spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Gimnastele de aur ale Bârladului, rase de la bursele de performanta, de „valoroșii” consilieri municipali PSD!

- Advertisement -

OBEDIENTI… Gimnastele de aur ale Bârladului au fost bătaia de joc a consilierilor locali PSD, care au considerat că deținătoarele unor medalii importante, care onorează orașul, nu merită să primească burse de performanță. Astfel, nouă gimnaste au fost scoase de pe lista elevilor cu rezultate excepționale la concursurile școlare, fiindcă trupa lui de consilieri PSD, condusă de profesorul Andrei Huiban, a găsit de cuviință ca taman acum să facă circ electoral. Pesediștii au insinuat că acțiunea primarului Boroș este una doar care să-i aducă capital politic. Beneficiind de faptul că unul dintre consilierii PNL a plecat din sală, stricând majoritatea fragilă pe care partidul lui Boroș o are în CL, proiectul a fost respins. In aceeași cheie, au acționat și la aprobarea bugetului acțiunii „Bârlad Fest” .

In ședința de ieri, 31 octombrie, de la Primăria Bârlad, consilierii PSD, alături de independentul Bogdan Sârbu, au găsit momentul potrivit să facă circ electoral, folosindu-se de proiectele de hotărâre care vizau răsplata pentru performanțele gimnastelor. Văzând că primarul Dumitru Boroș vrea să includă și cele nouă gimnaste de la Școala Gimnazială „Manolache Costache Epureanu” pe lista beneficiarilor de bursă, ca urmare a rezultatelor excelente obținute de micuțele sportive de performanță, pesediștii s-au opus hotărârii și, cum erau majoritari, proiectul a căzut. Bineînțeles că oamenii lui Solomon vor avea argumente și vor umple Facebook-ul de comunicate de presă, dând vina pe liberali. Un lucru este cert: gimnastele de aur ale Bârladului nu vor primi bursele de performanță, iar evenimentul „Bârlad Fest” nu va mai avea loc. Proiectul a fost respins, pentru ca nu cumva Boroș să capitalizeze un plus la imagine pe seama organizării unor zile culturale. Oficial, li s-a reproșat că „vor strica gazonul”, deoarece concertele urmau să se desfășoare pe stadion. Degeaba au adus argumente organizatorii, prezentând chiar aprobarea Federației  Române de Rugby, cum că pot să desfășoare evenimentul pe stadionul „Rulmentul”. Consilierii PSD au fost fermi. Fără distracție la Bârlad. Toate acestea s-au întâmplat fiindcă aritmetica majorității în CL Bârlad o asigură consilierul independent Bogdan Sârbu, în timp ce PNL și PSD au fiecare câte 10 consilieri. Dar acum a intervenit și lipsa unui consilier PNL, Liviu Luca, care, în mod bizar, pe la jumătatea ședinței, a ieșit din sală trântind  ușa, dând posibilitatea PSD-ului să-și facă jocurile. Supărarea lui a fost una puerilă, fiind nemulțumit de prestația președintelui de ședință care, culmea, era tot din partidul său.
.
Consilierii PSD și independentul Sârbu au tăiat elanul unor tineri care doreau să organizeze, de Zilele Culturale, evenimentul „Bârlad Fest”
.
După ce a primit avizele necesare în comisiile de specialitate, proiectul de hotărâre privind organizarea evenimentului „Bârlad Fest”, de către doi tineri din Bârlad, a fost respins tot de majoritatea constituită ad-hoc de PSD!  Societatea Costimar New Concept SRL Bârlad a venit în fața CLM cu o propunere interesantă, și anume un maraton muzical pentru luna mai a anului viitor, unde să concerteze peste 30 de artiști locali, naționali si internaționali. Prin vocea „liderului” de grup PSD, prof. Andrei Huiban, motivația de respingere a demonstrat că oamenii politici locali judecă totul, doar prin prisma duelurilor lor electorale: „Spuneți că veți aduce artiști naționali și internaționali! Noi ne temem că pe scenă, fiind campanie electorală, să nu urce și alți „artiști”, gen domnul primar Boroș, fiind și Zilele Culturale al orașului, atunci! Mai mult, se va strica și gazonul și punem în pericol investițiile făcute pentru refacerea clădirii de la stadionul Rulmentul. Vă propunem să le organizați în altă lună, nu în luna mai!”. Punctul de vedere al PSD-ului pare unul pertinent, însă a uitat complet că „Zilele Culturale ale Bârladului” se organizează de peste 30-40 de ani, numai în luna mai, iar în perioada cât a domnit primarul lor, Constantin (Titi) Constantinescu, acesta nu avea nicio jenă „electorală” de a se urca pe scenă, în campaniile electorale și să cânte alături de artiști, salutând publicul, care peste o săptămână-două mergea la vot! Motivul real a fost de fapt, lipsa de interes a pesediștilor față de tinerii bârlădeni. După cum se știe, tinerii din acest municipiu reprezintă „un mare pericol” pentru PSD, nefiind incluși în  „bazinul” electoral  preferat, precum asistații sociali, rromii sau pensionarii. „Eu vă asigur că nu voi urca pe nicio scenă. Este prevăzut în acest acord, să nu se facă politică la „Bârlad Fest”, nu voi deranja cu nimic tinerii care vor să se distreze și să participe la concerte”, a spus, în replică, primarul Boroș. Dar, pentru că s-a mai găsit un „aliat” politic la PSD, în  persoana independentului Bogdan Sârbu, care și el a fost împotriva organizării „Bârlad Fest”, de frica unor „țepe” imaginare, gen drobul de sare din povestea lui Ion Creangă „Prostia omenească”, proiectul de hotărâre a căzut la vot!  Doar 9 consilieri PNL au fost pentru, iar 11, PSD + independentul Sârbu, împotrivă! „Vom organiza acest festival în alt oraș, dacă Bârladul nu ne vrea”, au spus tinerii organizatori, plecând dezamăgiți de ipocrizia consilierilor PSD din CLM Bârlad!
.
Alte victime al PSD: micuțele gimnaste de aur ale Bârladului
.
Plecarea intempestivă a consilierului liberal Liviu Luca, pe la mijlocul ședinței CLM  a stricat complet fragila majoritate a PNL față de PSD! Și astfel, Liviu Luca, căruia nu i-a convenit maniera și „miștoul” făcut de președintele de ședință Cezar Toporaș, tot un liberal de-al său, a plecat trântind ușa, lăsând fără votul „de aur” pe consilierii PNL! Și astfel, PSD a mai dat odată cu „bățul în baltă”, respingând la vot solicitarea conducerii  Școlii Gimnaziale „Manolache Costache Epureanu” din Bârlad, care a cerut  printr-o adresă să se suplimenteze numărul  total de burse aprobate în luna august,  cu  9 burse de performanță, deoarece gimnastele de la Clubul Sportiv Școlar, sunt de fapt  elevele acestei școali.  Așa că, primarul Boroș a inițiat un proiect de hotărâre, prin care a introdus  cele 9 burse de performanță ale gimnastelor  medalitate la Campionatele Naționale de Gimnastică, evident  modificând   și suma totală aprobată de la buget în ședința din 30  august, când a fost aprobat proiectul cu acordarea burselor la elevii bârlădeni! (HCLM 260/30.08.2019). Consilierii PSD au avut obiecțiuni, prin aceeași voce a prof. Andrei Huiban, care a crezut că se modifică valoarea burselor de perfoanță, nu numărul lor, iar alături de el s-a manifestat și consilierul Sorinel Răducanu, care și el a „înfierat” ca și Huiban,  „intenția” primarului de a da bani la elevii cu performanțe, în plus  față de  ce s-a aprobat  în luna august!  Și cum spiritul de turmă funcționează în social-democrație, când s-a supus la vot, deși s-a specificat clar că nu se modifică valoarea unei burse de perfoamnță ci valoarea totală a sumei  acordate  în august de la buget, consilierii PSD s-au abținuit de la vot!  Proiectul a picat  și  grație lui Liviu Luca, consilierul PNL care a părăsit ședința, pentru că au fost 10 voturi pentru (9 PNL plus independentul Bogdan Sârbu) și 10 împotrivă ale consilierilor PSD!
.
PSD s-a răzgândit… dar era prea târziu!
.
Aproape de  sfârșitul ședinței, liderul de grup de la PSD, Andrei Huiban, și-a dat seama că au făcut o gafă monumentală, respingând acordarea burselor de performanță gimnastelor! Și a solicitat președintelui de ședință, Cezar Toporaș să se reia votul la acest proiect de hotărâre! Dar primarul Dumitru Boroș și secretarul municipiului Bârlad, Cătălin Haret nu  au  fost de acord, pentru că legea este clară: o dată votat un proiect de hotărâre nu mai poate fi modificat decât într-o altă ședință! „Aici nu suntem la taraba din piață, suntem la CLM unde se repectă legea 215, a aleșilor locali!”, a spus primarul Boroș, după ce secretarul a sus că nu se mai poate  vota  încă odată. „Vă felicit domnilor de la PSD că ați lăsat micuțele gimnaste,  care au adus medalii  pentru orașul nostru, fără bursa de performanță. Ați înțeles ce ați vrut din acest proiect de hotărâre, ca și din proiectul  privind  organizarea <<Bârlad Fest>>”, a spus primarul Dumitru Boroș, dezamăgit de atitudinea jenantă a consilierilor PSD față de gimnaste”.
- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.