spot_img
spot_imgspot_img
24.7 C
Vaslui
23-mai-2024

Inverventia unui echipaj SMURD. Protestul subteran al minerilor continuă

- Advertisement -

Protestul minerilor din judeţul Hunedoara nu se încheie. Doi dintre cei peste 100 de mineri aflaţi în subteran au avut nevoie de îngrijiri medicale. Un echipaj SMURD s-a deplasat la faţa locului.

În Valea Jiului, la cele două exploatări de cărbune, Paroșeni şi Uricani, protestează peste 100 de mineri. Marţi, pentru a doua zi succesivă, minerii sunt nemulţumiţi de inexistenţa unei soluţii compensatorii pentru angajaţii care urmează a fi disponibilizaţi la începutul următorului an. De aceea, protestul continuă în subteran.

Ordonanţa 36 le garantează plăți compensatorii şi vechime în muncă pentru doi ani de zile, celor ce îndeplinesc condiţii de pensionare în acest interval de timp. Protestatarii solicită prelungirea acesteia. Minerii ce au rămas peste noapte în subteran vor de asemenea şi angajarea la minele din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH). Beneficiarii sunt cei ce nu au dreptul de pensionare încă. …https://www.bzi.ro/inverventia-unui-echipaj-smurd-protestul-subteran-al-minerilor-continua-3802350

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.