spot_img
spot_imgspot_img
14.4 C
Vaslui
17-mai-2024

Noii miniştri îşi preiau mandatele, unii în prezenţa lui Iohannis şi Orban. Liberalii pregătesc şedinţa de Guvern. Ce priorităţi au

- Advertisement -

Noii miniștri își vor prelua în scurt timp portofoliile, iar alături de unii dintre ei vor fi noul premier Ludovic Orban și președintele Klaus Iohannis. Liberalii pregatesc prima ședință de guvern oficială, iar primul act normativ va fi OUG pentru restructurarea ministerelor, iar următoarea prioritate e rectificarea bugetară. Zeci de agenții vor dispărea, se vor tăia din cheltuieli la ministere. Totodată, Liberalii pregătesc măsuri pentru pensiile şi salariile românilor.

UPDATE Preşedintele Klaus Iohannis a participat marţi la ceremoniile de preluare de mandat la ministerele de Externe, Interne, Apărării şi Justiţiei.

El a ţinut scurte alocuţiuni la fiecare minister, pe care le puteţi urmări AICIAICIAICI şi AICI.

Şeful statului nu a omis să critice guvernul PSD în alocuţiunilesale.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, că lideri „pesedişti diletanţi” au crezut că se pot profila folosind politica externă, el subliniind că lucrurile stricate de aceştia trebuie reparate.

„Politica externă a României pe care cred că am condus-o rezonabil a avut în ultimii trei şi ani jumătate de suferit. Lideri pesedişti diletanţi au crezut că se pot profila folosind politica externă a României. Eroare! Singurul lucru pe care l-au obţinut este decredibilizarea României în relaţia cu mulţi parteneri cu care am avut legături strânse şi încredere reciprocă”, a spus Iohannis, la preluarea mandatului de ministru de Externe de către Bogdan Aurescu.

_______

Preşedintele Klaus Iohannis merge astăzi la mai multe ministere pentru a fi alături de mai mulţi miniştrii ai Cabinetului Orban la prelurea mandatului. La ora 11, şeful statului va fi prezent la ceremonia de preluare a mandatului de Ministru al Afacerilor Externe de către Bogdan-Lucian Aurescu. Va merge apoi la ceremonia de preluare a mandatului de Ministru al Afacerilor Interne de către Marcel Ion Vela, la sediul MAI. La 12.30, Klaus Iohannis va fi prezent la ceremonia de preluare a mandatului de Ministru al Apărării Naționale de către Ionel Nicolae Ciucă, la MApN. Ultima oprire este la sediul Ministerului Justiţiei, unde Cătălin Predoiu va prelua mandatului de ministru al Justiției. ….https://www.romaniatv.net/ministrii-guvernului-orban-isi-vor-prelua-marti-portofoliile-liberalii-pregatesc-prima-sedin-a-de-guvern-care-sunt-prioritatile_496616.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.