spot_img
spot_imgspot_img
18.3 C
Vaslui
17-mai-2024

Dosar fierbinte ajuns pe masa judecătorilor ieșeni! Afaceristul care apare într-un dosar alături de celebrul medic Sorin Oprescu a jonglat cu sute de mii de euro!

- Advertisement -

Procurorii au dispus trimiterea în fața instanței a unui om de afaceri al cărui nume a fost implicat și într-un alt dosar, al DNA. Astfel, numele lui Claudiu Bengalici a apărut în dosarul de corupție al fostului primar al Bucureștiului, Sorin Oprescu. Bengalici este acuzat acum de evaziune fiscală

Un controversat om de afaceri va fi nevoit să ofere din nou explicații în instanță, de data aceasta în Iași. Procurorii au dispus trimiterea în judecată a lui Claudiu Bengalici și a Marianei Fronea, pentru evaziune fiscală.

Potrivit acesteia, în calitate de administrator de fapt al unei societăți comerciale, acesta a înregistrat în evidența contabilă a firmei (jurnale de cumpărări) și în documente, operațiuni de achiziție fictive de la două companii (pe care, de asemenea, le administra în fapt), reprezentate de 72 de facturi emise în perioada iunie – decembrie 2014.
Oamenii legii au mai afirmat că, de fapt, consecința a fost sustragerea de la plata obligațiilor fiscale prin diminuarea masei impozabile, exercitării dreptului ilegal de deducere a taxei pe valoarea adăugată. Astfel, Claudiu Bengalici ar fi cauzat un prejudiciu total în valoare de 2.840.246 de lei (aproximativ 639.033 de euro), 1.704.147 de lei reprezentând TVA și 1.136.099 de lei reprezentând impozit pe profit.

Judecată în același dosar

În același dosar, procurorii ieșeni au trimis-o în judecată pe Mariana Frone, acuzată tot de evaziune fiscală. Potrivit anchetatorilor, evaziunea a constat, și în acest caz, în evidențierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive (zece acte materiale). …https://www.bzi.ro/dosar-fierbinte-ajuns-pe-masa-judecatorilor-ieseni-afaceristul-care-apare-intr-un-dosar-alaturi-de-celebrul-medic-sorin-oprescu-a-jonglat-cu-sute-de-mii-de-euro-3823070

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.