spot_img
spot_imgspot_img
14.4 C
Vaslui
17-mai-2024

Exclusiv! Operație cum nu s-a mai văzut niciodată în clinica de Oftalmologie! Medicii au scos un pumn de viermi din ochii unei femei!

- Advertisement -

Într-un sat cu 3.000 de locuitori, o femeie a fost lăsată să fie mâncată de viermi de vie. O vecină îi ridica pensia și o lăsa închisă în casă săptămâni întregi, fără hrană. Medicii au rămas îngroziți când femeia a ajuns la spital cu ochiul mâncat de o larvă de viermi

O bătrână de 84 de ani a ajuns la spital în stare de inconștiență după ce ochiul ei a fost mâncat de viermi. Femeia a fost părăsită de propria fiică în urmă cu 12 ani, timp în care aceasta nu a mai fost îngijită de nimeni. Aparent, o vecină care îi ridica pensia în fiecare lună de la poștaș s-ar fi angajat să-i poarte de grijă. A lăsat-o, însă, singură în casă săptămâni întregi, timp în care ochiul femeii imobilizate la pat de durere a fost mâncat total de viermi. Când a ajuns la spital, medicii s-au îngozit de situația bătrânei. Zeci de viermi mișunau în ochiul acesteia, devorându-i deja și o bună bucată din arcadă.

Medicii au rămas marcați: „Nu am mai văzut așa ceva!”

În data de 14 octombrie, chiar de ziua Sfintei Parascheva, un apel la 112 avea să anunțe că o femeie din comuna Gorban se află în propria locuință în stare de inconștiență. Ajunși la fața locului, membrii unui echipaj SMURD au constatat că femeia avea ochiul drept mâncat de viermi. Larva era mișcătoare și în plin proces de hrănire cu bucăți din globul ocular. Au transportat-o de urgență la Spitalul „Sf. Spiridon”, unde i s-au făcut analize de specialitate.

„În 35 de ani de carieră nu am văzut așa ceva. Ne-am mai confruntat cu situații similare, însă aceasta este de departe cea mai șocantă chiar și pentru noi, medicii specialiști. Când a ajuns la spital, pacienta era în stare de inconștiență. Timp de o săptămână nu s-a putut discuta cu aceasta. Pe perioada investigațiilor medicale a fost spitalizată singură într-un salon, fiindcă nu depistasem ce anume îi provocase starea în care se afla. Inițial am crezut că viermii sunt prezenți și în craniu. În urma unui exament CT s-a constatat că afecțiunea era doar la nivelul ochiului”, a declarat prof. dr. Camelia Bogdănici, șefa Clinicii de Oftalmologie de la Spitalul „Sf. Spiridon” Iași…https://www.bzi.ro/exclusiv-operatie-cum-nu-s-a-mai-vazut-niciodata-in-clinica-de-oftalmologie-medicii-au-scos-un-pumn-de-viermi-din-ochii-unei-femei-3818003

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.