spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
01-iun.-2024

„La Todiresti, politistii se comportã mai rãu decât cei de la Caracal”

- Advertisement -
Luminita Plopan împreunã cu actualul ei sot asteaptã de aproape trei ani de zile ca politistii din comunã sã punã în aplicare o decizie a instantei.

ACUZATII GRAVE… O femeie din comuna Todiresti se luptã de aproape trei ani de zile ca fostul ei sot sã respecte o decizie a instantei, prin care este obligat sã plãteascã lunar câte 700 de lei pensie alimentarã copiilor pe care cei doi îi au împreunã. O luptã cu morile de vânt, spune Luminita Plopan, pentru cã politistii din comunã nu doar cã nu fac nimic pentru a-l trage pe bãrbat la rãspundere, ba mai mult, îl învatã ce sã facã pentru a se sustrage deciziei judecãtorilor. „Politistii i-au spus sã plãteascã lunar o sumã modicã, în asa fel încât sã nu-l poatã încadra la rãu-platnic. Asa s-a ajuns ca în loc de 700 de lei, cât a fost obligat de instantã sã plãteascã, fostul meu sot dã 200 de lei ambilor copii, când si când. Bani are, pentru cã munceste în Anglia, îsi construieste un palat la noi în sat, dar de copiii lui nu stie sã aibã grijã. De fiecare datã când i-am rugat pe politisti sã punã în aplicare decizia instantei ni s-a transmis sã ne vedem de treaba noastrã, sã nu-i mai deranjãm în timpul lor liber. Politistii din sat sunt buni prieteni cu fostul meu sot si din cauza asta el îsi permite sã facã ce vrea. La Todiresti politistii se comportã mai rãu decât cei de la Caracal. Pândesc toatã ziua pe cei necãjiti si-i amendeazã, iar de recidivisti nici nu se leagã” ne-a declarat femeia.

Luminita Plopan ne-a declarat cã a fost o perioadã când politistii din comunã îsi fãceau datoria, iar fostul ei sot plãtea cu regularitate pensia alimentarã. „Asta se întâmpla pe vremea când sef de post era Alin Chiratcu. În acea perioadã, tot asa, fostul meu sot nu plãtea pensia alimentarã. Seful de post l-a urmãrit de mai multe ori, pânã într-o zi când l-a prins la magazin. Acolo l-a luat putin la rost, iar a doua zi fostul meu sot a si plãtit banii. Acum, de când cu politistii ãstia noi, fostul meu sot face numai ce-l taie capul. Merge pe premisa cã nimeni nu-i face nimic. Le-am atras de mai multe ori atentia politistilor ba cã s-a întors din strãinãtate, ba cã se plimbã prin Negresti. Domnul Hantatuc îmi spunea cã nu am dreptul sã îl deranjez în timpul sãu liber. Am fãcut plângere si la Parchet. Tot de la politie ni s-a transmis cã procurorul e tânãr, e nou, cã nu stie legile si cã ar fi mai bine sã ne linistim, sã ne vedem de ale noastre. Culmea, tot noi suntem amenintati cu amenzi, pe motiv cã facem scandal. Dar noi nu vrem decât ca hotãrârea instantei sã fie respectatã de tatãl copiilor. Când mergem la post, politistii nu fac altceva decât sã arunce vina unul pe altul. Când ne-am dus la seful de post ne-a spus cã dosarul este la colegul lui. Când am mers la ajutorul sefului de post, ni s-a spus cã nu e la el dosarul. Iar situatia asta este din 2017”

Învãtat sã plãteascã sume modice, pentru a nu fi tras la rãspundere

Mama celor doi copii mai spune cã pentru a scãpa de sanctiuni, fostul ei sot a fost instruit sã fenteze legea, chiar de politistii din comunã. „El plãtea câte 200 de lei când si când, în loc de 700 de lei, asa cum a stabilit instanta. Politistii l-au învãtat sã spunã cã numai atâtia bani are, sã poatã da numai câte 200 de lei lunar. Astfel, nimeni nu-l putea trage la rãspundere cã nu vrea sã dea bani. Pânã acum patru luni, a dat câte 100 de lei de copil, iar asta când si când. Bani are, pentru cã munceste în Anglia, iar în sat îsi construieste un palat în care investeste foarte mult. De fiecare datã când se întoarce acasã, mai joacã fotbal pentru echipa din sat. Într-o zi l-am sunat pe seful de post sã-i spun cã fostul meu sot e pe teren, joacã fotbal, iar dupã meci ar putea sta de vorbã cu el. Politistul era acolo, pentru cã supraveghea meciul. A doua zi domnul politist mi-a spus cã nu a vorbit cu fostul meu sot pentru cã nu îl cunoaste. Dar ei se stiau foarte bine, sunt foarte buni prieteni” ne-a mai declarat Luminita Plopan.

Recidivistii cu dosare îngropate, necãjitii amendati

Atât de buni prieteni, spune femeia, încât fostul ei sot nu a fost tras la rãspundere nici dupã o spargere datã. Fostul meu sot avea condamnare cu suspendare. În perioada asta mi-a spart casa. A intrat în locuintã, mi-a luat în jur de 10.000 de lei. S-au luat amprente, chiar el a recunoscut cã a comis fapta. Cu toate astea nu s-a întâmplat nimic, dosarul nu a înaintat mai departe. În schimb, politistii stau la intersectie, la depozit cum spunem noi, si pândesc oamenii. Dacã vãd pe cineva cu o cãrutã de varzã, hop dupã el, dacã vãd pe altcineva cu doi saci de cartofi, hop dupã el. Numai gãinãrii de astea, ca sã aibã bani de fumat si de bãut. Si apoi tot ei se plâng cã nu au timp sã facã dosare” a mai spus Luminita Plopan.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.