spot_img
spot_imgspot_img
26.8 C
Vaslui
02-iun.-2024

Învatã-ti copilul sã facã miscare, la Sporting Tigers Vaslui!

- Advertisement -

SPORT…Vasluieni, aveti copii neastâmpãrati? Nu e nimic în neregulã cu ei pentru cã tendinta lor naturalã este de a fi activi fizic. Creierul prioritizeazã miscarea încã de la nastere, imediat dupã functiile esentiale pentru supravietuire. Provocãrile lumii moderne reusesc, din pãcate, sã suprime aceastã tendintã, tocmai de aceea, câtiva tineri inimosi din oras au înfiintat un club sportiv, care are ca obiectiv reintroducerea miscãrii în rutina zilnicã a copiilor, într-un mod cât mai atractiv. Clubul se numeste Sporting Tigers Vaslui, iar începând de sãptãmâna trecutã si-a deschis portile, oferind celor mici ore de educatie fizicã sportivã, jocuri de stafete, trasee utilitar aplicative si multe alte surprize.

S-au spus atât de multe despre cât de important este sã ne crestem copiii cât mai departe de televizor, calculator, de tot ce înseamnã lipsa de miscare, în detrimentul cresterii si dezvoltãrii armonioase, încât am putea spune cã aceste rânduri sunt de prisos. Din pãcate, existã un contraargument, care încã mai este un subiect de primã paginã, pentru cã se pare cã omul modern încã nu este convins. Sunt din ce în ce mai multi copii cu afectiuni ale coloanei vertebrale, spatelui, cu probleme de crestere si cel mai trist si greu de învins diagnostic, obezitatea, ca motor de declansare a alte  “n” afectiuni. Nu numai medicii se confruntã cu aceastã problemã, ci si psihologii care, descriu afectiuni generate de lipsa miscãrii ca: neadaptarea socialã, dificultãti de comunicare, agresivitate, anxietate, nervozitate, toate apãrute ca si  repercusiuni ale acumulãrii de tensiuni.

De sãptãmâna trecutã, un nou club sportiv pentru copii în Vaslui

Începând de sãptãmâna trecutã, vasluienii îsi pot duce copiii la Sporting Tigers Vaslui, un club privat, multi-sportiv. “Pe 20 noiembrie 2019, am început o primã activitate dedicatã copiilor cu vârste cuprinse între 5 si 12 ani, ce are ca scop prevenirea si combaterea sedentarismului prin intermediul jocurilor de miscare. În cadrul programului, copiii îsi vor dezvolta calitãtile motrice si spiritul de echipã, vor învãta notiunea de fair-play si care sunt regulamentele jocurilor sportive, vor efectua stafete si trasee utilitar aplicative”, ne-a declarat Andrei Balan, unul dintre cei care au înfiintat clubul sportiv. Antrenamentele se desfãsoarã în incinta sãlii de sport a Scolii Gimnaziale Nr. 10 “Mihail Sadoveanu”, în fiecare miercuri si vineri, începând cu orele 17:00. “Am început acest proiect cu dreptul, având la primul antrenament 20 de copiii dornici de a face miscare.Sperãm ca usor-usor sã creascã numãrul acestora, deoarece copii din ziua de azi au uitat sã facã miscare, fiind acaparati de telefoane si tablete. Este un concept nou de miscare în oras, care educã copilul prin miscare de la vârste fragede. Multumim conducerii Scolii nr 10 pentru amabilitatea de a ne putea desfãsura antrenamentele în cele mai bune conditii, dar si domnilor profesori Cristian Enache si Maria Burghelea, pentru sprijin. În viitorul apropiat ne vom axa si pe ramuri sportive mai putin întâlnite în oras“, au dat asigurãri antrenorii de la club. Cei interesati pot suna la numãrul de telefon 0755.651.076 pentru mai multe informatii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.