spot_img
spot_imgspot_img
16.3 C
Vaslui
28-mai-2024

Idei aiuristice în CLM Bârlad: consilierii PSD cer revocarea proiectului cu atribuirea terenurilor gratuite! (FACSIMIL, VIDEO)

- Advertisement -

CA LA NOI, LA NIMENI! Consilierii PSD din CLM Bârlad s-au zãpãcit complet! Dupã ce în luna iulie au votat în unanimitate proiectul prin care s-au alocat tinerilor 200 de terenuri gratuite pentru construirea de locuinte, în prezent s-au rãzgândit. Printr-un proiect de hotãrâre care va fi discutat astãzi în sedinta de CLM, viceprimarul Roxana Miron Feraru, consilierul Andrei Huiban si consilierul Dorin Apostu, solicitã revocarea respectivei hotãrâri. În contextul în care PSD-istii din CLM Bârlad par extrem de bulversati, cei 200 de bârlãdeni care asteaptã sã primeascã terenurile pentru casã, acordate prin lege se întreabã nedumeriti dacã social democratii din consiliul bârlãdean îsi dau seama cât sunt de ridicoli: revocã ceea ce au aprobat tot ei! „Când au fost prosti? Acum sau atunci?”, se întreabã unii dintre tinerii care spun cã pânã vor primi terenul pentru case, le vor ajunge copiii la facultate!

Nu ar fi pentru prima datã când PSD-istii bârlãdeni se rãzgândesc dupã ce mai întâi au aprobat! Este de notorietate cazul deputatului Adrian Solomon vs Chevron, când a pus un oras întreg sã protesteze contra concernului american în 2012, în luna martie, iar în acelasi an, în luna decembrie dupã câstigarea alegerilor, la trei zile au semnat ca Chevron sã ridice sondele în judetul Vaslui si s-a apucat sã batã tãranii care-si apãrau pãmânturile de la Pungesti. Cazul HCLM 202, din iulie 2019, aduce din nou în discutie stilul PSD de a aproba, ca sã aibã apoi ce contesta! În luna iulie, vã amintiti, cei 21 de consilieri al CLM Bârlad au aprobat în unanimitate o listã de 238 de persoane din Bârlad, din care primii 200 primeau teren gratuit pentru constructia de case, conform legii 15/2001, iar restul pânã la 238 erau pe o listã de rezervã, în cazul când cineva dintre cei 200 nu ar mai fi dorit sã îsi ridice casã. Numai cã, lista respectivã a fost apoi folositã ca armã politicã! Pe lista cu bucluc apareau numele unor rude ca: fiul lui Sorinel Rãducanu (consilier local PSD), nepotul consilierului PSD Georgicã Motrea, fiul consilierului liberal Adrian Todireasa, cele douã fete ale lui Daniel Buzamãt, precum si multi altii care sunt fini si alte rude cu cei din CLM Bârlad – fie PSD, fie PNL. Între timp, toti si-au retras neamurile de pe liste, ba Sorinel Rãducan chiar a fost „invitat” de Adrian Solomon sã-si dea demisia din CL, demisie care a fost apoi retrasã dupã o zi, cã asa e la PSD: azi da, mâine ba! Prefectul judetului Vaslui, Eduard Popica a fost si el la Bârlad, unde s-a întâlnit cu reprezentantii Primãriei Bârlad, a cerut ca sã fie analizatã activitatea comisiei care a întocmit lista si apoi, a trimis cãtre CLM Bârlad o adresã prin care a solictat ca HCLM 202/ iulie 2019 sã fie revocatã, altfel va da în judecatã CLM Bârlad (în Contencios Administrativ). Dar primarul Dumitru Boros nu a vrut sã revoce lista, deoarece nu s-au gãsit nereguli în ea, mai ales dupã retragerea „beizaidelelor” de la PSD si PNL de pe listã. Prefectul Eduard Popica nu a mai dat în judecatã CLM Bârlad, stiind probabil cã nu are temei legal, astfel cã PSD Bârlad a trecut la un altfel de atac politic. Asa cã, în sedinta de astãzi, a CLM Bârlad, pe ordinea de zi figureazã un proiect de hotãrâre semnat de Roxana Miron Feraru, Andrei Huiban si Dorin Apostu, prin care se solicitã revocarea HCLM 202/2019!

Iatã motivarea solicitãrii de revocare a proiectului votat tot de ei!

„Luãm în considerare adresa Institutiei Prefectului judetului Vaslui prin care se constatã nerespectarea unor prevederi legale cu privire la aplicarea Legii nr. 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinte proprietate personalã, dar si a numeroaselor nemultumiri apartinând solicitantilor cu privire la obiectivitatea si corectitudinea lucrãrilor Comisiei pentru identificarea si inventarierea terenurilor ce apartin unitãtii administrativ – teritoriale a municipiului Bârlad, precum si pentru analizarea dosarului si a actelor justificative relatate si în presa localã ce aveau sã declanseze confuzie, disensiuni si dispute între cetãtenii municipiului Bârlad si autoritãtile administratiei publice locale. Mai precis, mentionãm în aceastã directie, unele declaratii apartinând primarului mun. Bârlad care avea sã se îndoiascã de respectarea criteriilor de atribuire utilizate de Comisia constituitã prin propria-i dispozitie. Grupul consilierilor PSD din CLM Bârlad îsi rezervã dreptul de a initia un nou proiect de hotãrâre privind aprobarea unei liste a persoanelor propuse pentru atribuirea de teren, în vederea construirii unei locuinte proprietate personalã, conform Legii nr. 15/2003, privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinte proprietate personalã republicatã, cu modificãri si completãri ulterioare.” se scrie în motivare.

39.Proiect de hotarare privind revocarea Hotararii Consiliului local Municipal nr.20211.07.2019

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.