spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
19-mai-2024

Câinii polițiști nu vor mai fi euthanasiați, e lege

- Advertisement -

Câinii de Poliție, de Jandarmerie sau de la Poliția de Frontieră vor putea fi adoptați la ”pensionare”, chiar de oamenii legii alături de care au lucrat. Și animalele ”angajate” ies la pensie, iar atunci se pune problema îngrijirii lor. Până acum aceste animale erau scoase la licitație sau euthanasiate.

Animalele de serviciu, precum sunt câinii și caii folosiți de polițiști, vor putea fi adoptate și nu vândute la licitație sau ucise, ca până acum. O lege care prevede această schimbare a fost votată de Parlament.

În cazul unui animal pe care fostul ”stăpân” nu îl poate adopta, acesta va fi îngrijit în unitate până la moarte. Înainte de această lege, animalul nedorit putea fi euthanasiat. Noua lege dă prioritate agenților care lucrau cu câinii, de exemplu, în a-i lua acasă. Majoritatea câinilor de serviciu sunt câini de intervenţie, care au dezvoltată agresivitate şi ar fi foarte greu pentru un nou stăpân să reuşească să îi controleze. În plus, relaţia dintre câine şi cel care l-a avut în grijă este una specială.

Până acum, unităţile care deţineau câini de serviciu erau obligate să-i vândă la licitaţie când îmbătrâneau. Adia după ce treceau mai multe runde de licitație la care nu se prezentau doritori, se puteau găsi soluții pentru ca animalele, în loc să fie euthanasiate, să plece acasă cu cei cu care au lucrat.

Noua lege permite donarea animalelor de serviciu, iar colegii de misiune au prioritate. Legea se aplică şi câinilor, şi cailor. Dacă nu vrea nimeni să ia animalele acasă, ele vor fi îngrijite în unitate, până la moartea naturală. …https://evz.ro/cainii-politisti-nu-vor-mai-fi-euthanasiati-e-lege.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.