spot_img
spot_imgspot_img
30.3 C
Vaslui
03-iun.-2024

UPDATE: S-a reluat circulația. Atenție, este pojghiță de gheață pe carosabil | (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -

UPDTATE ora 16.46… Autoritățile au transmis că acum câteva minute s-a reluat circulația pe ambele sensuri de mers. Atenție tuturor șoferilor: pe pod se formează o pojghiță de polei. Este de necrezut că un accident produs dimineață în jurul orei 8.00 a blocat circulația pe DE 581 timp de 8 ore,  fără ca subprefectul Mircea Gologan să dea vreun semn că există în fruntea județului.

Coordonare dezastruoasă a autorităților vasluiene, în cazul accidentului de la 7 Case: cozi de mașini de peste 15 km pe DE 581

UPDATE ora 16.02 … Responsabilii cu “Situațiile de Urgență” din județul Vaslui pare că au scăpat complet din mână situația, în cazul accidentului din această dimineață, de pe drumul european (DE) 581, zona 7 Case. Și la această oră, camionul blochează traficul, iar coada mașinilor care așteaptă să pornească la drum este de peste 15 kilometri. Grav este că o Ambulanță care venea de la Bârlad și avea nevoie urgentă să ajungă la Spitalul Județean Vaslui a fost obligată să facă un ocol prin comuna Alexandru Vlahuță, ca să poată ajunge să salveze viața unui om… Deși șoferii sunt plini de nervi, din cauza modului în care situația este gestionată de autorități, lucrurile nu par să se schimbe prea curând, căci la fața locului aceștia spun că se află doar o macara care se chinuie să dea la o parte vehicului răsturnat. “Ce se întâmplă? Nu mai există Poliție, nu mai există instituții care să intervină în acest caz? Cum e posibil ca de dimineață – și, iată, e 4 după-amiază de-acum, să nu fie eliberat traficul pe un drum european, care duce spre Vama Albița? Dorm toți, sunt în weekend? Prefect nu mai are județul Vaslui? Rușine să le fie, că avem copii mici în mașină”, s-au revoltat șoferii.

ACCIDENT… În această dimineață,   ISU Vaslui intervine cu o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță tip B2 (EPA), pe DE 581, la aproximativ 5 km de Crasna, în zona Sălcioara, la un accident rutier în în care este implicat un autovehicul de mare tonaj și există o persoană rănită. Un autocamion încărcat cu nisip s-a răsturnat pe Drumul European 581, blocând ambele sensuri de circulație. Șoferul este rănit, iar după  acordarea primului ajutor medical a fost transportat la Spitalul Județean Vaslui, la CPU.

„La sosirea echipajelor de intervenție, la fața locului a fost găsit un autovehicul încărcat cu nisip, răsturnat perpendicular pe DE 581, șoferul fiind rănit. După acordarea primului ajutor  medical, conducătorul  autovehiculului  a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, acesta fiind diagnosticat cu traumatisme cranio faciale și toraco abdominale. Au fost asigurate măsurile PSI la fața locului, iar în acest moment, ISU Vaslui acționează cu două  autospeciale, dintre care una pentru descarcerare grea, pentru a deschide traficul rutier cel puțin pe un sens. Au fost aduse mai multe utilaje (buldoexcavatoare) pentru a îndepărta nisipul de pe DE 581. De asemenea, este așteptată o automacara de mare capacitate pentru a putea ridica autovehiculul de mare tonaj de pe șosea. Intervenția este una dificilă și de durată.  Acțiunea este în dinamică. Intervenția  este condusă  de  inspectorul  șef al ISU Vaslui, col. Blagoci Ghiorghe”, a precizat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt  aI  ISU Vaslui.

„Șoferul  adus  la CPU în această dimineață are 44 de ani, este din Huși și este diagnosticat la o  primă evaluare cu contuzie forte torace și umăr stâng . Este investigat și  la Computer Tomograf, așteptăm rezultatul”, a precizat Carmen Pișeru, medicul șef al Compartimentului Primiri Urgențe (CPU) al SJ Vaslui.

Polițiștii rutieri efectuează cercetări și descongestionează traficul, urmând  a stabili cu exactitate dinamica producerii accidentului. „Din cercetările de până acum, a reieșit că accidentu s-a produs din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum. Șoferul a fost  testat  pentru alcool, rezultatul fiind negativ. În aceste momente este descongestionat  un singur sens de circulație”, a precizat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.