spot_img
spot_imgspot_img
18.3 C
Vaslui
17-mai-2024

Mircea Diaconu, UN OM de bunã credintã, care meritã sã fie votat: „Dacã esti presedinte, conform Constitutiei, trebuie sã faci arbitraj”

- Advertisement -

DECIZIE… Mai sunt doar câteva zile pânã la alegeri si multi vasluieni se întreabã: pe cine alegem presedinte? De ce sã alegem acea persoanã? Foarte multi spun cã au încredere si cã-l vor vota pe Mircea Diaconu, actorul lor dedicat si pãtrunzãtor, UN OM cu litere mari, un român cum putini sunt în tara aceasta. Mircea Diaconu trebuie si meritã votat, iar sondajele din ultimele zile aratã o crestere spectaculoasã a procentelor domniei-sale, în fata unor masinãrii de partid. La europarlamentare, vasluienii l-au iubit si l-au votat, ca independent. Acum, tot ca independent, poate sã producã o mare surprizã, pentru cã independentul Mircea Diaconu a gãsit resursele de a merge la inima a milioane de români. Nu va fi un presedinte conflictual, are ratiune si stie când greseste, îsi doreste ca România sã fie o tarã respectatã peste tot în lume. „Pentru acest gen de functie, cea de presedinte, conform Constitutiei, nu trebuie o prestatie eminamente politicã, ci dimpotrivã, e nevoie de arbitraj, exact pentru ca lumea politicã sã functioneze, polemic, asa cum este, democratic, asa cum trebuie sã fie”, crede marele actor.

Mircea Diaconu este omul dialogului si vede institutia prezidentialã ca pe un factor de schimbare a societãtii românesti. Presedintele nu schimbã, spune candidatul independent, sustinut de ALDE. El ajutã la schimbare, determinã schimbarea, dar nu impune si nu o schimbã el. „El nu e factor executiv, desi face parte structural din zona executivã, dar cu alte atributii, de mediere, de echilibru, de consultare. Deci, nu trebuie sã schimbe el, ca persoanã, mã rog, ca institutie”, explicã marele actor. Sunt cuvinte pe care le-am auzit spuse si în centrul Vasluiului, atunci când a fost întrebat care ar trebui sã fie rolul presedintelui, în viziunea domniei-sale. „În cuvinte se ascunde dialogul. Presedintele nu dicteazã, nu dã afarã, nu intrã în spatiul politic concret ca jucãtor politic, ci dimpotrivã, presedintele este mediator si, citez din Constitutie, se consultã, colaboreazã, astea sunt verbele extrase de mine din activitatea presedintelui, conform Constitutiei. Nu cere demisii de guverne, nu dã afarã procurorii, nu numeste el prim-ministrul, în niciun caz, si nu dãrâmã el prim-ministrul, în niciun caz, nici mãcar nu are voie sã cearã demisia unui prim-ministru. Mecanismul care dãrâmã prim-ministrul si Guvernul este Parlamentul”, spune, cu mult calm, candidatul la presedintie.

Un om credincios, un viitor presedinte care stie sã-si cearã iertare, atunci când greseste

„Sã discutãm de credintã sau de a crede. Da, cred în Dumnezeu, cred în Isus Hristos, dacã e vorba de credintã. Si cred în oameni, în felul meu. Uitati cum cred în oameni, în felul meu. Au fost niste discutii în viata mea, din partea celor apropiati. Nu am acel organ al suspiciunii. Când mã întâlnesc cu un om nu mã pot gândi nicio clipã sau imediat la ce rãu poate face. Niciodatã. Nu pot asta. Sotia mea mi-a spus, la un moment dat: „E de neînteles, la cât de credul si naiv esti tu, cum ai avut atâta succes în viatã”. Da, nu pot sã gândesc rãu despre nimeni. M-am certat cu oameni, în viata mea, dar noaptea n-am dormit. Dimineatã, am asteptat sã se scoale omul acela si i-am cerut iertare. Nu vreau sã fie cineva supãrat pe mine. Cã nu izbutesc mereu, asta e o altã poveste”, spune candidatul creditat cu sanse foarte mari de a intra în turul II la prezidentiale. Prin declaratiile pe care le face, atunci când discutã cu oamenii, creioneazã imaginea unui alt tip de presedinte, pe care România nu l-a avut în ultimii 30 de ani. „Sã zicem cã te duci undeva într-o altã tarã, într-o altã zonã, cu acest gen de intentie, tu, când te duci presedinte acolo trebuie sã te duci cu România, nu cu sotia, ca sã vezi muzee si sã-ti faci poze pe acolo. Nu faci turism acolo, te duci cu tot ce înseamnã România, cu oameni de culturã, cu oameni de afaceri, cu tot ce poti sã arãti bine, bun, despre tine si sã legi relatii de colaborãri si coproductii de orice fel, sã spui lumii întregi ce ai, cât de bun esti, ce resurse ai, ce talente. Asta trebuie sã facã un presedinte, sã deschidã noi piete, asta înseamnã politicã externã. Nu sã schimbe ambasadorii, asta poate sã facã si un director general de la minister, tu doar avizezi, nu e asta problema principalã, absolut deloc”, este declaratia de credintã a marelui actor român.

(Material executat la comanda ALDE, prestator ziar Vremea Nouã, Cod mandatar financiar 31190010)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.