spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
03-iun.-2024

Nimeni nu ne vrea: patinoar la Vaslui, un obiectiv neatractiv pentru firmele de specialitate

- Advertisement -

DEZAMÃGITOR… Sansele ca vasluienii sã se bucure de un patinoar în aceastã iarnã sunt foarte mici. Pânã la acest moment nicio firmã nu s-a înscris la licitatiile organizate de Primãria Vaslui, cu toate cã autoritãile locale oferã mai multe facilitãti celor interesati.

O primã licitatie publicã în vederea închirierii suprafetei de teren în Parcul Copou, pentru montarea unui patinoar, nu a avut nici un rezultat, astfel cã se va face o nouã încercare, programatã pentru data de 22 noiembrie. Din 2017, nicio firmã nu a mai vrut sã se implice în acest proiect în ciuda numeroaselor licitatii organizate. Anul trecut, spre exemplu, au fost patru licitatii; la primele trei nu s-a prezentat niciun ofertant, iar la ultima, singurul participant nu a acceptat conditia ca accesul pe patinoar sã fie gratuit între orele 10:00 si 18 :00.

Conditii mai mult decât atractive

În ciuda refuzurilor, municipalitatea vasluianã îsi mai încearcã încã o datã norocul. Potrivit caietului de sarcini, pretul de pornire al licitatiei este de 3 lei/mp/lunã, iar durata contractului de închiriere este de douã luni, pe perioada sezonului de iarnã 2019-2020, cu posibilitatea de prelungire prin acordul pãrtilor, de cel mult o lunã. Pentru desfãsurarea activitãtii, unitatea administrativ-teritorialã a municipiului Vaslui va asigura accesul la reteaua de energie electricã cu o putere de 110 kW si la reteaua de alimentare cu apã, cât si plata utilitãtilor pe toatã perioada derulãrii contractului. Firma care va cîstiga licitatia va trebui sã respecte o serie de obligatii, printre care: “sã foloseascã terenul închiriat conform destinatiei stabilite prin caietul de sarcini; amplasarea si punerea în functiune nu trebuie sã presupunã intervenetii asupra suprafetei existente în locul de amplasare; orice stricãciune produsã domeniului public si/sau privat din culpa ofertantului urmând a fi reparatã pe cheltuiala sa; sã depunã în avans o garantie de platã egalã cu contravaloarea chiriei pentru o lunã. Garantia depusã va fi returnatã integral la sfârsitul perioadei contractuale; sã asigure accesul gratuit la patinoar între orele 10:00-14:00 tuturor persoanelor cu patine proprii sau închiriate în scopul utilizãrii patinoarului ca o bazã de sport si agrement; sã asigure functionarea zilnicã a patinoarului între orele 10:00-23:00 în toate zilele în care conditiile meteorologice o permit, cu limitarea programului muzical pânã la ora 22:00. Nerespectarea programului de functionare si de gratuitate din motive nejustificate va duce la rezilierea contractului”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.