spot_imgspot_img
20.2 C
Vaslui
29-mart.-2024

Iatã motivele pentru care românii semneazã în numãr mare pentru candidatura lui Iohannis!

- Advertisement -

DECIZIE… Faptul cã este un adversar de neclintit al PSD, reprezentarea cu cinste a României în plan extern, lupta împotriva coruptiei si convingerea cã poate transforma România într-o tarã normalã, în care totul sã functioneze asa cum trebuie – acestea sunt câteva dintre argumentele formulate de românii care au semnat pentru candidatura lui Klaus Iohannis. Partidul National Liberal desfãsoarã, inclusiv în judetul Vaslui, o amplã campanie de strângere de semnãturi pentru presedintele Klaus Iohannis, care candideazã pentru un nou mandat la Cotroceni. Obiectivul declarat al PNL este sã strângã peste douã milioane de semnãturi, cu mult peste cerinta legalã de 200.000, semn clar cã presedintele Klaus Iohannis are cea mai puternicã sustinere dintre toti candidatii pentru Palatul Cotroceni. Vineri, 20 septembrie, Klaus Iohannis este asteptat sã-si depunã candidatura pentru un nou mandat de Presedinte al României la Biroul Electoral Central, unde va fi însotit de mai multi lideri si sustinãtori din PNL. Campania de strângere de semnãturi presupune dialogul voluntarilor PNL cu românii, liberalii explicând de ce candideazã seful statului pentru un nou mandat. Voluntarii PNL au discutat cu cetãtenii si au strâns mãrturiile acestora, într-o radiografie a asteptãrilor lor. Ce cred cei care au semnat, dându-si acordul pentru ca presedintele Klaus Iohannis sã obtinã un nou mandat?

Lupta anticoruptie

Klaus Iohannis este vãzut ca un adversar al politicienilor PSD care, prin legile votate în Parlament, au contribuit la elibrarea unor infractori. “Nepotul  meu a fost bruscat pe stradã  de niste matahale eliberate din puscãrie. Am simtit atunci, pentru prima oarã în viatã, cum doare nedreptatea. Klaus Iohannis a fost vocea care a exprimat tot ceea ce am avut noi de spus, a fost acel politician care vorbea pentru mine, pentru noi. A fost si rãmâne presedintele meu!”, sustine Mircea Aldea, Deva, judetul Hunedoara. “Presedintele Klaus Iohannis a pus frânã abuzurilor PSD în domeniul Justitiei, folosind toate armele constitutionale. A refuzat sã promulge legile ticãloase ale PSD si s-a adresat, în mod repetat, Curtii Constitutionale”, motiveazã, Ion Preda, din Cluj-Napoca. Românii sunt constienti cã presedintele Iohannis a fost un adversar eficient al PSD, garantând drepturile si libertãtile fundamentale, precum si promovarea unor legi juste. “A convocat referendumul pe teme de justitie, care a fost un bun prilej pentru noi toti sã blocãm amnistia si gratierea, dar, mai mult, a fost o ocazie sã se audã si vocea noastrã, nu doar a hotilor care se luptã cu un fantezist „stat paralalel”“, argumenteazã Mirela Rãducanu, din Ploiesti. „Vreau eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari, nu mai vreau penali si coruptie, vreau un parlament si un guvern format din politicieni capabili sã conducã o tarã, vreau sã intrãm în Spatiul Schengen, vreau salarii si pensii ca în strãinãtate , iar românii sã se întoarcã în tara lor, sã gãseascã aici locuri bine plãtite, impozite mai mici pentru case si terenuri! Am semnat pentru Klaus Iohannis pentru cã eu sunt convins cã asta vrea si el”, sustine Nicolae Ifrim, din Sibiu.

A reprezentat România cu cinste

În alte cazuri, a cântãrit prestatia sefului statului în materie de politicã externã. “Cine ati vrea sã rãspundã, la Cotroceni, telefonului Angelei Merkel, spre exemplu? Sau la cel al lui Donald Trump? Si în ce limbã sã le rãspundã, fiindcã existã riscul ca „he-he” sã nu însemne acelasi lucru peste tot”, spune Constantin Marcu, Iasi. “Presedintele Klaus Iohannis a fost primit de douã ori de presedintele SUA într-un singur mandat. De asemenea, summit-ul de la Sibiu a fost un succes, iar seful statului a pãstrat o relatie bunã cu Uniunea Europeanã, în timp ce PSD este considerat „Ciuma rosie” chiar si de socialistii europenei”, crede Daniel Florea, din Oradea. ”Am vãzut reportaje de toate felurile despre Romania  la televiziunile din Germania despre coruptie, despre cum au fost eliberati puscãriasii, despre cum au încercat unii sã faca legi numai pentru ei. Când  am vãzut-o pe Angela Merkel coborând  din masinã la Sibiu, când toti ceilalti lideri ai Europei apãreau salutând multimea într-un oras din România atunci am înteles cã încã se mai poate salva ceva. Ca încã, cineva, mai poate salva ceva. Klaus Iohannis a fãcut atunci, fie si pentru o zi , din România o tarã normalã. Îl sustin fiindcã sper ca zilele de normalitate sã se repete.”, spune Marius Dan, Munchen, Germania.

Blocarea “topãielii fiscale”

Pentru multi dintre români, seful statului a pus stavilã risipei economice a guvernãrilor PSD. “A criticat dur „topãiala fiscalã” si a cerut abrogarea ordonantelor de urgentã cu impact negativ pentru economie, precum OUG 114 care duce la nationalizarea Pilonului 2 de pensii, alungã investitorii din energie, telecomunicatii si sectorul bancar si a dus la cresterea preturilor pentru multe produse si servicii”, spune Ioana Teodorescu din Galati.  “Mi-a plãcut faptul cã presedintele Klaus Iohannis a respins mai multe propuneri ale PSD pentru ministere, persoane cu totul nepotrivite pentru posturile pe care doreau sã le ocupe – fie cã vorbim de Lia Olguta Vasilescu la Transporturi, fie cã vorbim de Eugen Nicolicea la Justitie”, explicã Nicolae Prodan din Brasov. Multi dintre cei care semneazã pentru Klaus Iohannis sunt întreprinzãtori particulari, care invocã speranta normalitãtii. “De 18 ani muncesc pentru a tine pe picioare un magazin. Nu am dat niciodatã un leu niciunui inspector de control, desi întelegeam toate apropourile. Am refuzat sã duc plicuri, sã dau ciocolate  sau sticle de whisky. Am spus cã la un moment dat o sã ajungem o tarã normalã si credeam cã sunt singura care mai crede asta. Ma bucur cã nu e asa!”, a explicat Daniela Rotaru, Constanta. Unul din motivele invocate este seriozitatea de care dã dovadã actualul presedinte. “Am semnat pentru Klaus Johannis pentru cã eu cred cã este cel mai reprezentabil Presedinte pe care l-a avut România de la terminarea celui de-al Doilea Rãzboi Mondial. Are reprezentantã, caracter, stofã si tinutã demnã de un Presedinte. Poate fi un model pentru orice român, asta cred eu cã înseamnã functia de presedinte al unui stat”, afirmã Ion Covaci, din Sibiu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.