spot_img
spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
19-mai-2024

Ministrul Justitiei, parlamentari, dar si autoritãti judetene, din nou la scoalã! | FOTO | VIDEO

- Advertisement -

Inaugurare la Zorleni, Centrul After School- „Zorii Copilãriei”

INAUGURARE…Bucurie imensã în rândul elevilor din comuna Zorleni! Odatã cu deschiderea anului scolar, a avut loc si inaugurarea oficialã a unui modern Centru After School, denumit „Zorii Copilãriei”. Construit cu fonduri guvernamentale, cel mai modern After School din judet, este destinat unui numãr de 60 de copii. Elevii vor veni dupã ore, cu microbuzul scolar, vor lua masa de prânz, dupã care vor învãta si se vor juca pânã la venirea pãrintilor de la serviciu. La inaugurarea Centrului After School Zorleni, au fost prezenti Ana Birchall, Ministrul Justitiei, deputatii Adrian Solomon si Irinel Stativã, senatoarea Gabriela Cretu, prefectul judetului Vaslui, Eduard Popica, Dumitru Buzatu presedintele CJ Vaslui si Ciprian Trifan, vicepresedintele CJ Vaslui. Din partea ISJ Vaslui a fost prezentã Gabriela Plãcintã David, inspectorul general al ISJ Vaslui. De remarcat cã politicienii prezenti au lãsat discursurile si s-au bucurat de fericirea copiilor prezenti la inaugurare!

Într-o atmosferã demnã de o lume a copilãriei, ieri, Centrul After School „Zorii Copilãriei” din localitatea Simila, comuna Zorleni a fost inaugurat. Zeci de copii, pãrinti, bunici, cadre didactice si sãteni, au fost alãturi de primarul comunei Zorleni, Paula Hultoanã, la deschiderea oficialã a acestei noi constructii ce va asigura copiilor buni la învãtãturã si celor foarte sãraci, o masã caldã si petrecerea timpului de dupã ore, pânã la venirea pãrintilor de la muncã. Vor învãta si se vor juca, într-un parc dotat, care are si aparate de fitness, parc ce a fost amenjat cu un gust desãvârsit de peisagistii de la Florãriile Trandafirul. Gazon, copãcei, aspersoare, toate creeazã un cadru frumos si ozonat, pentru recreerea copiilor. Aici vor fi adusi 40 de copii, din toate scolile din comunã, cu rezultate foarte bune la învãtãturã. „Au fost deja selectati câte trei din fiecare clasã, elevii cei mai buni, care vor petrece aici timpul dupã ore, iar în cadrul After School vor primi o masã caldã, vor avea atelier de picturã, vor face activitãti sportive, cursuri de limbi strãine, atelier de picturã, vor avea sprijin la teme si alte activitãti. Totodatã, pe lângã cei 40 de copii buni la învãtãturã, vor fi adusi si 20 de copii dintre cei mai sãrmani, pentru a fi ajutati sã învete si sã li se asigure o masã caldã pe zi.

Sfintire cu copii fericiti si lacrimi în ochii primãritei!

Proiectantul centrului a fost firma SC Prohome SRL, sef proiect Rosca Ciprian, iar constructorul a fost Asocierea KTZ Edil International SRL si NOMIS 2003 SRL. Valoarea proiectului a fost de 2.316.604 lei, finantat prin PNDR submãsura 7.2. De amenjarea exterioarã a curtii si a parcului pentru copii s-a ocupat firma Trandafirul, prin Gheorghe Grãdinaru si peisagistii sãi, condusi de Alexandra Grãdinaru. Primarul comunei Zorleni, Paula Hultoanã, care pe 8 septembrie si-a aniversat ziua de nastere a avut surpriza sã vinã la inaugurarea centrului After School, Ministrul Justitiei Ana Birchall, deputatii PSD Adrian Solomon si Irinel Stativã, senatoarea Gabriela Cretu, prefectul judetului Vaslui, Eduard Popica, Dumitru Buzatu presedintele CJ Vaslui si Ciprian Trifan, vicepresedintele CJ Vaslui. Din partea ISJ a fost fãcutã de un sobor de preoti din Zorleni, câtiva cãlugãri de la Mânãstirea Bujoreni si preotul Vladimir Beregoi, consilier eparhial al Episcopiei Husilor, presedintele Asociatiei „Filantropia Ortodoxã Husi”, care a transmis mesajul PS Ignatie, Episcopul Husilor. Mesajul transmis de primarul Paula Hultoanã a fost unul emotionant, început cu mari emotii si lacrimi de bucurie. „Este un moment important si eu sunt asa de mândrã de nu-mi încap în piele! Am emotii … (lacrimi – .n.r) si sunt multumitã cã au venit toti cei pe care i-am invitat aici! Sunt mândrã cã am reusit prin eforturi foarte mari, cu multã muncã sã ridicãm acest centru unde ne vom întâlni cu plãcere, pentru a vedea cã aici vor creste copii frumosi si destepti. Vor fi 40 de copii supradotati, cei mai buni din fiecare clasã si asta probabil îi va ambitiona si pe ceilalti din clase sã învete ca sã fie selectati la After School. Vor merge sã serveascã masa la o pensiune, vor veni aici si se vor juca, parcul arãtând foarte bine si are tot ce trebuie unui copil. Cuvintele nu-si au rostul! Proiectantul – Ciprian Rosca, constructorul Nomis SRL împreunã cu inginerul Catavelea, au ridicat acest centru de vis, domnul Grãdinaru, de la Florãriile Trandafirul, a creat o oazã verde cu peisagistii sãi, pentru copii. Toate acestea mã bucurã si m-au încântat cu realizarea acestei investitii (într-un timp foarte scurt de doar 6 luni) ! Eu mã bucur, copiii se bucurã, pãrintii se bucurã si asta este cel mai important”, a spus primarul Paula Hultoanã. Si un lucru uluitor, politicienii au lãsat deoparte discursurile si au lãsat copiii sã vorbeascã, la îndemnul senatoarei Gabriela Cretu. Iar copiii au arãtat cã se bucurã pentru parc, pentru cele trei sãli de clasã si atelierele unde vor desfãsura activitãtile ce îi pasioneazã. La final, preotii si toti participantii la inaugurare, inclusiv copiii, i-au cântat „Multi ani trãiascã” primaritei Paula Hultoanã – care a împlinit anii pe 8 septembrie, dar si Ministrului Justitiei, Ana Birchall, care si-a aniversat ziua numelui (Sf. Ana).

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.