spot_img
spot_imgspot_img
14.4 C
Vaslui
17-mai-2024

Mircea Diaconu, UN OM de bunã credintã, devotat românilor: „Eu pot fi buturuga micã, care rãstoarnã carul mare”

- Advertisement -

SPERANTÃ… Candidatul independent la prezidentiale, sustinut de ALDE, actorul Mircea Diaconu, sustine cã „de 15 ani lucrurile sunt aceleasi la Cotroceni” si de aceea are speranta cã „buturuga micã rãstoarnã carul mare” si poate cã el va avea sansa sã fie „buturuga micã” ce va rãsturna carul. Legat de noul Guvern PNL, marele actor spune cã instalarea liberalilor la Palatul Victoria nu-l afecteazã. „Pe culoarul pe care umblu eu, nu este nimeni”, explicã marele actor, adãugând cã „dacã este un guvern sau altul, nu este o problemã pentru mine”. „Eu mi-am propus sã ies si sã spun niste lucruri care nu se spun deloc. Nu spune nimeni cã de 30 de ani cãrarea prezidentialã e absolut gresitã si neconstitutionalã. Ba chiar din când în când, unul dintre presedinti se mai opreste putin si spune „e proastã Constitutia”, el fiind garantul Constitutiei si a respectãrii Constitutiei”, a spus Mircea Diaconu, la o întâlnire cu simpatizantii sãi, în centrul municipiului Vaslui.

„Nu fac calcule de tipul „Ies sau nu ies presedinte”, nu mã uit la sondaje, nu tin cont pentru cã nu am cum sã tin cont, fiecare zi aduce ceva nou si schimbã optiunile, cifrele, în mod sigur si lucru ãsta nu mã intereseazã de nici un fel. Sunt niste entitãti politice si niste candidati care sunt prinsi în lupta aceasta eminamente politicã, la ei se schimbã lucrurile pentru cã sunt acolo, eu sunt în altã parte. Pe culoarul pe care umblu eu, nu este nimeni. Pe oferta asta de pace nu este nimeni. Si atunci cu ce sã mã influenteze pe mine? Eu încerc sã spun: „Vreti pace sau rãzboi”, si atunci, cã este un guvern sau altul, nu este o problemã pentru mine”, spune marele actor Mircea Diaconu, cel care poate fi gãsit pe buletinele de vot pe pozitia 10. Care este legãtura între presedinte si Parlament si cum vede marele actor frãmântãrile din România? Mircea Diaconu spune cã „în clipa în care Parlamentul decide prin vot cã acela este guvernul, acela este Guvernul României, cã ne place sau nu ne place, validat si cu acesta lucrezi, dacã peste douã luni cade si vine altul, acela este Guvernul României, sunt reguli care trebuie respectate, ca si la fotbal, ca la orice sport, dacã este concurentã trebuie respectate regulile”. „Dacã voi fi ales si dacã voi ajunge chiar presedinte, asta e o consecintã, nu-i o tintã. Asta încerc sã explic peste tot. Nu e visul vietii mele sã ajung presedinte, ca sã fac orice ca sã ajung presedinte. Am mai vãzut un presedinte care se ducea oriunde mai gãsea un vot, pe la unii cu sãbiile, cu nevasta, cu ãia cu ghiuluri doar sã mai ia un vot”, sustine marele actor.

Declaratie de credintã: rolul unui presedinte trebuie sã fie unul de echilibru, nu cum s-a întâmplat în ultimii ani!

Potrivit marelui actor român, rolul presedintelui este unul al echilibrului. „Încerc si eu sã spun cã alta e poteca, e poteca linistii, a echilibrului, a consultãrii între noi, a colaborãrii, a pãcii, a medierii, între oameni, între cetãtean si stat. Asta e poteca presedintelui, el nu se duce niciodatã de 30 de ani pe poteca asta, se duce mereu pe poteca cealaltã, a „tu nu esti bun de ministru, tu dã-ti demisia, Jos Guvernul, ãla nu e bun”, si asa mai departe. Eu vreau sã încerc sã explic, sã conving cetãtenii cã alta este cãrarea si cã alta ne trebuie si dacã vrem o schimbare fatã de cei 15 ani mãcar ultimi, atunci trebuie sã alegem altã cãrare, care este aceasta”, afirmã marele actor. „Nu e usor sã gãsesti consens pe un proiect într-o democratie, cu atât mai greu într-una atât de tânãrã, ca si a noastrã. Întotdeauna vor exista unii care vor vrea sã profite de un moment sau altul, sã cîstige voturi si pozitii pe termen scurt, uitând care este, de fapt, miza. Astãzi, putem sã scriem, din nou, istorie. Putem sã fim generatia care va modela economia tãrii noastre astfel încât sã poatã concura fãrã probleme cu cea a altor state din Uniunea Europeanã. Putem sã investim mai mult în sectorul care stã la baza dezvoltãrii societãtii noastre – educatia. În acest sens, sã stabilim standarde înalte si reforme serioase si ambitioase pentru scolile si universitãtile noastre si sã le oferim instrumentele de care au nevoie pentru a avea succesul dorit. Putem sã consolidãm o justitie independentã, lipsitã de influente ale serviciilor de informatii sau ale politicului”, crede Mircea Diaconu, cel pe care multi vasluieni îl vor vota, pe 10 noiembrie, în primul tur al alegerilor prezidentiale.

(Material executat la comanda ALDE, prestator ziar Vremea Nouã, Cod mandatar financiar 31190010)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.