spot_img
spot_imgspot_img
16.3 C
Vaslui
28-mai-2024

După două încercări nereușite, un bârlădean psihopat a reușit să își dea foc la casă!

- Advertisement -

FARA DISCERNAMANTUn bărbat de 58 de ani, din Bârlad,  de pe stada Vrancei, în cartierul Podeni, și-a incendiat propria locuință pentru a treia oară!  Bărbatul, care suferă de afecțiuni psihice, a fost luat de polițiștii bârlădeni și dus la spitalul bârlădean, ca sa fie  internat la secția Psihiatrie. Nelu P. a suferit și câteva arsuri minore pe 2% din suprafata gambei, care au fost  tratate la spitalul din Bârlad. Din pacate,
.
Incendiul  a avut loc în jurul orelor 20.00, iar la fața locului s-a  deplasat o   autospecială  de stins incendiul cu apă și spumă, doi polițiști, un jandarm, o mașină a SAJ Vaslui, substația Bârlad. Pompierii au găsit o cameră (unde locuia proprietarul) incendiată și în flăcări, focul extinzându-se la aproape toată casa.  Cel care a dat foc casei este deja la a treia încercare, vecinii fiind terorizați de individul care, la primele două încercări a reușit să le incendieze și casele lor.  Nelu P., de 58 de ani, s-a autoevacuat din locuință după ce a dat foc.  A fost predat de vecini  polițiștilor care l-au dus la spitalul din Bârlad, deoarece avea arsuri pe corp. După ce i-au fost tratate arsurile, minore de altfel, Nelu P. a fost trimis  la secția  psihiatrie din cadrul spitalului bârlădean. Acesta n-a putut fi internat, refuzand sa-si de aaceptul, asa ca a fost trimis acasa.  Dar, dupa cateva ore, la cererea familiei care a sunat la Ambulanta, a fost iarasi adus la CPU Barlad, iar a fost trimis la psihiatrie, de data aceasta cu politia. Din pacate, a refuzat iar internarea.
.
Casa, care aparține surorii sale,  a ars aproape 70% .
.
„Detașamentul de Pompieri Bârlad a intervenit   cu o autospecială de stingere cu apă, în localitate, Cartier Podeni, pe str. Vrancei, Nr. 6, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință particulară. S-a constatat  că  au ars  două camere ale casei cuprinse de flăcări, precum și aproximativ 60 mp acoperiș din tablă pe astereală din lemn. De asemenea, au ars mai multe piese de mobilier, o ușă, un TV și diverse textile. A fost degradată tencuiala dintr-o cameră și un hol. Persoana despre care se bănuia că  s-ar  afla în locuință, se autoevacuase  și a fost transportată la ambulanța SAJ Vaslui care se afla la fața locului. Cauza  probabilă de izbucnire a incendiului: foc deschis  în spații  închise”, a precizat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.
„Pe 24 septembrie, polițiștii din Bârlad  au fost sesizați prin 112 , în jurul orelor 20.08, de către un bărbat de 22 de ani, că vecinul acestuia  și-a autoincendiat casa. La fața locului au sosit polițiștii și pompierii, care au stins incendiul. Din fericire, acesta nu s-a propagat la vecini. Bărbatul de 58 de ani, care și-a autoincendiat casa a fost transportat la spitalul din Bârlad, fiind cunoscut cu afecțiuni psihice. In cauză s-a deschis un dosar penal pentru distrugere”, a precizat Loredana Stavăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.
Vă  reamintim  că  aceeași  casă a fost incendiată și acum trei ani, precum și acum doi ani. Clădirile de pe această stradă sunt foarte apropiate între ele, iar din acest motiv oamenii s-au revoltat că  au fost  la un pas să rămână fără bruma de avere. Rudele bărbatului care și-a incendiat casa  au sărit atunci la bătaie la vecinii care au avut îndrăzneala să le reproșeze că s-au săturat de atâtea scandaluri și mai ales că  au fost la un pas să rămână fără case. In ambele  incendii, cea mai afectată casă a fost cea a proprietarului, care și-a incendiat singur proprietatea. Aseară însă casa a devenit aproape istorie, ea suferind distrugeri majore.
- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.