spot_img
spot_imgspot_img
22.3 C
Vaslui
21-mai-2024

Doctorul Tãnãsescu, motivul pentru care Anticoruptia a descins în spitalul din Vaslui

- Advertisement -

EXPLICATII…În urmã cu cinci ani, Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui era zguduit de un scandal de proportii dupã ce trei doctori de pe sectia Obstetricã-Ginecologie au fost acuzati de luare de mitã, avorturi ilegale si fals intelectual. Cel care le-a fãcut plângerea a fost Gabriel Vidinaru, care în acea perioadã se afla cu sotia în spital. Motivul care l-a determinat pe acesta sã apeleze la Directia Generalã Anticoruptie a fost o discutie pe care doctorul Adrian Tãnãsescu a purtat-o cu o pacientã. „Am zis sã fac ceva dupã ce l-am auzit pe doctorul Tãnãsescu spunându-i unei fete sã se ducã acasã, la fu**re, cã va veni mai târziu la spital, la desfu**re. Fata aia s-a dus acasã si a nãscut într-un lan de porumb. Atunci a fost momentul când am spus cã trebuie sã fac ceva, pentru cã noi vasluienii trãim într-o nepãsare care ne afecteazã pe toti, dar nimeni nu face nimic”, ne-a declarat Gabriel Vidinaru. Acesta s-a întors sãptãmâna trecutã în spital, cu sotia pregãtitã sã nascã. A crezut cã salariile mãrite ale medicilor si infrastructura modernizatã a unitãtii sanitare au mai schimbat mentalitãti. A trecut însã printr-un nou episod care l-a fãcut sã-si piardã total încrederea în sistemul medical românesc.

„L-am trimis sã joace barbut, pentru cã de munca în spital se vede cã nu e pregãtit”. Este concluzia la care a ajuns Gabriel Vidinaru, dupã ce medicul Flavius Iordache a refuzat sã o ajute pe sotia acestuia sã nascã. Femeia a fost asistatã la nastere doar de douã asistente. Tânãrul spune cã în urma nasterii, sotia lui s-a ales cu rupturã uterinã, leziune pe care tot cele douã asistente au încercat sã o repare. „Nu e o coincidentã cã mi s-a întâmplat mie, pentru cã nu sunt singurul care a trecut prin asa ceva. La o zi dupã ce a nãscut sotia mea, o altã femeie a intrat in sala de nasteri, iar comportamentul acelui doctor a fost exact la fel. Spre deosebire de cazul meu, în cazul acelei femei doctorul a fost prezent la nastere, dar a stat doar cu mâinile la spate si se uita cum asistentele fãceau toatã treaba. Le-a întrebat la un moment dat dacã au nevoie de ajutor, dacã e nevoie sã bage si el mâna”, a spus Gabriel Vidinaru.

„N-am mai suportat si le-am fãcut plângere la DGA”

Nu e prima datã când bãrbatul a avut de-a face cu fata odioasã a sistemului medical românesc. În urmã cu cinci ani, când sotia lui se pregãtea sã nascã primul lor copil, acesta a fost martorul unui dialog incredibil purtat de doctorul Adrian Tãnãsescu cu o pacientã. „Vineri, dupã ce sotia mea atrecut prin tot chinul acela, am depus plângeri la toate institutiile statului. Am fost la Consiliul Judetean, la Directia de Sãnãtate Publicã, la conducerea spitalului. Am fãcut toate aceste plângeri nu pentru a obtine ceva, ci pentru ca nicio altã femeie sã nu mai treacã prin ce a trecut sotia mea. Din cauza asta am fãcut si plângerea împotriva doctoritelor de la Ginecologie, în urmã cu mai multi ani. Replica ce m-a determinat sã mã adresez celor de la Anticoruptie i-a apartinut doctorului Tãnãsescu, care i-a zis unei fete: „du-te acasã la fu**re cã ai sã vii mai târziu la desfu**re”. Iar fata respectivã s-a dus acasã si a nãscut într-un lan de porumb. Asta m-a determinat sã fac ceva. Vasluienii trãiesc într-o nepãsare care ne afecteazã zi de zi pe toti, dar nimeni nu face nimic. Nimeni nu vrea sã schimbe ceva. Eu muncesc în Germania, montez indicatoare rutiere si mentinere pe autobandã. Dacã as pune un indicator gresit, desi se poate întâmpla, as fi luat la întrebãri, cineva m-ar trage la rãspundere. Dacã le-as monta pe toate gresit, m-ar da afarã în secunda doi. Dacã se mai întâmplã si un accident din cauza greselilor mele, nu mã mai dau afarã, mã bagã înãuntru, la închisoare. Asa ar trebui sã fie în orice domeniu, sã existe o responsabilitate, sã faci un lucru si pentru cã îti place. La Spitalul Judetean Vaslui sunt multi medici care muncesc fãrã sã le placã ce fac. Iar asta se rãsfrânge asupra pacientului” a mai declarat Gabriel Vidinaru. Acesta a fost luni la Serviciul de Medicinã Legalã pentru ca medicii de aici sã constate leziunea suferitã de sotia lui, însã fãrã success. „Mi-au spus cã nu am cum sã scot certificat medico-legal atât timp cât Parchetul nu face o solicitare în acest sens” a mai spus bãrbatul.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.