spot_img
spot_imgspot_img
14.4 C
Vaslui
17-mai-2024

Traian Băsescu: „Riscul major e să nu se întrunească cvorumul parlamentar. Orban a făcut o greşeală majoră”

- Advertisement -

Fostul preşedinte al României a declarat, în exclusivitate la România TV, că premirul desemnat trebuia să-i schimbe imediat pe cei trei miniştri care nu au trecut de votul comisiilor de specialitate.

Traian Băsescu anunţă că Guvernul Dăncilă va rezista până după alegerile prezidenţiale din acest an, turul al II-lea, şi că este imposibil de organizat alegeri anticipate.

„Domnul Orban a facut o greseala fundamentala, nimeni nu a infruntat Parlamentul la respingerea in comisii, toti au avut decenta sa schimbe. Lucrul asta nu e de bun augur. Arata ca are mai putin respect pentru Parlament”, a declarat Traian Băsescu la România TV.

„Dacă nu se realizează cvorum luni, nuu este echivalent cu o cadere, pur si simplu nu s-a intrunit cvorum, a fost si in 2009 cand a stat guvernul Boc si s-a incercat cu Guvernul Croitoru si cu Guvernul Negoitu, la Guvernul Negoita nu s-a facut cvorum. În aceste condiţii, domnul Iohannis va intra in turul doi cu o lovitura drept in fata, cand vrei schimbare unui guvern si nu reusesti nu arata cea mai buna forma politica a presedintelui”, a continuat fostul preşedinte.

Băsescu susţine că Parlamentul îşi va duce mandatul până la capăt: „Nu o sa ii iasa niciodata cu anticipatele. Constitutia este facuta incat niciodata nu s-au realizat anticipate, am avut aceasta incercare cu Tariceanu, facem majoritate sa revizuim Constitutia”, dar exclude o înţelegere PSD-PNL: „Blat nu! Dupa mine, presedintele Iohannis ar fi fost foarte bine pe picioarele lui cu un guvern Dancila nedat jos, tot o batea pe Dancila si faceau executia dupa alegeri cand era cu mandatul reimprospatat”. În încheiere, Băsescu a ţinut să precizeze că nu a avut niciodată un sondaj care să îl dea câştigător şi avertizează că PSD a revenit pe creştere. …https://www.romaniatv.net/traian-basescu-riscul-major-e-sa-nu-se-intruneasca-cvorumul-parlamentar-orban-a-facut-o-greseala-majora_496287.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.