spot_imgspot_img
10.7 C
Vaslui
20-apr.-2024

Bârlãdenii au acces gratuit la WI-FI în 22 de puncte din oras! (FOTO)

- Advertisement -

INTERNET GRATUIT… A fost pusã în functiune, în urmã cu douã zile, o mare retea de internet Wi-Fi, la care bârlãdenii vor avea acces gratuit si care este compusã din 22 de puncte de acces. Asta dupã ce Municipiul Bârlad a cîstigat un proiect cu finantare europeanã, în valoare de 15.000 de euro, care prevede furnizarea de internet gratuit pe scara largã. Sunt acoperite toate locurile aglomerate din oras, de la Grãdina Publicã, Spital, Stadion, Parc, Centru, Piatã, Cerbul de aur, Confectii si în zona liceelor din municipiu.

Voucher-ul de 15.000 de euro, cîstigat de Bârlad prin Proiectul WIFI4EU, trebuia folosit pentru instalarea de sisteme wi-fi în cel putin 9 puncte cu mari aglomerãri urbane. Numai cã, la nivelul municipiului, suma a fost suficientã pentru acoperirea a 17 puncte cu mari aglomerãri urbane, în care vor functiona 22 de puncte de acces.

„Zonele în care s-a ales sã fie furnizat internet gratuit cu ajutorul acestui voucher au fost selectate atent, în functie, evident, de cerintele principale de calificare pentru voucherul UE, dar si de cele ale oamenilor, care frecventeazã des anumite locuri din Bârlad si unde si-ar dori sa aibã acces gratuit la internet. Acoperim asadar toate locurile aglomerate din oras, de la Grãdina Publicã, Spital, Stadion, Parc, Centru, Piatã, Cerbul de aur, Confectii si în zona liceelor din municipiu. Acest voucher l-am cîstigat, dupã cum se stie, în luna mai, si de atunci au si început lucrãrile de montaj si achizitia de echipamente. Acum reteaua este functionalã în totalitate si vreau sã le multumesc încã o datã colegilor din Primãria Bârlad care au muncit alãturi de mine la acest proiect”, a declarat primarul Dumitru Boros. Din momentul anuntului privind cîstigãtorii de vouchere WIFI4EU si pânã la implementarea efectivã a proiectului trebuia sã treacã cel mult 18 luni, numai cã, la nivel local, retelele actuale de fibrã au permis montajul de puncte de acces mult mai repede. Reamintim cã pentru acest voucher de WI-FI gratuit, Bârladul s-a bãtut de la egal la egal cu municipii ca Brãila, Craiova, Bacãu, Baia Mare, Curtea de Arges, Deva, Pitesti, Roman, Sighisoara, Miercurea Ciuc, etc.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.