spot_img
spot_imgspot_img
19.2 C
Vaslui
28-mai-2024

O fatã de 15 ani, supusã la agresiuni sexuale, chiar sub nasul primarului

- Advertisement -

ÎNGROZITOR…Încã un caz cutremurãtor petrecut în comuna Puiesti, zguduie din temelii felul în care autoritãtile actioneazã pentru ajutorarea copilelor crescute de pãrinti bolnavi si inconstienti. O fatã de 15 ani, sã-i spunem Irina, cu un grad de retard, dar fãrã a fi examinatã medical, a ajuns la Protectia Copilului, dupã ce a fost abuzatã sexual de câtiva bãrbati din sat, bãnuiala cãzând chiar asupra tatãlui ei, Vasile S.! O sesizare anonimã, la institutiile statului, a scos-o pe Irina din iadul în care trãia. Are 15 ani, numai douã clase primare si asistenta socialã din comuna Puiesti n-a miscat un deget pentru a o ajuta! Nici scoala din comuna Puiesti nu a sesizat cã în satul Cãlimãnesti au o minorã care din clasa a II-a a abandonat scoala! Vecinii acestei fete spun cã au sesizat de nenumãrate ori autoritãtile locale despre chinul îngrozitor al fetei, dar nimeni n-a miscat un deget pentru ea! Fata este acum la Protectia Copilului, va fi expertizatã de medici si va putea, într-un final, sã meargã si la scoalã. Din pãcate, acest caz nu este o exceptie. Un studiu realizat de Fundatia World Vision Romania relevã cã sunt sute astfel de cazuri, iar tara noastrã se claseazã dupã Tanzania, Kenia si Uganda în ceea ce priveste mãsurile luate împotriva exploatãrii si abuzului sexual al copiilor.

Din pãcate, despre cazuri precum cel al Irinei din Puiesti se vorbeste foarte putin, iar autoritãtile par sã aibã alte prioritãti, precum pensiile speciale sau asigurarea de conditii deosebite pentru puscãriasi. Ziaristii care scot la luminã astfel de cazuri ireale sunt înjurati si blamati cã fac judetul de râs! Cazul Irinei, fatã de 15 ani din comuna Puiesti, este revoltor. Aceasta trãia într-o familie sãracã, cu încã trei frati mai mici, cu o mamã bolnavã de cancer, care acum sapte luni s-a stins. Irina, spun apropiatii (vecinii), are un grad mic de handicap psihic si a ajuns la 15 ani sã fie chinuitã îngrozitor! A fost datã unui individ din sat, care si-a bãtut joc de ea mai bine de un an, apoi acesta a „pasat-o” tatãlui sãu, care la rându-i a batjocorit-o, iar într-un final fata a ajuns din nou acasã! Zilele trecute, un telefon anonim a anuntat Directia Generalã de Asistentã Socialã si Protectie a Copilului (DGASPC) Vaslui cã Irina este abuzatã sexual de însãsi tatãl ei, Vasile S.! Imediat s-au mobilizat reprezentantii DGASPC din Bârlad si, împreunã cu politistii sectiei 8 Politie Ruralã Iana au mers la fata locului si au luat-o pe Irina din iadul de acasã! A fost adusã la Bârlad, la centrul pentru copiii abuzati, neglijati si exploatati. Irina, la cei 15 ani pe care îi are, figureazã doar cu douã clase si aratã ca un copil de cel mult 10 ani! Nu întelegem ce pasiuni s-au putut dezvolta pentru aceastã fatã plãpândã în mintea acelor bestii care au violat-o în mod continuu „Nu s-a bucurat de copilãrie, a fost chinuitã în ultimul hal! Oamenii din sat sunt intrigati si spun cã au sesizat autoritãtile din primãrie de nenumãrate ori si nimeni nu miscã un deget pentru aceastã fatã nenorocitã”, ne-a mãrturisit unul din vecini. Cum sã miste vreun deget primarul din Puiesti, care era ocupat sã nu-si piardã scaunul, fiind acuzat de ANI de incompatibilitate!

Protectia Copilului a scos fata din iad, acum urmeazã ca politistii sã-si facã, în sfârsit, datoria!

De la DGASPC Vaslui ni s-a transmis cã acest caz este real si minora este scoasã din familie si se aflã în evaluare. „Existã un astfel de caz. Luni, 16 septembrie s-a primit o sesizare anonimã despre situatia minorei si, cu ajutorul Politiei care actionat imediat, aceasta a fost securizatã la noi în centrul de la Bârlad. Acum este în inafara oricãrui pericol si a fost asistatã în toate etapele procedurilor judiciare, cazul fiind încã în evaluare. Sesizarea anonimã viza o posibilã agresiune sexualã”, a spus Irina Câmpeanu, purtãtorul de cuvânt al DGASPC Vaslui. Si IPJ Vaslui s-a aplecat asupra acestui caz. „S-a întocmit dosar penal pentru agresiune sexualã, a fost audiatã minora de cãtre procuror fiind asistatã de psiholog, avocat si reprezentantii DGASPC. În cauzã se efectueazã cercetãri sub aspectul sãvârsirii infractiunii de agresiune sexualã”, a precizat Silvia Manta, purtãtorul decuvânt al IPJ Vaslui. Tatãl fetei, Vasile S., a fost audiat la Politie si pânã la proba contrarie, a fost lãsat în libertate! Deocamdatã se fac cercetãri.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.