spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
29-mart.-2024

Consilierii judeteni PNL primesc satisfactie de la Buzatu: bani pentru douã primãrii liberale

- Advertisement -

AJUTOARE… Primãria Cozmesti – 300.000 lei, Primãria Dimitrie Cantemir – 300.000 lei, Primãria Fruntiseni – 180.000 lei, Primãria Gãgesti – 220.000 lei, Primãria Mãlusteni – 100.000 lei, Primãria Pogana – 100.000 lei, Primãria Solesti – 200.000 lei, Primãria Stãnilesti – 100.000 lei, Primãria Tãcuta – 200.000 de lei. Nouã comune din judetul Vaslui primesc, vineri, la sedinta de Consiliu Judetean, 1,7 milioane lei, din sumele aflate la dispozitia conducerii CJ. Sunt sume, asa cum explicã sefii judetului în expunerea de motive la proiectul de hotãrâre, care se acordã unor UAT-uri aflate în situatii de extremã dificultate. Niciun cuvânt despre orasul Negresti, care se confruntã cu mari probleme financiare, sau despre alte comune aflate în situatii extreme.

La începutul lunii, Consiliul Judetean Vaslui a împãrtit peste 7,5 milioane de lei din sumele pe care le avea la dispozitie la capitolul “impozit pe venit”, fiind alocati bani pentru 49 de primãrii. O sedintã care a trezit multe nemultumiri din partea consilierilor PNL, care au acuzat faptul cã împãrtirea banilor din pusculita lui Buzatu avea legãturã cu culoarea politicã a primarilor. Cei mai multi bani au mers, atunci, la Dãnesti – 294.000 lei, comunã urmatã de comunele Stefan cel Mare, Vulturesti, Albesti si Grivita. Liberalii au fãcut amendamente de alocãri pentru comunele Vetrisoaia – 200.000 de lei, Laza – 250.000 de lei si Tãcuta – 88.000 de lei, însã acestea nu au trecut la vot. Iatã, însã, cã la aceastã sedintã, din totalul de 9 comune care primesc bani douã sunt de la PNL, ceea ce poate linisti apele la liberali.

Primarii cer, în continuare, începerea discutiilor despre buget

Edilii vasluieni cer Guvernului sã înceapã, încã de acum, discutiile legate de bugetul de stat pe anul 2020. Toate cele 86 de primãrii, dar si Consiliul Judetean, au semnat un apel cãtre guvernanti, prin care solicitã ca discutiile despre buget sã înceapã încã de acum. „Consiliile Judetene, toate cele 109 municipii si comunele din România cer Guvernului sã aprobe, conform legii, bugetul pentru anul 2020 pânã la finalul acestui an. În acest sens, Uniunea Nationalã a Consiliilor Judetene (UNCJR), Asociatia Municipiilor din România (AMR), Asociatia Comunelor din România (ACoR), în concordantã cu ACORDUL semnat între cele trei structuri asociative ale administratiei publice locale din România, au transmis primului-ministru si ministrului finantelor publice solicitãrile referitoare la echilibrarea bugetelor pentru anul 2020”, este mesajul alesilor din administratia publicã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.