spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Executie în USR Vaslui, cum a capturat PSD partidul lui Botez!

- Advertisement -
Ciprian Cană

ACAPARARE… De ceva timp, în deplin secret fatã de ochii celor curiosi, în USR Vaslui se poartã un rãzboi surd, între cei care doresc binele partidului si o serie de persoane infiltrate de PSD, tocmai pentru a destabiliza situatia de acolo. O mânã de tineri inimosi, cu multã carte si foarte inteligenti, care au crescut si au trãit la umbra principiilor partidului Uniunea Salvati România, pe când acest partid pornea tocmai din Vaslui, de pe o stradã din cartierul 13 Decembrie, s-au trezit marginalizati si dati afarã de cãtre liderii actuali ai organizatiei. Este cazul fostului presedinte de filialã municipalã USR, Ciprian Canã, pe care cei de la conducerea judeteanã l-au îndepãrtat discret din functie, dupã ani de zile de luptã pentru idealurile USR. De ce? Pentru cã, asa cum s-a petrecut si în alte partide de pe la Vaslui, PSD si-a bãgat coada destul de adânc si a sãpat în interior, creând zâzanie si multe dispute interne, iar acum culege laurii, când oamenii organizatiei condusã de Buzatu culeg roadele în judet. Si, de la tânãrul bun, inteligent, nepãtat de mizeriile politice de pe meleagurile Vasluiului, Ciprian Canã s-a trezit dat afarã din USR. De cine? Tocmai de cãtre anumite persoane care sunt conduse sau coordonate din umbrã de liderii PSD de la Vaslui. Si atunci, tânãrul Ciprian a rãbufnit. Cu câteva zile în urmã, acesta a denuntat public executia sa din cadrul USR, arãtând cu degetul spre adevãratii vinovati si interesele care graviteazã în jurul partidului lui Barna, la Vaslui.

Ciprian Canã, fostul presedinte al USR municipal Vaslui, a fost unul dintre tinerii de viitor ai partidului. Folosim sintagma “fostul presedinte”, pentru cã, de ceva timp, a fost înlãturat de cãtre actuala conducere judeteanã, în locul sãu fiind alese persoane care nu au nicio legãturã cu ceea ce proclamã peste tot partidul fondat de Nicusor Dan, la Vaslui, si condus acum de Dan Barna. Timp de mai bine de un an de zile, Canã a fost vãzut de mii de vasluieni în timp ce stãtea la cortul din Centrul Civic, adunând semnãturi pentru campaniile USR, a fost vãzut în timp ce mergea în campanii electorale prin comune, tânãrul userist era trup si suflet pentru noua miscare a tineretului, cum se declarã a fi USR. Olimpic, cu facultãti absolvite cu note mari, Ciprian Canã fãcea parte din noul val al USR. Pânã ce, la un moment dat, ceva a scârtâit în partid. În urma unor alegeri interne scandaloase, tânãrul a fost schimbat din functia de presedinte, fiind aduse anumite persoane care au legãturi evidente cu PSD-ul condus de Dumitru Buzatu. De aici a pornit scandalul. Iatã postarea de pe Facebook a fostului presedinte de filialã municipalã: “Câteva gânduri despre politicã, dobândite în cele mai putin de 10 luni petrecute activ, deocamdatã, pe acest teritoriu.

1. Politica serioasã nu se face doar în timpul liber. Nu-i ca si cum, în loc de a aduna molii si fluturi de varzã pentru insectarul ãla smecher, alegi sã faci politicã dupã program. Nu merge.

2. Politica nu se face doar cu like-uri pe Facebook. Politica se face cu implicare activã. Sustii un partid? Foarte bine. Du-te lângã ei! Fã-te membru (oricâte nostalgii dezordonate ti-ar crea acest gând)! Sustine oamenii care-ti pun pe masã idei care se pupã cu ale tale!

3. Filiala USR din municipiul Vaslui este acaparatã, temporar, de o sleahtã de incompetenti, parte dintre acestia trimisi de Miticã Buzatu.

4. Problema de la punctul 3 este, pe lângã factorul calitativ, una de ordin numeric. Pentru moment, analfabetii si incompetentii au majoritate.

5. Vrei sã schimbi ceva de la punctul 3? Înscrie-te în USR. Sigur vom întoarce roata!

6. Dacã te împiedicã cineva în acest demers, anuntã-mã!”.

Un mesaj extrem de dur, care a trezit comentarii la postarea de pe Facebook. “Mie mi-au sugerat sã fac filialã. Am gãsit oameni si cine credeti cã m-a contactat la telefon? A voastrã vânzãtoare de aloe vera. (…) Bããã, am crezut cã am halucinatii, exact cum face ea la alba neagra. Mintea fãrã nicio jenã. Iatã, o mãrturie care subliniazã modul cum opereazã USR Vaslui. Dar nimeni nu dezminte aceste acuzatii, în afarã de deputatul USR Vaslui, care la 8 dimineata mã trezea la telefon cu amenintãri. (…) Am adunat semnãturi pentru deschidere de sectii de vot si nu rãspund useristii. Atâta dezinteres si arogantã nu am întâlnit”, sustine Ionela Pivniceru.

Si la Vrancea e scandal, aceleasi nemultumiri ca la Vaslui

Presedintele USR, Dan Barna, a cerut liderului filialei Vrancea a partidului, Cosmin Timofte, retragerea de pe “lista USR la guvernare”, dupã ce Timofte a decis excluderea din partid a mai multor persoane. “Indiferent de motivele temeinice sau nu avute în vedere pentru aceastã decizie, asumarea ei în campania electoralã ridicã o problemã principialã majorã”, sustine Barna. Liderul USR Vrancea, Cosmin Timofte, cãruia presedintele Dan Barna i-a cerut retragerea de pe “lista USR la guvernare”, nu comenteazã decizia sefului formatiunii si spune cã în interiorul organizatiei pe care o conduce mai sunt lucruri de clarificat. “USR Vrancea s-a transformat în vehicul al intereselor unui grupuscul care calcã cu bocancii ãia grei pe tot ce înseamnã democratie internã, bun simt si onoare. Ãsta nu e USRul meu. E cumplit de trist si revoltãtor ce se întâmplã acolo si sper ca cei rãmasi sã îndrepte ce se mai poate îndrepta”, a scris Nicu Panaitescu pe Facebook. Într-unul dintre comentarii a fost postatã decizia luatã de Dan Barna si anuntatã pe grupul intern de comunicare din USR. “Tocmai am luat act, fiind în campanie nationalã la Satu Mare si Maramures, de deciziile Biroului Judetean Vrancea de excludere a unor membri USR Vrancea. Am discutat cu presedintele filialei judetene USR Vrancea, Cosmin Timofte, i-am exprimat nemultumirea mea si am solicitat retragerea de pe lista USR la Guvernare. Domnul Timofte si-a asumat aceastã decizie, si începând din aceastã searã nu mai face parte din lista USR la Guvernare”, este decizia lui Dan Barna.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.