spot_img
spot_imgspot_img
12 C
Vaslui
20-mai-2024

Neamţ: Femeie dispărută, găsită de cîinele de căutare al IPJ

- Advertisement -

O femeie de 64 de ani, din Tarcău, dispărută din data de 26 noiembrie, a fost găsită, o zi mai tîrziu, de un cîine poliţist, Tad pe numele său, specializat în căutarea de persoane.

Conform informaţiilor oferite de poliţişti, femeia a fost găsită într-o zonă cu vegetaţie abundentă de pe raza localităţii de domiciliu.

Pe perioada dispariţiei ea nu a fost victima vreunei infracţiuni şi a fost preluată de un echipaj medical pentru evaluarea stării de sănătate şi acordarea de îngrijiri medicale.

“Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Neamţ, ajutaţi de cîinele poliţist Tad, au găsit o femeie din Tarcău, dispărută la data de 26 noiembrie 2019.

Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bicaz au fost sesizaţi, la data de 26 noiembrie a.c., de către un bărbat de 45 de ani, din Pângăraţi, cu privire la faptul că mama sa Cojocaru Maria, de 64 de ani, din Tarcău, a plecat de la domiciliu, în cursul aceleiaşi zile şi nu a mai revenit.

În urma sesizării, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, sprijiniţi de cei ai Secţiei de Poliţie Rurală Bicaz, pompieri, membri ai familiei şi localnici au demarat de urgenţă căutările, în vederea depistării femeii.

La acţiune a participat şi câinele poliţist Tad, în vîrstă de 4 ani, din rasa ciobănesc german, a cărui specializare este căutarea/salvarea persoanelor în mediul natural, alături de conductorul său din cadrul Compartimentului Urmăriţi. Acţiunile de căutare ale femeii dispărute au fost sistate în cursul nopţii, fiind reluate în dimineaţa aceasta.

Aportul decisiv în descoperirea femeii l-a avut cîinele poliţist Tad, aceasta fiind depistată într-o zonă cu vegetaţie abundentă de pe raza aceleiaşi localităţi. Cîinele poliţist şi-a dovedit calităţile obţinînd punctajul maxim la antrenamentul de specialitate susţinut la Centrul Chinologic Sibiu, în cursul lunii octombrie 2019.

Din verificările efectuate a reieșit faptul că, pe perioada dispariției, femeia nu a fost victima vreunei infracțiuni.

După depistare, aceasta a fost preluată de un echipaj medical, în vederea evaluării stării de sănătate şi acordării îngrijilor medicale de specialitate”, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Neamţ. …http://monitorulneamt.ro/neamt-femeie-disparuta-gasita-de-ciinele-de-cautare-al-ipj/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.