spot_img
spot_imgspot_img
14.4 C
Vaslui
17-mai-2024

Veşti pentru pensionari! Ce vor primi aceştia în locul tichetelor de călătorie

- Advertisement -

Anual se acordă pensionarilor tichete de călătorii compensate cu trenul. Aceştia vor mai beneficia şi de tichete de masă. Însă, sunt anumite condiţii de acordare.

Pensionarii beneficiază legal de 6 călătorii compensate cu trenul, anual. Foarte mulți dintre aceștia nu le utilizează, aşadar va fi o schimbare în rândul acestor tichete. Fiind dreptul legal al pensionarilor de a primi tichetele de călătorie, ce se întâmplă cu cele ce nu au fost folosite? Legiuitorul are în vedere o modificare ce vine în ajutorul pensionarilor. Acele persoane ce nu folosesc aceste tichete de călătorie compensate cu trenul vor putea beneficia într-un alt mod de valorificarea acestora.

„Astfel, în cazul în care biletele de valoare nu au fost folosite în cursul anului, de către pensionarii din sistemul asigurărilor sociale de stat, din sistemul de pensii și asigurări sociale de stat pentru agricultori, precum și de către pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale, acestea pot fi compensate în tichete de masă”, se spune în expunerea de motive a inițiativei legislative.

„De acestea (tichetele de masă) vor beneficia aproximativ 4.537.000 de pensionari, aflați în evidența Casei Naționale de Pensii Publice, precum și cei aflați în evidența Caselor Sectoriale de Pensii”, mai notează inițiatorii.

Astfel, modificarea legislativă adusă în vedere menţionează faptul că dacă pensionarii nu utilizează aceste bilete de valoare în cursul anului curent, vor putea fi compensate în tichete de masă.

Cei vizaţi sunt pensionarii din sistemul asigurărilor sociale de stat, din sistemul de pensii și asigurări sociale de stat pentru agricultori, precum și pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale. …https://www.bzi.ro/vesti-pentru-pensionari-ce-vor-primi-acestia-in-locul-tichetelor-de-calatorie-3811534

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.