spot_imgspot_img
5.6 C
Vaslui
19-apr.-2024

Luca Gabriel Luncașu, campion K1: ”La un meci de fotbal, se aduc cuțite, se spun înjurături; în artele marțiale, există respect”

- Advertisement -

La doar 19 ani, Luca Gabriel Luncașu este multiplu campion mondial la K1 și Muay Thai. La juniori, pentru că abia de curând a făcut pasul spre seniori. Cu rădăcini în Slobozia, Roznov, Luca şi-a început activitatea sportivă în Italia, pe când avea 9 ani, avându-l maestru și îndrumător pe Hassan Yakoound. După un deceniu de activitate, peste 60 de medalii, majoritatea de aur, și 6 titluri de campion mondial la juniori, tânărul s-a întors cu familia în țară. S-a înscris în echipa Scorpions din Piatra Neamț și, pe 6 octombrie, a avut deja prima participare în echipă, la Cupa Republicii Moldova K1, câștigând finala, la categoria de 76 kg. A fost prima victorie de senior.

Următorul meci este programat la sfârșitul lunii octombrie, la Podul Înalt, Vaslui.

– Cum ai început să practici acest sport? De unde vine pasiunea pentru K1?

Am început datorită familiei. Având multă energie de mic copil, părinții m-au dus la mai multe sporturi. De la 7 ani, am tot încercat fotbal, baschet, volei, înot, judo etc… Acestea fiind sporturi în echipă, nu îmi plăceau discuțiile dacă pierdeam meciul. Era și vina mea, mă certam cu echipa… Fratele meu mi-a sugerat să practic un sport solitar. La un moment dat, am ajuns și la Muay Thai, K1, și am ales asta. Adevărul este că acest sport este practicat de puţini și e unul din motivele care m-a determinat să urmez drumul asta. Mă făcea să mă simt diferit şi îmi plăcea.

– Câte medalii ai în palmares și care este trofeul tău de suflet?

Am câștigat la junior două titluri mondiale, în 2014, iar în 2016 un titlu european. În 2018, am câștigat patru titluri mondiale. Pe lângă acestea, am peste 60 de medalii, majoritatea locul I, rar locul al-II-lea. Trofeul meu de suflet este centura câștigată la a-4-a ediție a turneului internațional de K1, Drago D’Oro, la Roma. Dacă astăzi sunt cine sunt și dacă, pe viitor, voi deveni un profesionist, toate se datorează maestrului Hassan Yakoound, un om dedicat artelor marțiale si sporturilor de contact. Singurul care si-a dat seama de potențialul meu și m-a ”educat” să am o disciplină. Acest profesor m-a învățat să fiu auto-disciplinat.  …https://mesagerulneamt.ro/2019/10/luca-gabriel-luncasu-campion-k1-la-un-meci-de-fotbal-se-aduc-cutite-se-spun-injuraturi-in-artele-martiale-exista-respect/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.