spot_img
spot_imgspot_img
9.9 C
Vaslui
18-mai-2024

Nu mai avem voie să știm cine sunt cei ce ne violează și ucid copiii! – Ghidul CSM

- Advertisement -

Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat și publicat pe site-ul său „Ghidul de comunicare cu mass-media”, elaborat cu fonduri europene și care are mare grijă să-i protejeze pe infractori în dauna informării opiniei publice.

Articolul 28 alineatul 4 al Ghidului prevede:Numele şi prenumele persoanei faţă de care se desfăşoară urmărirea penală, faţă de care au fost dispuse măsuri în cursul cercetării ori urmăririi penale ori faţă de care s-a dispus trimiterea în judecată pot fi comunicate public numai dacă faptele pentru care este urmărită penal afectează capacitatea de exercitare a funcţiei publice, în acord cu dispoziţiile art. 14 alin. 1 din Legea 544/2001″.

CSM a ignorat obiecțiunile jurnaliștilor și ale unor instituții, făcute în cadrul consultărilor publice, potrivit cărora menținerea în Ghid a articolului 28 va limita accesul presei și, implicit, al cetățenilor cinstiți la informații despre persoane care constituie pericol public.

DNA a atras atenţia de două ori Consiliului Superior al Magistraturii asupra articolului 28, arătând că el poate fi unul dăunător. …https://evz.ro/nu-mai-avem-voie-sa-stim-cine-sunt-cei-ce-ne-violeaza-si-ucid-copiii-ghidul-csm.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.