spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
03-iun.-2024

Primãria Stefan cel Mare, prima din România care semneazã alimentarea cu gaze dupã modificarea legii!

- Advertisement -

REALIZARE URIASÃ… Premierã nationalã la primãria comunei Stefan cel Mare. Imediat ce legea gazelor s-a modificat, ca urmare si a eforturilor primarului de aici, Mihai Moraru, cel care a cerut ca licitatiile la alimentãrile de gaze sã fie organizate de autoritãtile locale, ieri, la prânz, la sediul primãriei s-a semnat contractul de executie a viitoarei retele de gaze comunale. Este prima primãrie din România care semneazã un contract de concesiune a retelelor de gaze, dupã modificarea legii. Semnarea contractelor de executie si concesiune pe 49 de ani a retelei a fost fãcutã de directorul general al Gaz Est Vaslui, ing. Adrian Tighici, si primarul comunei Stefan cel Mare, Mihai Moraru. “Dacã lucrurile vor decurge bine, noi spunem cã, pânã la Sãrbãtorile de Iarnã, o parte din casele situate la intrarea în Mãrãseni vor avea gaze”, a dat asigurãri Adrian Tighici, managerul Gaz Est. “Este un vis devenit realitate, din acest moment pot spune cã suntem la nivelul facilitãtilor oferite de orase, pentru cã avem sau urmeazã sã începem lucrãrile la apã, canalizare, gaze si asfalt în toate localitãtile”, a spus si primarul Mihai Moraru.

Operatorul Gaz Est Vaslui, a spus directorul general Adrian Tighici, ar putea începe lucrãrile de alimentare spre Mãrãseni de sãptãmâna viitoare. Reteaua de gaze va pleca de la restaurantul Cismeaua Moldovencei, unde a ajuns acum, si pânã spre cartierele de case de la intrarea în Mãrãseni, în prima fazã. Dupã aceea, reteaua va acoperi tot satul Mãrãseni. Lucrãrile vor fi realizate în paralel cu constructia unei statii de reglare si mãsurare a gazelor în zona podului de piatrã de la Cãntãlãresti, iar primele sate care se vor bransa, în cei trei ani prevãzuti în contractul semnat ieri, vor fi Mãrãseni, Stefan cel Mare si Cãntãlãresti. “Ce sã vã spun, este o mare, o uriasã realizare a mea ca primar, ca om al acestei comunitãti. Ani de zile de eforturi, de proiecte, de documentatii, de drumuri la Bucuresti, la autoritãtile centrale îsi spun acum cuvântul. Suntem prima primãrie din tarã care semneazã un contract de concesiune a gazelor, dupã modificarea legii care ne-a permis si nouã, autoritãtilor locale, sã facem licitatii pentru alimentari cu gaze. În prima fazã, realizãm retele pentru cele trei sate, situate de-a lungul drumului national, Mãrãseni, Stefan cel Mare si Cãntãlãresti, dupã care vom extinde reteaua si în celelalte patru sate, Mãrãseni, Cãlugãreni, Muntenesti si Brãhãsoaia. Avem si noi o parte de cofinantare, am depus deja dosar la Fondul de Dezvoltare si Investitii”, a spus primarul comunei, Mihai Moraru. O parte dintre persoanele de la ajutor din comunã si-ar putea gãsi un loc de muncã pe perioada realizãrii retelelor de gaze, în special la munca necalificatã, lucru cu care atât primarul Moraru, cât si directorul general al Gaz Est sunt de acord. “Vreau sã multumesc doamnei senator Silistru, domnului deputat Stativã, dlui presedinte al CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, celorlalti parlamentari de Vaslui care ne-au sprijinit în demersurile noastre”, mai spune edilul comunei.

Adrian Tighici, manager general Gaz Est: “Pentru mine, este un vis împlinit, comuna va arãta ca un cartier al Vasluiului”

“Chiar cã este un vis îndeplinit pentru mine, dacã privesc în urmã cu 25 de ani, când pregãteam proiectele de gaze si îmi spuneam cât de bine ar fi ca toate localitãtile vasluiene sã aibã gaze. De data aceasta, iatã, visul devine realitate, pentru cã o comunã cu oameni gospodari va avea gaze, dupã 10 ani de eforturi ale primarului. Este o comunã aproape de Vaslui, care prin alimentarea cu gaze deschide calea spre noi investitii, sunt sigur cã în comunã vor fi deschise diverse investitii agroindustriale, mai ales cã va fi si aductiune de gaze. Comuna se va dezvolta, deja aratã ca un cartier de oras, sunt multe modernizãri, iar investitiile care se vor deschide vor aduce un plus de valoare comunitãtii. Se vor crea locuri de muncã, oamenii nu vor mai umbla dupã lemne, mai ales în contextul în care lemnele sunt tot mai greu de gãsit pe piatã, plus confortul din case. Nu în ultimul rând, în momentul în care începem lucrãrile la retele si constatãm cã avem nevoie de fortã de muncã ne vom adresa si primãriei, pentru a angaja muncitori din zonã”, spune ing. Adrian Tighici, manager general Gaz Est Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.