spot_img
spot_imgspot_img
18.3 C
Vaslui
17-mai-2024

Cele mai haioase şi ciudate metode de contrabandă descoperite la frontiera româno-moldoveană

- Advertisement -

Ingeniozitatea de care dau dovadă contrabandiştii de la frontiera de est este deseori debordantă. Nu de puţine ori, însă, se ajunge, în goana nebună de a păcăli vameşii, la situaţii cu totul neobişnuite, care stârnesc pur şi simplu hazul.
Zilnic, la frontiera de est a României sunt descoperite cantităţi însemnate de produse de contrabandă, de la alcool şi deja obişnuitele ţigări fără timbru, până la droguri de mare risc. Însă dincolo de tipul sau de volumul produselor confiscate, nu de puţine ori sare în ochi metoda folosită pentru a păcăli vigilenţa vameşilor. Deseori, efortul de a ascunde marfa în cele mai neobişnuite locuri pare să fie (şi chiar este) mult mai mare decât câştigul preconizat din revânzarea bunurilor traficate, după cum rezultă din exemplele prezentate în articolul de faţă.

Sarmale cu tutun, la borcan

În primăvara lui 2015, vameşii de la Oancea (judeţul Galaţi) au făcut cea mai neobişnuită captură de produse de contrabandă. În portbagajul unei Dacii hârbuite, condusă de un basarabean ce dorea să intre în România, au fost găsite cinci borcane cu sarmale în foi de viţă care s-au dovedit în final a fi altceva decât păreau. De fapt, sarmalele înveleau şi câteva zeci de pachete de ţigări bine stivuite în mijlocul vaselor. Şi mai interesant este că tot cu ţigări fără timbru erau burduşite şi cinci franzele, probabil ca să fie meniul complet. Găina care „naşte“ inele din aur Deşi se ştie că găina care naşte pui vii a avut în presa românească un moment de glorie unic, găina care naşte inele din aur nu este nici ea cu nimic mai prejos, chiar dacă presa a ignorat-o. Minunea a fost descoperită în 2008, tot la vama Oancea, atunci când un cetăţean basarabean a fost luat la întrebări cu privire la actele sanitar-veterinare pentru cele trei găini vii pe care încerca să le introducă în România. La un moment dat, una dintre orătănii s-a dezlegat şi a luat-o la fugă. Sub privirile consternate ale vameşilor, din… dosul păsării au început să se rostogolească, zornăind, 20 de inele din aur, pentru care nu existau documente.

Nataşa şi secretul ei ruşinos

Inovaţia cu găina a fost bătută, însă, în vara lui 2015, de o jună basarabeancă pe nume Nataşa, care a ascuns o cantitate frumuşică de giuvaericale (circa 300 de grame de bijuterii, care ulterior s-au dovedit că au fost furate), în părţile ei intime. Descoperirea a fost făcută de vameşii de la Albiţa, pe fondul unei întâmplări. Tânăra femeie era destul de agitată în timpul controlului de rutină al bagajelor, ceea ce a condus la suspiciunea că ar ascunde ceva. Oamenilor legii le-a atras atenţia un şnuruleţ prins cu leucoplat de abdomenul femeii, care şnuruleţ mergea către ceva mai jos, unde i se pierdea urma. După un scandal de toată frumuseţea, din inedita ascunzătoare au fost scoase la lumină 300 de grame de aur, care fuseseră sustrase din casa unui cetăţean rus unde tânăra Nataşa lucrase o vreme ca îngrijitoare.

Un buştean de ţigări, vă rog!

Citeste mai mult: adev.ro/q0u2lr

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.