spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Peste 6000 de prescolari din judetul Vaslui vor primi o carte pentru acasã

- Advertisement -

DÃRUIRE… Programul „Fiecare copil meritã o poveste” aduce câte o carte ilustratã pentru toti copiii din mediul rural din judet înscrisi la grãdinitã. Asociatia OvidiuRo, cu sprijinul UiPath Foundation si în parteneriat cu Inspectoratul scolar Judetean Vaslui, continuã programul pilot de încurajare a lecturii în grãdinite „Fiecare copil meritã o poveste”. În total, pânã la finalul anului, toti cei 6000 de copii din mediul rural din judet înscrisi la grãdinitã vor primi o carte pentru acasã, iar în 27 dintre cele mai defavorizate grãdinite din Vaslui vor fi amenajate centre de bibliotecã (GrãdiBiblioteci) pentru a încuraja cititul împreunã cu cei mici, la grãdinitã. Programul aduce resurse în grãdinite si formeazã profesori pentru cresterea calitãtii educatiei prescolare în judet.

„Fiecare copil meritã o poveste” este un program ce se desfãsoarã la nivel national, reglementat la începutul acestui an printr-un protocol de colaborare cu Ministerul Educatiei Nationale, reprezentând o premisã a asumãrii unui set de actiuni comune, care sã faciliteze dezvoltarea de politici publice eficiente în domeniul cresterii accesului la educatie timpurie de calitate al copiilor din familii defavorizate.  În cadrul programului, ieri a avut loc la Vaslui o sesiune de bune practici cu profesorii din învãtãmântul prescolar – metodisti si responsabili de cercuri pedagogice care, pe bazã de voluntariat, au sustinut primãvara aceasta formãri în tehnici de predare centrate pe dezvoltarea limbajului, pentru toti cei aproximativ 700 de profesori de învãtãmânt prescolar din judet. Tot ieri, directorii unitãtilor scolare care au în structurã învãtãmântul prescolar din Vaslui au participat la o întâlnire pe tema importantei facilitãrii accesului la cãrti potrivite vârstei si la lecturã pentru copiii ce provin din medii defavorizate, iar profesorii care vor primi o GrãdiBibliotecã au participat si ei la o sesiune dedicatã de formare, sustinutã de OvidiuRo.

„Desi în zilele noastre pare cã jocurile electronice substituie cartea, iatã cã Asociatia OvidiuRo, cu sprijinul UiPath Foundation si în parteneriat cu Inspectoratul scolar Judetean Vaslui sustin ideea de carte si de lecturã. Un copil care are, încã de mic, o carte de povesti în mânã va fi curios sã o descopere. O carte îl va trimite pe copil la alte cãrti si toate vor constitui drumul cãtre formarea lui ca om. Apreciem eforturile si initiativa Asociatiei OvidiuRo de a include copiii si cadrele didactice din învãtãmântul prescolar vasluian. Fiecare copil meritã o poveste fericitã.” declarã Prof. Gabriela Plãcintã David, Inspector scolar General, Inspectoratul scolar Judetean Vaslui.

„Credem cã toti copiii meritã sansa la un viitor mai bun, indiferent de mediul social din care provin. Din acest motiv, sustinem cu multã convingere programul Fiecare copil meritã o poveste, initiativa Asociatiei OvidiuRo, partenerul nostru strategic. Planul nostru de interventie în sprijinul copiilor din familii vulnerabile este construit în jurul a trei piloni principali centrati pe copii, dar si pe sistemul scolar si pe comunitãtile din care acestia provin. Unul dintre acesti piloni este Early Education Forward – axat tocmai pe crearea unor contexte favorabile si a unor retele de sprijin pentru copiii expusi riscului de a se confrunta cu un decalaj educational semnificativ, cauzat de lipsa accesului la educatie de calitate încã de la vârsta prescolarã.” afirmã Raluca Negulescu-Balaci, Director Executiv, UiPath Foundation.

„Dupã multi ani de interventii la firul ierbii, cea mai importantã concluzie este cã avem nevoie sã punem bazele unei infrastructuri sustenabile pentru educatie prescolarã de calitate pentru toti copiii, în special în mediul rural. Iar un pas important îl facem acum, cu sprijinul UiPath Foundation. Desi am început anul trecut cu o carte ilustratã pentru 25% dintre copiii din medul rural, în fiecare judet, nevoia este sã ajungem la TOTI si nu doar o datã – iar toamna aceasta, UiPath Foundation face posibil acest lucru si le multumim!” declarã Maria Gheorghiu, Cofondator Asociatia OvidiuRo.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.