spot_img
spot_imgspot_img
19.5 C
Vaslui
06-iun.-2024

Viorica Dăncilă spune că va majora salariul minim şi anunţă: „Nu vom asigura cvorumul la votul de învestitură al Guvernului Orban”

spot_imgspot_img
- Advertisement -

Viorica Dăncilă a criticat măsurile de austeritate anunţate de Ludovic Orban în programul de guvernare şi, într-o intervenţie la România TV, a subliniat încă o dată că PSD nu va asigura cvorumul în parlament, în ziua votului.

„Am lecturat programul de guvernare. Este un program de guvernare, așa cum ne-am temut, este unul pus pe tăieri și hotărât să întoarcă România în vremurile guvernării PDL. În primul rând este prevăzută tăierea salariilor angajaților din sectorul public. PNL spune explicit că va modifica legea salarizării în ideea de a aduce salariile din sistemul public la nivelul celor din privat. PNL nu ține cont că în privat sunt multe salarii situate în zona gri, cu un venit mic pe cartea de muncă, completat de angajatori cu bonusuri. Echilibrarea salariilor de la stat, cu cele de la privat, pleacă de la o premisă falsă. Această reducere a salariilor va afecta 1,2 milioane de români.

Reducerea salariului minim. Anularea majorării anticipate a salariilor din învățământ, prevăzute pentru 1 septembrie 2020. Anularea creșterii punctului de pensie la 1775 de lei pentru 1 septembrie 2020. Închiderea sau comasarea spitalelor. Creșterea tarifelor pentru populație la gaze naturale, modificând OUG 114. Anularea programului tomate românești. Sunt doar câteva dintre lucrurile care vor aduce la multă îngrijorare în spațiul public„, a spus Viorica Dăncilă, la România TV.

„Ceea ce face domnul Orban este incalificabil. A reușit să șocheze o țară întreagă când a somat guvernul să nu mărească salariul minim și a amenințat că dacă o vom face va modifica hotărârea de guvern. Oare cât poate să îi urască pe români, dacă o măsură pe care oamenii o așteaptă reprezintă un pericol pentru domnul Orban? Eu ascult doar vocea oamenilor şi categoric vom majora salariul minim„, a spus Viorica Dăncilă, la emisiunea lui Victor Ciutacu. …https://www.romaniatv.net/viorica-dancila-categoric-nu-vom-asigura-cvorumul-la-votul-de-investitura-al-guvernului-orban_495316.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.