpul de Control, pânã la finalizarea anchetelor, supraveghetorul a fost transferat la Centrul de Bãtrâni.

Directia Generalã de Asistentã Socialã si Protectie a Copilului (DGASPC) Vaslui este din nou în centrul unui scandal. La Centrul de Servicii Sociale (CSC) nr.1 din localitate, mai precis la Serviciul Alternativ de Protectie Tip Familial (SAPTF), o minorã de 14 ani s-a plâns psihologului cã supraveghetorul de noapte ar fi molestat-o sexual, mai precis ar fi sãrutat-o fãrã voia ei si ar fi exercitat acte cu conotatie sexualã asupra ei. „Sâmbãtã, 31 august, am fost sesizati prin apel 112 de cãtre psihologul unui centru al DGASPC Vaslui despre acest caz. A fost întocmit un dosar penal sub aspectul sãvârsirii infractiunii de agresiune sexualã. Autorul, care are 37 de ani, a fost indicat, însã mai multe detalii despre acest caz nu pot fi oferite, dat fiind stadiul anchetei”, a precizat Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al  Vaslui.

Protectia Copilului l-a mutat pe agresor la Centrul de Bãtrâni!

Conducerea DGASCP a anuntat cã a declansat o anchetã în acest caz. „La CSC nr. 1,Bârlad existã o suspiciune de agresiune sexualã exercitatã de un salariat al centrului asupra unei minore de 14 ani, aflatã sub mãsura de protectie specialã. Suspiciunea a fost semnalatã psihologului care a sunat la Politie. S-au demarat investigatiile specifice (audieri – n.r.), iar în paralel, la DGASPC Vaslui s-a dispus trimiterea Corpului de Control al institutiei. Pânã la finaizarea cercetãrilor si stabilirea unor mãsuri legale care se impun în acest caz, salariatul a fost transferat în cadrul altui serviciu social unde nu sunt îngrijiti copii”, a precizat Irina Câmpeanu, purtãtorul de cuvânt al DGASPC Vaslui. Ionel Stefãnicã Armeanu, directorul DGASPC Vaslui a fãcut câteva precizãri. „Salariatul acuzat deocamdatã este în concediu iar când va reveni va fi transferat la Centrul pentru Bãtrâni, fost <<Elena Farago>> din Bârlad. Fata de 14 ani este venitã din asistentã maternalã, este institutionalizatã la noi, am încercat sã o plasãm la alti asitenti maternali, dar nu am putut. Deocamdatã, se fac cercetãri, nu ne putem pronunta, dacã este vinovat supraveghetorul”, a precizat Ionel Stefãnicã Armeanu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.